Ива Антонова: Радиото е голямо предизвикателство заради въображението

Ива Антонова в студиото на „Хоризонт за вас“
Снимка: Иван Русланов

Радиото се случва във вътрешния ти свят. Това подчерта в интервю за предаването „Хоризонт за вас" журналистът Ива Антонова, която е кореспондент на Българското национално радио във Враца. Според нея радиото е голямо предизвикателство заради въображението и заради липсата на образ.

„Колкото и да си навън, колкото и да разказваш, ако не се случи в главата ти, ако не го чуеш там и ако там не направиш връзките между нещата, и ако не си свързан с колегите, няма да се получи този продукт“, добави Антонова.

Освен с колегите си, тя усеща тази свързаност и със слушателите: 

„Каква е целта на този продукт, да върнем връзката към хората. И някак си трябва да бъдем свързани, защото, струва ми се, че посоката, в която се развива съвременният свят, е по-скоро да се разделят хората и да се късат някакви връзки“.

„Радиото променя аудиторията си, променя начина на достигане до хората и показва, че трябва да се стараем да запазим тази свързаност извън непосредственото и обичайното, т.е. свързването с вътрешния свят“.

В ефира на „Хоризонт“ Ива Антонова сподели, че е „попаднала случайно“ в радиото, след като се е опитала да се реализира като метеоролог.

„Но житейските обстоятелства ме отдалечиха от метеорологията. Аз от дете съм чела и учила физика, ходила съм по много олимпиади и състезания, изобщо живеех в опознаването на света около нас, материалния. Попаднах в радиото и то веднага ме грабна“.

„В резултат на образованието в Софийския университет, на физическия факултет, смятам, че имам една структурирана мисъл, която може да бъде смалена до нивото на една елементарна частица и която може да бъде разтегната до Големия взрив“, добави Антонова.

Интервюто с Ива Антонова можете да чуете в звуковия файл.