Валентин Вацев: Нека да не ни казват, че България няма Орбан

Валентин Вацев
Снимка: Ани Петрова, БНР

Нека да не ни казват, че България няма Орбан, заяви днес в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ геополитическият анализатор Валентин Вацев.

„Орбан ще се намери, но в България трябва да се укрепва държавността, трябва да се укрепва идейната и духовна съставка на обществото, което е християнството. Трябва да се води жестока, безмилостна битка срещу кукувичата прежда на соросианството. Това са трите задачи, които България трябва да решава  и ще се окаже, че пътят на Орбан е нашият път“, каза Вацев. Според него нерешените засега проблеми около българското правителство спират началото на този ход.

Вацев смята, че три неща могат да се очакват в глобален ракурс: „Едно от тях е голямата война, която би трябвало да започне между 2030-2035 г. В това вярва руският президент Владимир Путин и затова се подготвя“.

Цялото интервю с Валентин Вацев можете да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Националната мрежа за децата настоява в писмо до премиера за незабавната оставка на Валери Симеонов

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вицепремиера Валери Симеонов Националната мрежа за децата настоява за незабавната оставка на Симеонов заради коментарите му за родителите на деца с увреждания. "Скандалното му изявление е не само крайно неадекватно в ситуация, в която месеци наред се търси решение за едни от децата и родителите с..

публикувано на 20.10.18 в 13:51
Сенат САЩ Вашингтон

Симеон Гаспаров: Междинните избори в САЩ са от огромно значение

На 6 ноември - след по-малко от 3 седмици, отвъд Атлантика ще се проведат важни избори - много важни не само за САЩ, но и за света, защото безспорният и безпрекословен лайтмотив на предизборната кампания, а и на самия вот, е "за" или "против" Доналд Тръмп. Въпреки че изборите са междинни, т.е., тази година американците няма да гласуват за..

публикувано на 20.10.18 в 12:55

Борисов: Когато междуправителствените отношения са добри, развитието на инвестициите зависи от местната власт

Премиерът Бойко Борисов откри в НДК четвъртата среща на местните лидери на страните от инициативата „16+1“, в която участват Китай и държавите от Централна и Източна Европа. Форумът е под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“. „Мисля, че има 30 града, побратимени с китайски общини. Това е похвално, защото местните власти са..

обновено на 20.10.18 в 12:50

Жарко Йорданоски: Македонският парламент ще успее да събере мнозинство отново и да гласува и промените в Конституцията

Македонската политическа драма достигна късно снощи нов пик. Парламентът в Скопие реши да започне процедура за конституционни промени в съответствие с Договора от Преспа за новото име на републиката. Квалифицираното мнозинство се събра благодарение на 8 депутати от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и коалиционните им партньори. В края на третата седмица..

публикувано на 20.10.18 в 12:03

Срещата на върха на ЕС, промените в конституцията на Македония и убийството на Хашоги – акценти от новините

Граници - да ги има ли, или да ги няма? И, ако да - къде и какви? Този въпрос тази седмица бе разискван в различни части на Европа и в различен контекст - на срещата на върха на ЕС в Брюксел - в подготовка на Брекзит и заради миграционната политика, на Балканите - в контекста на разширяването на Евросъюза и промяната на името на Македония. П..

публикувано на 20.10.18 в 11:22