Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев и Тийм финалисти в Барселона

Даниил Медведев.
Снимка: БТА

Руснакът Данийл Медведев се класира за финала на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2.61 милиона евро. Поставеният под номер 7 Медведев победи двукратния шампион и четвърти в схемата Кей Нишикори (Япония) с 6:4, 3:6, 7:5 за 2:24 часа.

Руснакът, който през февруари спечели титлата от "София Оупън 2019", направи един пробив за 3:2 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част Нишикори взе подаването на Медведев за 5:3 и при свой сервис изравни резултата. В началото на третия сет двамата си размениха по един пробив, но в 12-ия гейм Медведев отново спечели подаването на Нишикори и така затвори мача.

Рафаел Надал (Испания) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове в испанския град Барселона с награден фонд 2.61 милиона евро. Водачът в схемата Надал загуби от номер 3 Доминик Тийм (Австрия) с 4:6, 4:6 за 2:04 часа. За Тийм това беше четвърта победа срещу Надал в 12 мача, но интересното е, че всичките му успехи срещу испанеца са на клей. Така за втора поредна седмица Надал не успява да стигне до финал на турнир на червени кортове. Испанецът, загуби миналата събота от Фабио Фонини (Италия) на турнира "Мастърс" в Монте Карло и сега от Доминик Тийм в Барселона.

Руснакът, който през февруари спечели титлата от "София Оупън 2019", ще играе утре на първия си финал на червени кортове в кариерата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Крумовград - Локомотив Пловдив  4:1

Крумовград с убедителен успех срещу Локомотив Пловдив

Отборът на Крумовград постигна убедителна победа с 4:1 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в мач от 32-рия кръг, първа шестица в Първа футболна лига. Срещата се изигра на Спортен комплекс "Никола Щерев-Старика" в пловдивския квартал Коматево. Футболистите на Станислав Генчев превъзхождаха съперника си през цялата среща.  Головете отбелязаха Алекс Колев..

публикувано на 10.05.24 в 21:25
Юлияна Янева

Юлияна Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба, след като победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационния двубой на 76 кг от турнира в Истанбул, Турция. Мими Христова загуби своята схватка и чака репешажи, а Миглена Селишка беше изтеглена от своя съперничка. Квоти за Париж до момента имат Янева, Биляна Дудова на 62 кг,..

публикувано на 10.05.24 в 20:56
Тадей Погачар

Втора етапна победа на Тадей Погачар в колоездачната обиколка на Италия

Тадей Погачар спечели седмия етап от колоездачната обиколка на Италия. Словенецът измина индивидуалното бягане по часовник 40.6 километра между Фолиньо и Перуджа за 51:44 минути. Представителят на домакините Филипо Гана имаше сериозни шансове за успех в днешния ден, но се озова в догонваща позиция след втората междинна контрола. Погачар направи..

публикувано на 10.05.24 в 20:07
ЦСКА 1948 - Славия  0:2

Славия победи домакина ЦСКА 1948

Славия победи с 2:0 като гост ЦСКА 1948 в мач от 33-ия кръг от Първа лига и записа втори успех в последните си три мача.  В 20-тата минута  Теодор Иванов събори в наказателното поле Владимир Николов, но Тони Тасев изпълни слабо дузпата и вратарят на домакините Петър Маринов изби кълбото. В 34-ата минута Росен Божинов допусна грешка при изнасянето на..

публикувано на 10.05.24 в 18:49

Четирикратен олимпийски шампион е новият старши треньор на националния отбор на България

Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос (Германия) е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон, съобщи президентът на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев. 53-годиният Грос е легенда на световния биатлон. В славната си състезателна кариера германецът е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни първенства и има девет..

публикувано на 10.05.24 в 17:02
Григор Димитров

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Рим

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 9,09 милиона евро. Поставеният под номер 8 Димитров, който почиваше в първия рунд, елиминира японския левичар Йохихито Нишиока със 7:5, 6:4 след 97 минути игра.  Съперник на Димитров в третия кръг ще бъде..

публикувано на 10.05.24 в 15:56
Калояна Налбантова

Калояна Налбантова взе квота за Олимпиадата в Париж

България ще има представители в две дисциплини на турнира по бадминтон на олимпийските игри в Париж 2024. След Стефани Стоева и Габриела Стоева на двойки жени и Калояна Налбантова си осигури квота на единично жени. Българска федерация бадминтон официално получи днес потвърждение от Световната федерацията на две квоти за Игрите във френската столица...

публикувано на 10.05.24 в 15:40