БНР дари книжки на Педиатрията в София

| обновено на 30.04.19 в 17:51
3
Дарение на книги за детска болница "Проф. д-р Иван Митев" в София
Снимка: Ани Петрова

Специализираната болница по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ в София получи дарение от книжки от музикалното предаване „Каста Дива“ и сутрешния блок „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ на БНР.

„През сезон 2018/2019 г. осъществяваме поредица дарения на книжки и образователни играчки в болнични детски отделения, в партньорство с верига книжарници. Вярвам, че създавайки среда, близка до домашната или до тази на детски клуб, можем да направим болничния престой на децата по-лек и по-хубав. Щастлива съм, че още и още колеги се присъединяват към благотворителната инициатива! Журналистите от сутрешния блок „Преди всички” избраха с много любов книжките, които споделиха с малките пациенти на педиатричната болница”, каза водещата на музикалното предаване „Каста дива” Росица Кавалджиева.

„Това е един превъзходен жест на добронамереност и желание децата да бъдат поставени в малко по-добри условия в техния болничен престой. Ние имаме в болницата библиотека, дарена от фондация „Приказки без край”, също във всяка клиника имаме малки подвижни библиотеки, които се зареждат периодично от такива дарителски кампании като вашата. В момента имаме нужда от допълване на книжките и затова сме ви много благодарни за това, което правите”, каза заместник-директорът на болницата д-р Наталия Минчева.

„Аз се впечатлих изключително много от хората, които се грижат за дечицата! Всички медици са толкова сърцати и светли хора. В едно място, на което отиваш с мисълта, че ще срещнеш мъка и болка, всъщност има спокойствие, надежда, разбирателство, мир, който те прави сигурен във всичко. Каквото и да се случва, някак се чувстваш сигурен, че това е добрият начин” сподели водещата на „Преди всички” Таня Величкова.

Чуйте целите репортажи в звуковите файлове.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33