Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни надиграха Египет във Варна

Националения ни отбор по волейбол победи Египет във Варна
Снимка: http://bgvolleyball.com/

България постигна ценна победа над отбора на Египет с 3:1 (25:11, 33:31, 19:25, 25:19) гейма в първата си среща от олимпийската квалификация, която се провежда във Варна.

С изключение на първия гейм египтяните успяха максимално да затруднят националите ни, но трикольорите все пак взеха важна победа по пътя към Токио 2020.

Националите ни започнаха отлично мача и поведоха с 5:2, а с точка от начален удар на Цветан Соколов при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:4 за България.

Домакините на турнира продължиха с отличната си игра и след прекъсването и започнаха да трупат преднина, която достигна до 7 точки при второто техническо прекъсване - 16:9 за България.

Националите ни реализираха веднага след почивката още пет точки и поведоха с 21:9. До края на гейма България нямаше никакви проблеми и с блок-аут на Цветан Соколов затвори първата част с 25:11.

В началото на втората част играта бе доста по-изравнена. След няколко равенства България успя да поведе с 2 точки при 6:4.

При първото техническо прекъсване резултатът бе 8:6 за националите ни. Лошо посрещане на начален удар от българските волейболисти позволи на Египет да изравни при 8:8. Последва още едно равенство, след което националите ни с добра игра в атака и защита поведоха с 3 точки при 13:10.

При второто техническо прекъсване момчетата на Силвано Пранди водеха с 16:13. След 18:15 за България Египет успя да реализира четири поредни точки и изравни при 18:18 след лошо посрещане на Теодор Салпаров.

Последва много оспорвана игра с тринадесет изравнявания на резултата, след които с точка от начален удар на Светослав Гоцев и успешна атака на Цветан Соколов България взе трудно втората част с 33:31.

Равностойната игра продължи и през третата част. След шест равенства в резултата първото техническо прекъсване дойде след ас на Хосам Абдала при 8:6 за Египет.

След грешки на националите ни символичните домакини успяха да поведат с 3 точки при 11:8.

След отлична блокада на египтяните и грешка на националите ни при второто техническо прекъсване резултатът набъбна до 16:11 за съперника ни. Египет поведе с 6 точки при 19:13 и независимо че пропиляха 1 геймбол, африканците взеха третата част с 25:19.

Египет поведе с 2:0 в началото на четвъртата част, но националите ни веднага изравниха, а след още едно равенство поведоха с 2 точки при 5:3.

Египняните изравниха след ас при 6:6, последва ново равенство, а при първото техническо прекъсване изоставаха с точка - 8:7 за България.

След прекъсването резултатът бе изравняван три пъти, след което с отлична блокада и блок-аут на Цветан Соколов националите ни поведоха с 2 точки при 13:11.

При второто техническо прекъсване България водеше с 16:14. След прекъсването българите отбелязаха три поредни точки и дръпнаха с 5 точки - 19:14. До края на гейма българите не срещнаха особени проблеми и взеха четвъртата част с 25:19 и съответно мача с 3:1.

Днес турнирът продължава с нови два мача.

От 17.00 часа Бразилия играе с Египет, а от 20.30 часа България среща тима на Пуерто Рико.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пирин загуби от Ботев (Вр)

Пирин загуби в Благоевград от Ботев (Вр)

Отборът на Пирин загуби с 1:2 у дома от Ботев (Враца) в двубой от 31-ия кръг на футболното ни първенство. Двата отбора се намират в последната шестица и се борят за оставане в елита. Още в 8-ата минута домакините поведоха в резултата след грешка на бранителя Меси, който се подхлъзна и позволи на Иван Тасев да порази вратата на Ботев...

публикувано на 26.04.24 в 22:04
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47