Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха нападателя, намушкал с нож 16-годишно момче в София

| обновено на 21.05.19 в 12:03
Снимка: БНР

Над 30 младежи са разпитани в полицията до момента заради инцидента, при който момче беше намушкано с остър предмет в столицата в района на бившия хотел "Плиска". Все още не е открито и оръжието, с което е извършено престъплението.

Скандалът и нападението е станало на детски рожден ден, който е бил в увеселителен клуб. Част от разпитаните са разказали пред полицията, че в един момент към празнуващите са се присъединили няколко момчета, които не са били поканени. До момента не е ясно, дали спорът, който е довел до инцидента, е станал заради футбол, или заради момиче. Предполагаемият извършител в момента е в полицията заедно с баща си, тъй като той също е непълнолетен. Изясняват се причините, довели до инцидента. Разпитаните в районното полицейско управление младежи са били придружени и от родителите си. Разследването по случая продължава.

Инцидентът е станал около 21:30 часа.

Младежът е бил опериран в "Пирогов", съобщиха от лечебното заведение. Състоянието му е стабилизирано и в момента е настанен за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на болницата.

Причините за инцидента се изясняват. Не се изключва поводът за нападението да е спор на тема футбол или скандал заради момиче.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дадоха на съд новата организация на движението в центъра на София

Новата организация на движението в центъра на София отива на съд. Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики. Според сдружението действията на Столичната община са незаконосъобразни и нарушават наредба от 20 декември 2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии...

публикувано на 08.05.24 в 19:03
Си Цзинпин и Александар Вучич

Вучич пред Си: Тайван е Китай

Сръбският президент Александар Вучич посрещна топло китайския си колега Си Цзинпин. В приветствието си Вучич заяви, че "Тайван е Китай". Сръбската столица е втората спирка от европейската обиколка на Си, която започна във Франция и ще продължи в Унгария.  "Уважение и любов" за Си Цзинпин в Сърбия Двамата лидери са подписали съвместно..

публикувано на 08.05.24 в 18:53
Снимката е илюстративна.

Агенцията по храните затвори обект за продажба на месо в Ботевград

Агенцията по храните затвори обект за продажба на прясно месо в Ботевград. Причините за наложената санкция са лоши хигиенни условия и неспазване на изискванията за предоставяне на коректна информация на потребителите за предлаганите продукти. Експертите на агенцията припомнят, че при констатиране на нарушения гражданите могат незабавно да подадат..

публикувано на 08.05.24 в 18:46

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа. В деня на памет към жертвите във Втората световна война, деня на безусловната капитулация на Третия райх, чешкият президент Петър Павел нарече "исторически парадокс", че от жертва Русия се е превърнала в..

публикувано на 08.05.24 в 18:42
Балотаж на президетски избори в РС Македония

17 партии и коалиции се борят за влизане в парламента на РС Македония

Президентски и парламентарни избори се провеждат в Република Северна Македония. На балотаж за държавен глава се явяват кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска и Стево Пендаровски, подкрепен от социалдемократите.  17 партии и коалиции се борят за доверието на избирателите в парламентарния вот. Подробности чуйте в звуковия файл.

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Представителите на страните от ЕС със споразумение за приходите от замразените руски активи

90% от неочакваните печалби от замразените руски активи в ЕС ще отидат за военна подкрепа за Украйна по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира, а останалите 10% - в бюджета на Механизма за Украйна, тоест за помощ извън отбраната. Споразумение за това постигнаха постоянните представители на страните членки...

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Четирима нови областни управители

Правителството назначи  четирима нови областни управители на областите  Благо евград, Видин, Добрич и Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба.  За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-тото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.  Динев е бил  също  председател на Общинския съвет в Петрич...

публикувано на 08.05.24 в 18:20