Валентин Вацев: Нека да не ни казват, че България няма Орбан

Валентин Вацев
Снимка: Ани Петрова, БНР

Нека да не ни казват, че България няма Орбан, заяви днес в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ геополитическият анализатор Валентин Вацев.

„Орбан ще се намери, но в България трябва да се укрепва държавността, трябва да се укрепва идейната и духовна съставка на обществото, което е християнството. Трябва да се води жестока, безмилостна битка срещу кукувичата прежда на соросианството. Това са трите задачи, които България трябва да решава  и ще се окаже, че пътят на Орбан е нашият път“, каза Вацев. Според него нерешените засега проблеми около българското правителство спират началото на този ход.

Вацев смята, че три неща могат да се очакват в глобален ракурс: „Едно от тях е голямата война, която би трябвало да започне между 2030-2035 г. В това вярва руският президент Владимир Путин и затова се подготвя“.

Цялото интервю с Валентин Вацев можете да чуете от звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Томислав Дончев

Дончев ще предложи електронно държавно хранилище за копия на информацията от всеки регистър

До 10 дни вицепремиерът Томислав Дончев ще предложи на правителството да създаде единно електронно държавно хранилище, където всеки регистър ще прави копие на информацията си. В началото на правителственото заседание днес Дончев коментира, че всеки електронен регистър трябва да е двойно и тройно подсигурен, което, очевидно, не било достатъчно, след..

публикувано на 15.08.18 в 09:46

Политологът Мехмед Мехмед: Популизмът няма да изведе Турция от кризата

"Ако ситуацията не се нормализира и турската лира не вземе малко въздух, най-вероятно ще има фалиращи фирми и висока безработица. Въпросът е дали при една такава икономическа криза, дали Ердоган ще оцелее." Това заяви в предаването "Преди всички" политологът Мехмед Мехмед. "Видяхме, че когато има политически кризи, той оцелява. Въпросът е сега,..

публикувано на 15.08.18 в 09:44
Валентин Радомирски

Валентин Радомирски: В Румъния е в ход вътрешно противоборство с геополитически измерения

"Румъния следва пътя, по който върви цяла Европа – партиите на статуквото се изчерпват. Магията на Лаура Кьовеши, разпространявана от редица издания у нас и на запад, се изчерпа от миналата година досега почти напълно след разкритията, че е подписвала противоконституционни секретни протоколи със службите за сигурност, на базата на които са били..

публикувано на 15.08.18 в 09:30
Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган

Турция рязко повиши митата върху вносни стоки от САЩ

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни стоки от САЩ. В това число са пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи турският държавен вестник. С указ, подписан от президента Реджеп Ердоган, се вдига със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто – върху алкохолните напитки, с 60 на сто – върху тютюна на листа. Увеличават..

публикувано на 15.08.18 в 08:40

МС ще одобри допълнително финансиране за вузовете и БАН

Правителството ще одобри доклада за касовото изпълнение на бюджета през първото полугодие на годината. Излишъкът надхвърля 2 милиарда лева. На своето заседание днес правителството ще одобри допълнително финансиране за държавните висши училища и за Българската академия на науките. Определен ще бъде и новият, по-висок, размер на линията на бедност за..

обновено на 15.08.18 в 07:27