Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Гориво има и няма никакъв шанс да свърши

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обяви, че в момента в страната ни се всява паника за горивата без никаква причина. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши, подчертава Петков в своя публикация в социалната мрежа "Фейсбук".
Той уточни, че в сряда един танкер е разтоварил и се очакват още два танкера за разтоварване в "Лукойл". Премиерът допълва, че ще призове Комисията за защита на конкуренцията да извърши проверка на това кой и как спекулира с цените.
"Колкото и хибридни лъжи да се разпространят, проблемът им е, че остават лъжи, а на лъжата краката са къси!", заявява министър-председателят.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дълги опашки пред бензиностанциите след страхове за рязко поскъпване или недостиг на гориво

През бензиностанциите в София и в други градове се извиха дълги опашки от автомобили. Като причина за създалата се ситуация шофьорите посочиха промяната на цената на бензина и дизела в посока нагоре за много кратък период от време. Предполага се,..

публикувано на 02.03.22 в 21:37

Живодар Терзиев: Гориво има, но заради повишеното търсене са възможни логистични проблеми

"Няма да си позволя да коментирам цените на бензина, но количества има", каза за Радио Стара Загора Живодар Терзиев, председател на Българската газова и петролна асоциация. "Произвежда се и дизел и бензин. Ние в момента продаваме три до четири,..

публикувано на 02.03.22 в 21:37

България ще разчита на съдействие от партньори за извеждане на българи от Украйна

България ще разчита на съдействието на чужди разузнавателни служби за безопасното извеждане на българи, които искат да бъдат евакуирани от Украйна. Това потвърди министърът на външните работи Теодора Генчовска след заседанието на парламентарната комисия по..

публикувано на 02.03.22 в 19:45

Над 1000 българи са евакуирани досега от Украйна

До момента са евакуирани над 1000 наши съграждани от Украйна. Те са пристигнали с автобуси и собствен транспорт. Това заяви Иван Кондов, постоянен секретар на Министерство на външните работи, на изслушване в Комисията за българите в чужбина: Кондов..

публикувано на 02.03.22 в 19:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от..

публикувано на 23.07.24 в 09:57
Владимир Малинов в НС, архив.

Министърът на енергетиката e в Букурещ за дискусии на стратегии за реализация на споделените енергийни цели

Министърът на енергетиката Владимир Малинов участва в петата министерска среща на Партньорството за трансатлантическо сътрудничество в областта на енергетиката и климата.  Форумът е днес и утре в Букурещ. В румънската столица партньорите от..

публикувано на 23.07.24 в 09:56
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Социалните медии са медии и те имат огромно влияние върху нашия избор

Има едни участници в изборите, които участват само заради медийните пакети, видно от много слабите им резултати.  Това заяви пред БНР Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК. По думите му достъпът до обществените медии на всички участници..

публикувано на 23.07.24 в 09:48

Гръцки медии: Благодарим на българските пожарникари

Водещите гръцки медии публикуваха благодарност към българските пожарникари, участвали в мисия по гасене на пожарите в Гърция. Температурите в страната спадат, но рискът от пожари остава. Снимки на българския екип пожарникари и техника публикуват..

публикувано на 23.07.24 в 09:47

Близо 3000 регистрирани престъпления срещу жени и момичета във Великобритания всеки ден

Насилието срещу жени и момичета е "национално извънредно положение“ с близо 3000 регистрирани престъпления всеки ден, предупреждава в нов доклад водещ британски полицейски началник, предаде Пи Ей мидиа, цитирана от ДПА. Според доклада, изготвен по..

публикувано на 23.07.24 в 09:22
Университетската болница

Детето, оцеляло след смъртоносен инцидент с мълния в Стара планина, е в добро състояние

Оцелялото при инцидента в Стара планина 13-годишно момче е в добро състояние. Това съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Детето беше докарано в здравното заведение с линейка от Карлово, след свалянето му от планината с..

публикувано на 23.07.24 в 09:08
Христо Христев

Христо Христев: По-лошо от най-лошото управление е да няма управление

"Изборите са най-легитимният способ за излъчване на управление, но тази формула е вярна, когато в резултат на изборите действително се излъчва управление. Ние не сме в тази хипотеза ." Това каза пред БНР Христо Христев, преподавател в..

публикувано на 23.07.24 в 08:53