Няма незаконно строителство на плажа „Корал“

| обновено на 27.06.18 в 16:45
Плаж „Корал“
Снимка: Ася Чанева


Няма незаконно строителство на плажа „Корал“, установи проверка на контролните органи. Има телена ограда и натрупана пръст в частния терен, което обаче не затруднява достъпа до плажа.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев заяви, че дюни попадат в частен имот на плажа „Корал“ и това ще ограничи плановете за строителство върху него.

„Не е целият терен зает от дюни, но, за съжаление, по-голямата част, което спира първоначалните инвестиционни намерения. Сега се изработва нов подробен устройствен план. Видяхме, че дюните са отразени само върху плажа. Официално с писмо поискахме от Агенцията по кадастър специализираните карти, за да ги предоставим на проектанта на общия устройствен план на Царево, за да могат да ги нанесат", каза Валентин Йовев.

Цялото интервю с Валентин Йовев можете да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33