Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Иванов спечели на домашното трасе пред 10 000 зрители

Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Майкъл Иванов се представи изключително по време на неделните състезания от Европейския шампионат по мотокрос в Троян.

Навръх Великден над 10 хиляди зрители станаха свидетели на уникалното каране и себераздаване на троянеца. Той спечели двойни победи в два класа - МХ 2 и OPEN, а освен, че триумфира в четирите състезателни манша, го направи повече от убедително със сериозни разлики пред конкурентите си.

Клас EMX 65 :

Победа и в двата манша за Офир Цемач ( Израел, Хускварна), който повеждаше колонота от старта и водеше през цялото време на състезанията. С оглед на безопасността на състезателите организаторите съкратиха част от трасето с изкачващите елементи , но това не попречи на Цемач да покаже високата си класа и да стъпи на първото място на подиума за награждаване. Втори се нареди Адам Хорват ( Унгария, КТМ, 1 манш - 3 място, 2 манш -2 място, 42 точки), а трети Мирослав Димитров ( България, Марица рейсинг, КТМ, 1-4, 2-3, 38 точки) .

Клас ЕМХ 85:

И в този клас пилотите караха по съкратеното трасе заради падналия пороен дъжд през нощта. Лука Кунич ( Хърватия, Ямаха) спечели крайната победа след първо място в първия манш и втори във втория. След него останаха Ласло Течи ( Унгария, КТМ, 1-3, 2 -1, 45 точки) и Християн Георгиев ( България,Пловдив Мотор Спорт,КТМ, 1-2, 2-4, 35 точки)

Клас МХ / МХ 40:

36 пилоти караха в двата класа, но с отделно класиране за шампионата. Григор Царев ( България,Джей Ар Си Моторспорт, КТМ) записа двоен успех и нови 50 точки към актива си, втори завърши Николай Колев ( България,СК Велико Търново, Хонда, 2-2, 2-2, 44 точки) . Боян Янков ( България, МК Орлите Добрич, Кавазаки, 1-3,2-4, 38 точки) стана трети за кръга. При МХ 40 Мартин Тодоров ( България, М6 Ямаха рейсинг тим, Ямаха) спечели победата за кръга, триумфирайки и в двата манша. Втори завърши Юлиан Райчев ( България, Панчо рейсинг тим, Кавазаки, 1-2,2-2, 44 точки). Трети е  Йонут Кояну ( Румъния, Ямаха, 1-3,2-3, 40 точки).

Клас МХ1 :

Любомир Васев ( България, Тексим Мотор Спорт, Ямаха) спечели първото място след двойна победа в този клас, като осемте пилота в МХ1 караха заедно с OPEN по време на двата състезателни манша. Втори се нареди Калоян Илиев ( България, МСК Севлиево, КТМ, 1 -2, 2-2, 44 точки). На третата позиция след две трети места и 40 точки от Троян си тръгва Георги Гочев ( България, МСК Девня Марцианопол, КТМ).

Клас МХ2 :

От падането на стартовата бариера до края на състезанията в двата манша колоната се повеждаше от Майкъл Иванов и с повече от 1 минута финишираше пред втория Алекс Димитров (България, Мотоспорт Варна, КТМ, 1-2,2-2, 44 точки). Трети на подиума се качи Димитър Грозданов ( България, МХ Тийм Симитли, КТМ, 1-3,2-4, 38 точки).

112 пилоти от 11 държави взеха участие в различните класове на Европейския шампионат ЕМХ65, ЕМХ85 и OPEN, както и от BMU Euro MX шампионата в класовете МХ2/МХ1  МХ и МХ 40.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47