Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Има риск от миграционна вълна от Турция

Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви днес в Поморие, че има потенциален риск от миграционна вълна от Турция и затова българските политици трябва да са умерени в изказванията спрямо съседката ни. Думите на външния министър Мевлют Чавушоглу, че Анкара се е намесила при приемането на Закона за вероизповеданията, са провокирани от предстоящите утре избори в Турция, смята той

Категорично мога да заявява, че няма намеса в Закона за вероизповеданията, чийто поправки вече са приети, каза Цветан Цветанов:

„Ние като съседи с Турция трябва да запазим добрите отношения, защото знаете, че в момента около 3 милиона и половина са бежанците, които са на територията на турско-сирийската граница. Имаме потенциален риск за увеличаване на миграционна вълна и точно затова трябва да бъдем доста премерени, доста умерени в изказванията си, защото за нас е важно да имаме сигурност, да имаме външна граница, която да не бъде под натиск“, подчерта той.

Относно имотния скандал той за пореден път заяви, че не е нарушил закона: „Затова, което съм направил, подадох оставката. В рамките на тези 30 години преход никой политик при такава ситуация не си е подавал оставка“.

„Очаквам ПП ГЕРБ да бъде с най-добри резултати на предстоящите евроизбори“, каза още Цветанов и допълни: „Защото знаете, че има обективни причини. При анализите, които се правят, не изключвам възможността да имаме 7-8 депутати".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Екатерина Захариева

Захариева: Изказването на Чавушоглу е крайно неприемливо

Министърът на външните работи Екатерина Захариева определи като крайно неприемливо изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, че Анкара се е намесила при приемането на поправките в Закона за вероизповеданията от българския..

обновено на 29.03.19 в 17:54
Премиерът Бойко Борисов говори пред журналисти след срещата си с турския вицепрезидент Фуат Октай в резиденция „Снагов“ край Букурещ.

Турция отказа да се извини за думите на Чавушоглу

Турция не пожела да се извини на страната ни за казаното от външният им министър Мевлют Чавушоглу, че е имало намеса от съседката ни за приемането на поправките в Закона за вероизповеданията у нас. Премиерът Бойко Борисов поиска настоятелно..

обновено на 30.03.19 в 18:48
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът: Избрахме един достоен български патриарх

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела на новоизбрания български патриарх Даниил да бъде „нашият истински духовен водач“. Според нея първите негови думи трябва да бъдат за обединението на българския народ: Видинският митрополит Даниил е новият патриарх..

публикувано на 30.06.24 в 15:14

Опашки пред избирателните секции във Франция

Дълги опашки се извиха пред много от избирателните секции във Франция, където днес гласуват предсрочно за нов парламент. Близо 26% от френските избиратели са отишли до урните в първите четири часа от вота. Резултатът от днешния първи тур на гласуването може..

публикувано на 30.06.24 в 14:58
Премиерът на Италия Джорджа Мелони

Премиерът на Италия Джорджа Мелони се премести в нов дом на стойност над 1 млн. евро

Преместването на Мелони в новото ѝ жилище направи публично достояние чрез интервю с нея ежедневника IlFattoQuotidiano. Отразено след това от всички други медии, стана известно за широката общественост, че тя е закупила вила в южната част на Рим...

публикувано на 30.06.24 в 14:21
Херберт Кикъл, лидер на австрийската крайна десница.

"Патриоти за Европа": Орбан, Бабиш и австрийската крайна десница обявиха ново политическо обединение

Крайнодясната австрийска Партия на свободата (АПС), партията ФИДЕС на унгарския министър-председател Виктор Орбан и популисткото чешко движение "Действие на недоволните граждани" (АНО) на Андрей Бабиш сформират ново политическо обединение и канят и..

публикувано на 30.06.24 в 14:05
Врачанския митрополит Григорий

В митрополит Григорий врачани разпознават своя духовен водач

След седем години начело на Врачанска епархия, в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач . Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. Патриаршеският църковен събор..

публикувано на 30.06.24 в 13:50
Митрополит Даниил Видински

Митрополит Даниил: Господ иска от нас да му подражаваме в живота

Митрополит Даниил, който бе един от тримата кандидати за български патриарх, оглавява Видинската епархия вече шест години . "Съзнавам колко много ще се очаква и ще се изисква от мен занапред и затова още в този първи мой ден тук искам да..

публикувано на 30.06.24 в 13:40
проф. Иван Желев

Проф. Желев: От новия патриарх очакваме да разпространява християнската просвета

" Важното е, че вече имаме избран нов патриар х -  Видинският митрополит Даниил , един достоен човек, човек на духовността, човек, от когото се очаква да постави живота и дейността на Българската православна църква на едни по-дейни основи и насочена към..

публикувано на 30.06.24 в 13:40