Иван Кокалов: Уволнението на Мая Илиева е заради нарушение на трудовата дисциплина

Иван Кокалов
Снимка: БГНЕС

В коментар за уволнението на медицинската сестра Мая Илиева, Иван Кокалов -  вицепрезидент на КНСБ, заяви, че вече е защитавал от уволнение Илиева за синдикалната ѝ дейност. В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Кокалов уточни, че дисциплинарно ѝ уволнение е заради нарушения в трудовата дисциплина:
     

“Синдикатът не уволнява, уволнява работодателят, ако някой е недоволен, той трябва да съди работодателя и да докаже, че работодателят в мотивите си не е прав. Това, което аз направих, е да изпратя нарушенията, които са описани от работодателя, и да кажа дали това е достатъчно основание ние да дадем съгласие. Моят изпълнителен комитет даде съгласие, а Мая Илиева се опитва да внуши, че е жертва на нейната дейност, а всъщност тя е жертва - в кавички, на нарушенията на трудовата дисциплина, описана от работодателя. Синдикатите не уволняват, те защитават, но защитават работниците, които си изпълняват трудовите задължения, независимо дали са синдикални, или не синдикални членове“.

“Пак казвам, ако тя не е доволна и не е съгласна с това, тя има право да се защити в съда като всеки един гражданин. Но тя се опитва персонално да ме напада, защото аз съм в отпуск даже не съм чел нападките, бяха ми предадени. Но аз съм накарал моя адвокат, моите колеги да съберат данни. Аз ще я съдя в персонален план, защото аз съм публична личност. Тя стана публична от няколко месеца“, заяви Кокалов пред БНР.

Интервюто на Мария Костова с Иван Кокалов можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Сестра Мая Илиева в студиото на

Медицински специалисти разпространиха декларация в подкрепа на Мая Илиева

Сдружението на медицинските фелдшери и лекарски асистенти разпространи декларация, в която изразява подкрепа към уволнената медицинска сестра Мая Илиева - един от организаторите на протестите на медицинските специалисти в страната през март тази година -..

публикувано на 06.08.19 в 09:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно момче e в тежко състояние във Велико Търново, след като беше затиснато от гума на камион

10-годишно дете е в критично състояние и с опасност за живота в областната болница във Велико Търново, след като гума от камион падна върху гърдите му. Инцидентът се случил тази вечер в парк „Дружба“ в старата столица, където на площадка за..

публикувано на 17.07.19 в 22:04
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия...

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите..

публикувано на 17.04.19 в 17:33