Валентин Вацев: Нека да не ни казват, че България няма Орбан

Валентин Вацев
Снимка: Ани Петрова, БНР

Нека да не ни казват, че България няма Орбан, заяви днес в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ геополитическият анализатор Валентин Вацев.

„Орбан ще се намери, но в България трябва да се укрепва държавността, трябва да се укрепва идейната и духовна съставка на обществото, което е християнството. Трябва да се води жестока, безмилостна битка срещу кукувичата прежда на соросианството. Това са трите задачи, които България трябва да решава  и ще се окаже, че пътят на Орбан е нашият път“, каза Вацев. Според него нерешените засега проблеми около българското правителство спират началото на този ход.

Вацев смята, че три неща могат да се очакват в глобален ракурс: „Едно от тях е голямата война, която би трябвало да започне между 2030-2035 г. В това вярва руският президент Владимир Путин и затова се подготвя“.

Цялото интервю с Валентин Вацев можете да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На заседанието на Министерския съвет днес правителството ще реши кой да е заместник-председател на ДАНС

Министърът на здравеопазването ще предложи на правителството да се осигурят средствата за дължимите от февруари до април заплатите в болниците във Враца и Ловеч. Близо 2 милиона лева са необходимите средства, а за намирането на механизъм, по който те да се платят, настоя преди седмица лично премиерът Бойко Борисов. Той смята, че медицинският персонал..

публикувано на 23.05.18 в 04:33

С обсъждане на второ четене на промени в Кодекса за социално осигуряване ще започнат своята работа народните представители

Промените предвиждат равнопоставеност на лицата, постъпващи на работа в друга държава от ЕС. С обсъждане на второ четене на промени в Кодекса за социално осигуряване започват своята работа народните представители. Промените предвиждат равнопоставеност на лицата, постъпващи на работа в друга държава от ЕС. Предвиден е 6-месечен максимален..

публикувано на 23.05.18 в 04:29

Димитрис Аврамопулос, Вера Йоурова и Джулиан Кинг пристигат на визита в София

Комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете Вера Йоурова и по Съюза на сигурността Джулиан Кинг пристигат на визита в София. Тримата комисари ще участват в Министерската среща ЕС-САЩ по въпросите на правосъдието и вътрешния ред. Те ще представят ЕС заедно..

публикувано на 23.05.18 в 04:25
Джузепе Конте

Кандидатът за премиер на Италия обвинен в неточности в автобиографията си

Днес се очаква президентът на Италия Серджо Матарела да се произнесе по кандидатурата на Джузепе Конте за министър-председател на коалиционно правителство на крайнодясната партия Лига и антисистемното Движение 5 звезди. Професорът по право, номиниран за премиер на Италия, обаче е изправен пред твърдения за "разкрасяване" на автобиографията си, съобщава Би..

публикувано на 23.05.18 в 03:15
Николас Мадуро

Венецуела изгони най-високопоставения американски дипломат в страната

В отговор на новите американски санкции, Венецуела изгони най-високопоставения дипломат на САЩ в страната: "Обявявам временно управляващия американското посолство - шарже д'афер Тод Робинсън и неговия заместник Брайън Наранхо за персона нон грата. Те трябва да напуснат страната след 48 часа, като протест и в защита на честта на венецуелския народ...

публикувано на 23.05.18 в 01:07