Калоян Велчев: За младите гласуването все още е емоция

Снимка: БГНЕС

“За нас младите сякаш все още е емоция самият ритуала на гласуването“, каза пред БНР Калоян Велчев от Студентски клуб на политолога към Софийски университет “Св. Климент Охридски“.

“Преди да дойда тук минах да пусна своя вот. Има я още тръпката на нас ни е новост“, каза той и допълни:

“Много се обръщат към нас младите, защото ние сме, така да се каже, по-неориентирани. По-лесно можем да сменим вота си, да подкрепим някоя от партиите, която се опитва да достигне до нас, докато по-възрастните от години си гласуват на някакви остарели разделения. Голяма част гласуват на пост комунистически тенденции, докато при нас е съвсем друго и се опитват все повече партиите да се обръщат към нас поради тази причина“, каза още той в интервю за “Сутрешен блок“.

Велчев сподели и мнението си за проведената изборна кампания:

“Въпреки шумните послания всъщност кампанията беше доста по-вяла, така че не вярвам да има кой знае колко голямо обръщане. Докато за младите Европейския съюз е така и така по-интересна тема, тъй като се свързва със свободата на движение и с такъв тип свободи, с които ние сме свикнали вече ги приемаме за естествени..“.

Ще има ли, според него, много изборни нарушения:

“На мен ми се струва, че (Европейските избори – б.р.) не са най-апетитното (изборно пространство – б.р.). Освен това в емисията новини “Галъп“ споделиха, че избирателната активност до момента е ниска, но пък преди това споделиха, че нарушенията до момента са доста…“

Интервюто на Лора Търколева с Калоян Велчев може да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за уличен фитнес при игра на група деца автомобилната гума паднала върху момчето. От общината..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33