"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band с концерт в София

Снимка: Ани Петрова

Щастлив съм, че животът ми мина точно в този преход, каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Светослав Витков от „Хиподил“.

„Хиподил“ си остана групата, която дойде в точния момент с точното послание, без претенции, без изисквания, без никакъв гръб. Точно в този момент вратата на т.нар. медиен похлупак беше леко повдигнат и ние успяхме да изскочим. Втора група аз не виждам в годините след нас. /…/ Бунтът тогава беше назрял. Ако Съветският съюз не се беше отдръпнал тогава, щеше да има проблеми в България. Това не се търпеше – полицията да ти обяснява, че не можеш да ходиш с дълга коса или с дънки… безумно беше. Най-хубавото от това, което се промени, е, че всеки можеше да опита да стане това, което иска. Малцина успяха да го направят“.

Една система, каквато е българската, може да бъде променена единствено отвън, смята Светльо Витков. Според него протестите не променят нищо:

„След протестите идват изборите и те решават реално съдбата, а не протестите. Изборите се решават предимно с пари и медии. Пробиваш, когато капакът леко се пооткрехне, но е много по-трудно не само да влезеш, а да успееш да задържиш. За момента ДПС, БСП и ГЕРБ нямат желание да направят нищо различно, освен собствената си политика. Не сме дорасли до нивото, в което можем да приемем чуждото мнение дори на улицата, камо ли това мислене да стигне в политиката“.

Витков е категоричен, че промяната може да дойде от образование, желание за тази промяна и воля за това да следваш този път.

Светльо Витков каза, че през ноември ще издадат трети албум.

"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band ще имат концерт в "Маймунарника" тази вечер.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ
6-7 са изрисуваните електрически табла в центъра на Габрово, на които спират погледите си минувачите. Върху част от тях са пренесени илюстрации от книжката

Млади художници от Габрово творят върху електрически табла

Артистична акция на млади хора променя градския пейзаж на Габрово. Художници превръщат електрическите табла в цветни петна. 6-7 са изрисуваните електрически табла в центъра на Габрово, на които спират погледите си минувачите. Върху част от тях са пренесени илюстрации от книжката "Малкият принц" и са изписани посланията на Екзюпери. Млади..

публикувано на 10.11.18 в 18:32
Илона Иванова

"А сега накъде... младите в музиката" във Враца и Мездра

На 12 и 13 ноември български артисти и диригенти ще представят концерт спектакъла "А сега накъде... младите в Музиката" пред публика във Враца и Мездра. Младата певица Илона Иванова си е поставила амбициозната задача да покаже, че в България има млади хора, които се занимават с мюзикъл и оперета и могат да се привлекат още хора към този вид..

публикувано на 09.11.18 в 13:44
Пламен Карталов

Пет оперни, две балетни и четири детски премиери през новия сезон на Софийската опера и балет

Пет оперни, две балетни и четири детски премиери ще предложи на зрителите си през новия сезон Софийската опера и балет. Това съобщи директорът ѝ акад. Пламен Карталов. Карталов направи оценка на изминалата творческа година: "Сезон, който е едно предложение на предишния, изключително динамичен, интензивен и така да се каже – с много ярко..

публикувано на 08.11.18 в 18:02

Ritmos Negros - музикална симбиоза между африкански и перуански ритми с български привкус

Група  Ritmos Negros в състав музиканти от Перу, Испания и България излиза на последния си за тази година концерт в City Stage в подлеза на НДК тази вечер. Ritmos Negros изпълнява т радиционна афро-перуанска и креолска музика. Довечера ще прозвучат изпълнения от едноименния дебютен албум на групата. „Имаше един период, в който се чувствах на „вие“..

публикувано на 08.11.18 в 13:02

Фабиан Мюлер: За мен е важно да доближа хората до музиката ми

Симфоничният оркестър на БНР ще разкрие вълнуващи музикални светове в концертната си програма утре от 19.30 часа в зала „България“. Под палката на главния диригент Марк Кадин ще прозвучат произведения на Александър Райчев, Роберт Шуман и Антонин Дворжак. Концертът ще започне с произведение на един от ярките представители на съвременната българска..

публикувано на 08.11.18 в 12:21