Парче мазилка се стовари върху децата в детската градина "Мир" във Варна

Снимка: БГНЕС

Парче мазилка се стовари върху децата в детската градина "Мир" във Варна, като три от тях са получили леки наранявания. Това наложи заниманията да бъдат преместени във филиалите на детското заведение. Ето какво обясни обясни Лилия Христова - ръковотител на дирекция "Образование" в община Варна: 
"Три дечица са. На едното е одраскана ръчичката към рамото, на другото - е бузката, а на третото - леко главата отгоре, но няма кръв, просто леко натъртване. Родителите са ги завели в болница и днес децата са в детската градина, което означава, че състоянието им е нормално и няма тежки последствия. Ще направим обстойно вътрешно разследване и ако има данни, че директорът не ни е информирал за нещо, ще бъде санкциониран по всички законови параграфи".

Представители на строителната фирма заявиха, че на този етап не знаят каква е причината да падне мазилката и то само две години след въвеждане на сградата в експлоатация. Сега се сменят гипсовите тавани с окачени на всички етажи на сградата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Комбинираните терапии при лечението на рак бяха представени на световен конгрес в Чикаго

Комбинираните терапии при лечението на рак бяха представени на Световния конгрес по медицинска онкология в Чикаго. На престижния форум участва и началникът на отделението по Медицинска онкология на болница „Токуда“ д-р Желязко Арабаджиев. Той информира кои от терапиите се прилагат и у нас. "Ние от две години вече прилагаме тази..

публикувано на 20.06.18 в 10:38

Дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници

13-годишно дете от Хасково стана жертва на телефонни измамници. Използвана е схемата с обаждане от фалшив полицай. Той поискал помощ за залавяне на телефонни измамници. Детето изхвърлило през терасата на жилището си в квартал “Орфей” 170 грама златни накити. По-късно бащата е подал сигнал в полицейското управление.

публикувано на 20.06.18 в 10:23

Акценти от чуждестранния печат

Евролидерите обмислят планове да изпращат спасените в морето мигранти в центрове извън територията на Европейския съюз, което е признак за по-твърд подход по въпроса с миграцията, пише в. "Файненшъл таймс". Центровете ще бъдат използвани за отсяване на "икономическите мигранти" от "тези, които имат нужда от международна закрила". Предложенията ще..

публикувано на 20.06.18 в 10:19

Религиозните водачи на основните християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър с послание в подкрепа на бежанците

Религиозните водачи на петте основни християнски и мюсюлмански вероизповедания в Кипър заедно отправиха послание в подкрепа на бежанците и търсещите убежище, за да престане Средиземно море да бъде гробище на невинни хора. Съвместното им обръщение е по повод Световния ден на бежанците, който се отбелязва днес. Архиепископът на Кипър..

публикувано на 20.06.18 в 09:47

Полицията задържа трима мъже след опит да оберат банкомат в София

Трима души са задържани от полицията в София след опит да оберат банкомат на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Тримата мъже са задържани през изминалата нощ от полицията след сигнал за това, че са се опитали да поставят копиращо устройство в банкомата и по този начин да оберат парите от картите на евентуалните клиенти на банката. Мъжете в..

публикувано на 20.06.18 в 09:27