Борисов за намаляването на субсидиите: Радев можеше да говори срещу Слави, но не съм го чул да се обади

Премиерът беше категоричен, че мирът на Балканите може да бъде сигурен, само ако всички страни са силни и единни.
Снимка: Пресслужба към МС

Премиерът Бойко Борисов разкритикува направеното по-рано днес изказване на президента Румен Радев за предложените промени в партийните субсидии. В Шабла, където Борисов наблюдава заключителния етап от тактическото учение на български, американски и сръбски бойни части, той отговори на критиките на държавния глава, че предложението на ГЕРБ за намаляване на партийните субсидии "задушава опозицията точно преди местните избори". Пред журналисти Борисов заяви: 

"Местният вот е чак октомври! Две години можеше президентът Радев да говори срещу Слави Трифонов! Не съм го чул да се обади!"

По-рано днес Румен Радев заяви пред журналисти, че субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, а управляващите партии се финансират директно от властта. 


Свързани новини

Бойко Борисов и Красимир Каракачанов наблюдаваха заключителния етап на учението „Шабла – 2019 г.“ наблюдаваха и вицепремиерът и министър на отбраната.

Борисов: Всичко различно от мир ще бъде щета за всички

Всичко, различно от мир, ще бъде щета за всички. Това заяви днес по време на заключителния етап от тактическото учение с бойни стрелби на полигона в Шабла министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът беше категоричен, че мирът на Балканите..

публикувано на 13.06.19 в 14:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33