Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арсенал" и "Челси" правят 2:2 в Англия

Еден Азар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на "Арсенал" и "Челси" завършиха 2:2 в първото лондонско дерби за 2018 година от 22-рия кръг на английската Висша лига. Бившият вратар на "Челси" и настоящ на "Арсенал" Петер Чех отново не успя да запише "суха мрежа" в мач №200 в английския елит.

Джак Уилшър (63 минута) изведе домакините напред в резултата, но "сините" обърнаха чрез Еден Азар (67 минута от дузпа) и Маркос Алонсо (84 минута). В добавеното време извършилият нарушението за дузпата Ектор Белерин (90+2) донесе точката за "Арсенал".

След равенството "Челси" остана на точка зад втория "Манчестър Юнайтед", събирайки 46 в актива си и на 16 след лидера "Манчестър Сити".

Отборът на "Арсенал" е на шестото място в класирането шести с 39 точки и на една зад вечния си враг "Тотнъм", както и на пет след четвъртия "Ливърпул".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Велислав Вуцов

Съдийската комиси осъди остро поведението на Велислав Вуцов

Съдийската комисия към Българския футболен съюз осъжда остро поведението на старши треньора на ФК Янтра (Габрово) - г-н Велислав Вуцов, се казва в позиция на комисията. Треньорът на Янтра Велислав Вуцов бе глобен с 2500 лева от Дисциплинарната комисия за поведението си. "Георги Йорданов се казва. Приканвам всички хора в Габрово, които идват на мача,..

публикувано на 08.05.24 в 18:17
Валентина Георгиева и Филип Янев

Радушно посрещане на Валентина Георгиева в нейния клуб

Европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева и нейният треньор Филип Янев беше посрещната официално от състезателките от нейния клуб Левски-Спартак в залата по спортна гимнастика на стадион "Георги Аспарухов". Децата й бяха подготвили много изненади, цветя и торта, а на събитието присъства и президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев и..

публикувано на 08.05.24 в 17:59
Йошихито Нишиока

Григор Димитров научи съперника си за втория кръг на турнира в Рим

Японецът Йошихито Нишиока ще бъде съперник на Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. На старта на надпреварата 80-ият в световната ранглиста Нишиока се наложи над австриеца Себастиан Офнер с 6:3, 2:6, 7:6(4) след 2 часа и 21 минути игра. До момента японецът и поставеният под номер 8 в..

публикувано на 08.05.24 в 17:52
Гергана Топалова

Гергана Топалова започна с успех в Бостад (Швеция)

Националката на България за "Били Джийн Кинг къп" Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) с награден фонд 25 хиляди долара. Поставената под номер 2 Топалова стартира с успех в основната схема над германката Теса Йохана Брокман с 6:3, 6:4 за 88 минути. Българката поведе с 5:1 по пътя си към успеха..

публикувано на 08.05.24 в 17:45
Ангел Кодинов

Двойката ни кану завърши шеста във финала на 500 м

Българската двойка Ангел Кодинов и Преслав Георгиев завърши на шесто място във финала на 500 метра двойка кану за Световната купа, валидна и за олимпийските квалификации в унгарския град Сегед. Българите дадоха време 1:41.77 минути, като останаха на повече от четири секунди зад победителите Алексей Коровашков и Иван Щил от Русия, които се състезават..

публикувано на 08.05.24 в 17:17
Любомир Ганев

УС на БФВолейбол утвърди нова методология за определяне на националните отбори

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол (БФВ) разгледа 11 точки на днешното си заседание в София, което продължи над два часа. Една от най-важните бе свързана с обсъждане и възможност за въпроси от страна на членовете на УС относно процеса и методологията по избор на разширен състав за национален отбор мъже за лято 2024. Тя бе включена..

публикувано на 08.05.24 в 17:09
Георги Иванов (в средата) и Атанас Караиванов (вдясно)

Футболните клубове внесоха предложения за промяна на формата на първенствата

Българските клубове внесоха предложение пред Българския футболен съюз за промяна на футболния календар и структурата на първенствата във водещите две дивизии от следващия сезон.  Най-важните идеи са Първа лига да бъде разделена на плейофи в състав - шампионска четворка, четворка за последната квота за европейските клубни турнири и последна осмица от..

публикувано на 08.05.24 в 15:05