Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Починал е втори лекар от Центъра за спешна помощ в София

| обновено на 03.07.20 в 18:13
Снимка: БГНЕС

Лекар от столичната Спешна помощ е починал днес след заразяване с коронавирус по време на работа. Това е вторият починал медик от Центъра за спешна помощ в София. На 26 юли д-р Юлиян Стамов е щял да празнува 50-годишен юбилей

Доктор Юлиян Стамов е дългогодишен спешен медик. Проявил е симптоми на инфекцията, седмица след като е помогнал на тежко болен пациент с коронавирус, за да стигне до болницата, разказа говорителят на столичния спешен център Катя Сунгарска:

"Пациентът е бил в много тежко състояние. Наложило се е да прави пълен обем реанимационни действия с всички възможни, разбира се, защитни средства, но при тази процедура има много близък пряк контакт с пациента въпреки защитните средства“.

Колегите на доктор Стамов ще го запомнят като отдаден на професията си медик, готов да направи всичко  за спасяването на човешки живот.

„Отзовавал се е на много тежки инциденти и случаи. Момче, което се поддържаше много, имаше афинитет към здравословния, тренираше, поддържаше се, много здрав, едър човек  и е толкова невероятно, че го загубихме“, каза още Катя Сунгарска.

Това е втората жертва, която даде Центъра за спешна медицинска помощ в София по време на коронавирусната пандемия, след като през май от коварния вирус почина д-р Нели Пандова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

161 са новите случаи на Covid-19 в страната

161 са новодиагностицираните с Covid-19 лица през последното денонощие . 3155 са направените PCR тестове за изминалите 24 часа. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е,..

обновено на 03.07.20 в 08:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Опашка за пенсии

НОИ: От 7-и юни започва изплащането на пенсиите за настоящия месец

От петък, 7-и юни, започва изплащането на пенсиите за настоящия месец чрез пощенските станции. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни 2024 г., посочват..

публикувано на 03.06.24 в 10:10

Изтича срокът за заявления за гласуване с подвижна секция

До днес хора с трайни увреждания могат да поискат да гласуват с подвижна избирателна кутия, ако са пропуснали да го направят до 25 май. Те могат да подадат заявление до Общината при положение, че в населеното място, където ще гласуват, има..

публикувано на 03.06.24 в 10:10

Гърция: Започна регистрацията за безплатни ваучери за почивка

В Гърция от днес започна регистрацията за безплатни ваучери за почивка. Право имат и българите, работещи в южната ни съседка. Подаването на молби се извършва електронно към министерството на труда. Право на безплатна почивка имат 300 хиляди..

публикувано на 03.06.24 в 09:53

Премахват книги от лавиците на обществените библиотеки на Острова

Във Великобритания книги на автори, сред които Реймънд Бригс, Дейвид МакКий и Жул Верн, са били премахнати от обществените библиотеки след оплаквания от клиенти, съобщи вестник "Таймс".  Повече от дузина книги са били премахнати от..

публикувано на 03.06.24 в 09:36
Весела Чернева

Весела Чернева: Кампанията за евроизборите у нас бе напълно затъмнена от националната

В България кампанията за европейските избори напълно беше затъмнена от националната кампания. Това заяви пред БНР зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева преди дискусията "Европейски избори: България в европейския..

публикувано на 03.06.24 в 09:29
Хора проверяват автомобилите си, паркирани близо до мястото на обстрел в жилищен район в Харков, Украйна, 14 май 2024 г.

Един загинал и двама ранени при руска атака над Харковска област

Украинските власти съобщиха за един загинал и двама ранени при руска атака през изминалата нощ в Харковска област. Твърди се, че е ударен почивен комплекс в централната част на региона. През нощта имаше въздушна тревога в няколко области в..

публикувано на 03.06.24 в 09:15
Адв. Диана Радославова

Как миграцията може да помогне за справянето с недостига на работна ръка у нас?

През последните години миграцията е представена като една заплаха. Това обясни пред БНР адв. Диана Радославова, Център за правна помощ "Глас". Центърът представя днес резултатите от икономически и правен анализ за състоянието на трудовия пазар в..

публикувано на 03.06.24 в 09:00