"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band с концерт в София

Снимка: Ани Петрова

Щастлив съм, че животът ми мина точно в този преход, каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Светослав Витков от „Хиподил“.

„Хиподил“ си остана групата, която дойде в точния момент с точното послание, без претенции, без изисквания, без никакъв гръб. Точно в този момент вратата на т.нар. медиен похлупак беше леко повдигнат и ние успяхме да изскочим. Втора група аз не виждам в годините след нас. /…/ Бунтът тогава беше назрял. Ако Съветският съюз не се беше отдръпнал тогава, щеше да има проблеми в България. Това не се търпеше – полицията да ти обяснява, че не можеш да ходиш с дълга коса или с дънки… безумно беше. Най-хубавото от това, което се промени, е, че всеки можеше да опита да стане това, което иска. Малцина успяха да го направят“.

Една система, каквато е българската, може да бъде променена единствено отвън, смята Светльо Витков. Според него протестите не променят нищо:

„След протестите идват изборите и те решават реално съдбата, а не протестите. Изборите се решават предимно с пари и медии. Пробиваш, когато капакът леко се пооткрехне, но е много по-трудно не само да влезеш, а да успееш да задържиш. За момента ДПС, БСП и ГЕРБ нямат желание да направят нищо различно, освен собствената си политика. Не сме дорасли до нивото, в което можем да приемем чуждото мнение дори на улицата, камо ли това мислене да стигне в политиката“.

Витков е категоричен, че промяната може да дойде от образование, желание за тази промяна и воля за това да следваш този път.

Светльо Витков каза, че през ноември ще издадат трети албум.

"Контрол", Светльо & The Legends и Doctor's Gogo Band ще имат концерт в "Маймунарника" тази вечер.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Симфониета - Враца свири в една от най-модерните зали в България

Септември на врачанска сцена е "Месец на клавишите". Под това мото преминават първите концерти от новия сезон на Симфониета - Враца, в които като солисти се представиха Александра Дичева и Георги Бойкин – възпитаници на проф. Борислава Танева в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", както и известният български пианист и изследовател..

публикувано на 20.09.18 в 12:12

"Музиката на Европа" с наградата на София за ярки постижения в областта на културата

На 17 септември, Деня на София, в Народния театър „Иван Вазов“ бяха раздадени наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата през изминалата творческа година. В категорията „Музика“ наградата получи мащабния концертен проект „Музиката на Европа“, осъществен от Софийската филхармония и Националната музикална академия „Проф...

публикувано на 19.09.18 в 21:09

Артос ансамбъл от Виена гостува в Бургас, Стара Загора и София

За три концерта в България, в рамките на XXII Австрийски музикални седмици, пристигна Aртос ансамбъл - Виена в състав: Марина Димитрова - цигулка, Роланд Херет - цигулка, Себастиан Ейб - виола, Милан Каранович - виолончело, Мариус Гусман - контрабас и Павел Качнов - пиано.  Турнето на ансамбъла започна с концерт в Бургас на 18 септември. Концертът в..

обновено на 19.09.18 в 20:45

Юбилейни фотоизложби съпътстват откриването на новия сезон на Софийската филхармония

90-годишнината на Софийската филхармония ще бъде ознаменувана и с две фотоизложби. Експозицията в зала „България“ ще представи архивни снимки от дългогодишния фотограф Василка Балевска, запечатала знаменити моменти от историята на националния ни оркестър. Тя ще бъде открита на 27 септември. Втората изложба е подготвена от екипа на агенция..

публикувано на 19.09.18 в 20:27
Зала

Светлина Стоянова направи успешен дебют във Виенската държавна опера

През сезон 2018/2019 г. Виенската опера отбелязва 150-годишен юбилей. Паметната дата е 25 май 1869 г., когато със спектакъл на “Дон Жуан“ от Моцарт официално е открита новопостроената сграда на Ринга в центъра на Виена, наречена тогава Дворцова опера. Тя е проектирана в стил  неоренесанс от архитектите Август фон Зикардсбург и  Едуард ван дер Нюл, а..

публикувано на 19.09.18 в 20:10