Манфред Вебер представи в София приоритетите си за развитието на Европейския съюз

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещият кандидат на Европейската народна партия за председател на следващата Европейска комсисия Манфред Вебер представи в София приоритетите си за развитието на Европейския съюз.

Във вижданията си за силна и сигурна Европа Вебер подчерта, че ще работи за пълноправното членство на България в Шенген:

"Нужно е да се реформира Европа, за да отговорим на предизвикателствата на следващите десетилетия. Искам да отворя нова глава "Европа", която да включва сигурна Европа и ние ще противодействаме на нелегалната миграция. Важна е защитата и опазването на границите на ЕС и ви уверявам, че първата ми задача като председател на Европейската комисия ще бъде България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство".

Посещението на Вебер в България е част от предизборната му обиколка в Европа, която започна на 23 април в гръцката столица Атина и ще завърши в Германия на 24 май.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33