Парче мазилка се стовари върху децата в детската градина "Мир" във Варна

Снимка: БГНЕС

Парче мазилка се стовари върху децата в детската градина "Мир" във Варна, като три от тях са получили леки наранявания. Това наложи заниманията да бъдат преместени във филиалите на детското заведение. Ето какво обясни обясни Лилия Христова - ръковотител на дирекция "Образование" в община Варна: 
"Три дечица са. На едното е одраскана ръчичката към рамото, на другото - е бузката, а на третото - леко главата отгоре, но няма кръв, просто леко натъртване. Родителите са ги завели в болница и днес децата са в детската градина, което означава, че състоянието им е нормално и няма тежки последствия. Ще направим обстойно вътрешно разследване и ако има данни, че директорът не ни е информирал за нещо, ще бъде санкциониран по всички законови параграфи".

Представители на строителната фирма заявиха, че на този етап не знаят каква е причината да падне мазилката и то само две години след въвеждане на сградата в експлоатация. Сега се сменят гипсовите тавани с окачени на всички етажи на сградата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Управляващата партия печели изборите в Иракски Кюрдистан

Управляващата Демократична партия на Кюрдистан печели изборите за парламент на полуавтономния иракски регион, получавайки 45 места, предаде Ройтерс. Историческите съперници от Патриотичния съюз на Кюрдистан остана на второ място с 21 депутати, съобщава избирателната комисия. Изборите се състояха на 30 септември, но обявяването на резултатите се..

публикувано на 21.10.18 в 04:39

10 полицаи ранени след бунт в депортационен център в Мадрид

10 полицаи и един мигрант са били ранени, след като голяма група мигранти се е опитала да избяга от депортационен център в Мадрид. Групата от около 80 мигранти от алжирски произход се е опитала да избяга вчера сутринта, каза полицията. През август 13 мигранти успяха да избягат от същия център. Петима бяха арестувани малко след бягството...

публикувано на 21.10.18 в 03:54
Родопите

В Смолян и Кърджали честват 106 години от Освобождението на Родопите

Днес е кулминацията на тържествата в Смолян, посветени на 106-ата годишнина от освобождението на Родопите. Сред официалните гости на честването е председателят на парламента Цвета Караянчева. На връх Средногорец, известен като "Родопската Шипка", ще бъде отслужена панахида за загиналите в боевете на върха и ще бъдат поднесени венци и цветя пред..

публикувано на 21.10.18 в 03:48

Най-малко 36 загинали по време на изборите в Афганистан

Най-малко 36 души загинаха при насилието, което съпровожда изборния ден в Афганистан. Вотът продължава и днес, тъй като 401 избирателни секции не можаха да започнат работа поради различни проблеми, включително неточни избирателни списъци или проблеми с биометричните терминали.  Гласуването в провинция Кандахар е отложено за следващата събота. По..

публикувано на 21.10.18 в 02:30

Турските власти спряха над 100 мигранти, опитващи да влязат в България

Турските власти в Одрин са разкрили голяма група нелегални мигранти, които се подготвяли да се прехвърлят през границата в България или Гърция. Групата е от 122-ма души от Сирия, Афганистан и Алжир. След сигнал полицията в Одрин предприела акция по проверка на хостелите в града в района Калеичи. В акцията срещу мигрантите се включили и екипи от..

публикувано на 21.10.18 в 01:51