Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО организира протест пред посолството на Турция след отказаното извинение

„България е суверенна държава, която сама взема своите решения. Турция трябва да се извини!“ Това се казва в позиция на Патриотите от ВМРО във връзка с отказа на турския вицепрезидент Фуат Октай да поднесе официални извинения за думите на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу спрямо българския закон за вероизповеданията.

От ВМРО съобщават, че ще изразят  своето категорично несъгласие с политиката на Анкара с протест . Той е насрочен за  понеделник в 8,30 ч. пред посолството на Република Турция в България

От партията настояват и за забрана за финансиране на вероизповеданията от чужди държави, физически лица, фирми или организации.

Според тях  БСП се заиграват опасно с темата „национална сигурност“. Те припомнят, че ВМРО, заедно с колегите им от „Обединени патриоти“, са оказали сериозна съпротива в пленарната зала при гласуването на законопроекта на ГЕРБ, БСП и ДПС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Премиерът Бойко Борисов говори пред журналисти след срещата си с турския вицепрезидент Фуат Октай в резиденция „Снагов“ край Букурещ.

Турция отказа да се извини за думите на Чавушоглу

Турция не пожела да се извини на страната ни за казаното от външният им министър Мевлют Чавушоглу, че е имало намеса от съседката ни за приемането на поправките в Закона за вероизповеданията у нас. Премиерът Бойко Борисов поиска настоятелно..

обновено на 30.03.19 в 18:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Николас Мадуро на митинг в Каракас.

Николас Мадуро е обявен за победител на президентския вот във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро отново печели изборите във Венецуела, съобщи Избирателната комисия, въпреки многобройните сондажи, които сочеха предимство на опозицията. Основен съперник на Мадуро беше кандидатът на най-големия..

публикувано на 29.07.24 в 07:57
Снимки на жертвите на удара срещу окупираните от Израел Голански възвишения.

САЩ и европейски държави се обявиха против разрастване на конфликта Израел - "Хизбула"

Съединените щати и редица европейски страни се обявиха против разрастване на конфликта на Израел с ливанската радикална групировка "Хизбула", която беше обвинена за гибелта на 12 деца и младежи при ракетно нападение в окупираните Голански възвишения...

публикувано на 29.07.24 в 07:48

Работи се по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин. Вчера бяха открити две тела в района на взривовете. Така жертвите станаха четири.  Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е..

публикувано на 29.07.24 в 07:38

Днес президентът връчва на ИТН третия проучвателен мандат за формиране на правителство

Изчерпват се шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.   Днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен..

публикувано на 29.07.24 в 07:00

Три къщи са се запалили в квартал "Седми" в Самоков

Три къщи горят в "Седми" квартал в Самоков, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР. На място има екипи на пожарната, които помагат в овладяването на огъня. 

публикувано на 28.07.24 в 21:06
Мъртвата риба на повърхността на лагуната, ФБ на

Тонове мъртва риба в лагуната на Орбетело в италианската област Тоскана

Горещините в Италия достигат до 40 градуса по Целзий, морската вода е необичайно топла, а  повърхността на лагуната на Орбетело – област Тоскана се изпълни с тонове мъртва риба. Зловеща е картината край Орбетело, където в лагуната тонове риба –..

публикувано на 28.07.24 в 20:30
Камала Харис отдава чест при пристигането си във военновъздушната база

Финален спринт в САЩ - последни 100 дни преди вота за президент

В Съединените щати кампанията за изборите за президент и за конгреса навлезе в своеобразен финален сптринт  Вицепрезидентът Камала Харис се очаква да бъде номинирана за президент от Демократическата партия.  Предизборният ѝ щаб обяви, че е набрал..

публикувано на 28.07.24 в 20:09