Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнище на коронавирус в болница в Самоков

Голямата чешма в Самоков
Снимка: Уикипедия

Огнище на коронавирус е регистрирано в многопрофилната болница в Самоков.

Инфекцията е установена при 8 от пациентите във вътрешното отделение. Петима от тях са транспортирани в столичната болница „Св. Анна“, останалите трима се лекуват в домашни условия, съобщи директорът на болницата в Самоков д-р Красимира Ковачка:

„Взети са проби на персонала в отделението. То е карантинирано, не се приемат болни и сме уведомили общопрактикуващите лекари. Работи кардиологичното отделение. Направена е дезинфекция на отделението и на цялата болница и в момента изпълняваме всички направени предписания“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спецоперация на полицията във Великотърновско

Специализирана полицейска операция се провежда във Великотърновска област. На много места има контролно-пропускателни пунктове. Проверяват се хора и автомобили. Работи се по сигнали за нарушения на политическите права на гражданите в последната седмица преди изборите. По неофициална информация в Горна Оряховица има задържани за грабежи,..

публикувано на 03.06.24 в 08:32
Антъни Блинкън

Блинкън проведе телефонни разговори с израелските министри Галант и Ганц относно предложения мирен план

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън проведе отделни телефонни разговори с израелския министър на отбраната Йоав Галант и министъра без портфейл Бени Ганц, за да обсъдят последното предложение за споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, представено преди дни от президента Джо Байдън, съобщи Държавният департамент, цитиран от..

публикувано на 03.06.24 в 08:29
Белодробна болница в Троян

Белодробната болница в Троян обяви месец на сънната апнея

Белодробната болница в Троян обяви месец на сънната апнея, като до края на юни предлага безплатни диагностични прегледи за това заболяване от което страда всеки пети мъж в България според статистиката. На пациентите със съмнения за сънна апнея ще бъде направен алгоритъм за диагностика и ако се налага, пациентът може да бъде хоспитализиран за..

публикувано на 03.06.24 в 08:13
Служебният министър на здравеопазването Галя Кондева

Среща на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването

Служебният здравен министър Галя Кондева събира днес Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. На заседанието се очаква да бъде обсъдено сключването на нов колективен трудов договор. От Национален синдикат "Защита" обаче, настояват за незабавна оставка на министър Кондева и нейния екип. Според тях това е..

публикувано на 03.06.24 в 08:11
Аркади Шарков

Аркади Шарков: Към края на годината може да е необходима актуализация на бюджета на НЗОК

"В това министерство столът на здравния министър винаги е бил електрически и всяко нещо може да се отрази негативно върху пребиваването му върху него . Въпросът е с какъв маниер се подхожда към протестиращите". Това коментира пред БНР здравният икономист Аркади Шарков. Според него погледите трябва да бъдат насочени и към Министерството на..

публикувано на 03.06.24 в 08:08
Обвиняемият Георги Георгиев.

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора Михайлова

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще бъдат изслушани вещите лица, изготвили експертизите...

публикувано на 03.06.24 в 08:06
В Хайделберг р. Некар излезе от коритото си.

Хиляди евакуирани заради наводненията в Южна Германия

Хиляди хора бяха евакуирани през уикенда, а един спасител загина при тежките наводнения в Южна Германия, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Около 3000 души са евакуирани в Бавария, каза говорител на вътрешното министерство на провинцията. Около 20 000 спасители работят в Бавария и в съседната провинция Баден-Вюртемберг заради наводненията,..

публикувано на 03.06.24 в 08:01