Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без голове, но с червени картони и много сняг на Левски - ЦСКА София

Левски - ЦСКА София
Снимка: БГНЕС

Левски не се даде на ЦСКА София - 0:0 в дербито от 22-ия кръг на Първа лига. "Червените" играха почти цяло полувреме с човек повече, но така и не успяха да стигнат до трите точки в снега на Националния стадион "Васил Левски".

"Сините" започнаха по-добре мача и още в петата минута отправиха удар по посока на вратата на ЦСКА След центриране от корнер Хосе Кордоба стреля с глава, но встрани от левия стълб на Густаво Бусато. Последва спиране на играта, за да бъде почистен натрупалият се сняг и очертаване на линиите. Съдията прибра футболистите в съблекалните за десетина минута, след което мачът беще подновен.

В 20-ата минута Турицов беше изведен от Йомов в наказателното поле и успя да стреля, но Михайлов спаси. При удара Хосе Кордоба изрита футболиста на ЦСКА, но Железов не свири дузпа. Намесата на VAR не промени решението на рефера.

Няколко минути след това Мухар получи удобна топката от Кайседо на границата на наказателното поле, стреля, но Михайлов спаси.

В 37-ата Левски също получи половинчат шанс да отбележи гол, след като Бусато изпусна топката, но Сонко Сундберг стреля неточно. В края на полувремето Кайседо беше изведен сам срещу Михайлов, но Кордоба успя да го настигне и блокира отлично, предотвратявайки удар от страна на нападателя - това беше и последната ситуация за първата част.

Страхотно беше началото за ЦСКА на второто полувреме и в 50-ата митуа Йомов получи най-добрия шанс да отбележи гол в мача. Мухар изведе крилото отлично между Кордоба и Цунами, като националът стреля, останал един срещу един с Михайлов, но топката премина покрай вратата.

В 54-ата пък ситуацията за Левски стана много по-тежка, след като Цунами беше изгонен от игра! При пробив на Турицов отдясно Цунами се опита да изрита топката, но вместо това удари по крака защитника на Левски и си заслужи втори жълт картон в мача, като нарушението, макар и далеч от опасна зона на терена, беше доста грубо.

Първият картон, който Цунами си изкара, беше през първото полувреме, когато на два пъти протестира решения на съдията, като при втория път, макар и в правото си да търси корнер, бразилецът получи картон.

Логично, ЦСКА започна да пресира по-дълбоко своя опонент и да реди атака след атака. Станимир Стоилов обаче реагира светкавично и пусна в игра Ван дер Камп, за да заздрави защитата, премествайки Кордоба на левия бек.

В 67-ата минута при центриране от пряк свободен удар Кръстев насочи топката към далечната греда, където Кордоба изпревари прекия си пазач и стреля с глава, но Бусато успя да избие.

В 75-ата минута ЦСКА получи най-добрия си шанс за гол. При корнер за Левски защитата на ЦСКА не просто се справи с опасността, но се стигна и до много опасна контраатака, при която Вилдсхут беше изведен сам срещу Николай Михайлов. Капитанът на "сините" обаче блесна с прекрасна изява и защити вратата си при слабия завършващ удар на резервата на ЦСКА. 8 минути преди края на срещата пък Йомов получи отлична топката в наказателното поле от Вилдсхуст, но прати топката в аут.

В края на мача бе изгонен и играчът на ЦСКА София Брадли Мазику, а резултатът остана непроменен - 0:0.

ЦСКА е втори с 48 точки, а Левски пети с 33.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Никола Цолов

Цолов трети в тренировката на мократа "Силвърстоун"

Никола Цолов даде трето време в свободната тренировка преди седмия състезателен уикенд за сезона във Формула 3, който се провежда на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания. Подготвителната сесия на британското трасе започна при условията на изсъхваща писта, която в средата на 45-минутната тренировка почти изсъхна достатъчно, за да могат пилотите да..

публикувано на 05.07.24 в 12:25
Джесика Пегула

Джесика Пегула отпадна от Откритото първенство на Великобритания

Петата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Пегула претърпя поражение от отстранилата по-рано на турнира в Лондон и Виктория Томова китайка Синю Ван с 4:6, 7:6(9), 1:6 за два часа и 12 минути игра. Ван пласира 38 печеливши удара, комбинирани с 33 непредизвикани грешки на..

публикувано на 04.07.24 в 20:10
Новак Джокович

Новак Джокович даде сет, но се класира за третия кръг на Уимбълдън

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джейкъб Фърнли с 6:3, 6:4, 5:7, 7:5 за три часа на корта. 22-годишният британец е номер 277 в световната ранглиста и за първи път..

публикувано на 04.07.24 в 20:06
Максим Манолов

Максим Манолов на финал на 200 метра бруст във Вилнюс

Максим Манолов се класира за финала на 200 метра бруст на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс (Литва).   След бронзовия медал на 50 метра бруст вчера, състезателят на ПСК Черно море атакува ново влизане в топ 8 и успя, след като финишира с шесто време за 2:14.01 минути  в полуфиналите на 200 метра бруст.  С..

публикувано на 04.07.24 в 20:02
Дилан Грьоневехен

Грьоневехен спечели 6-ия етап от Тур дьо Франс, Погачар остава начело

Нидерландецът Дилан Грьоневехен от отбора на Джайко Алула стана победител в шестия етап от колоездачната обиколка на Франция - 163,5 километра от Макон до Дижон. 31-годишният Грьоневехен стигна до първата позиция с финален спринт, в който успя да изпревари белгиеца Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк) и еритрееца Биниам Гирмай (Интермарше)...

публикувано на 04.07.24 в 19:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев четвъртфиналист в Карлсруе

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Карлсруе (Германия) с награден фонд 74 825 евро. Андреев победи във втория си двубой участващия с "уайлд кард" представител на домакините Юстин Енгел с 4:6, 6:4, 6:0 за близо два часа на корта. Българинът загуби първия сет, но във втората част..

публикувано на 04.07.24 в 19:18
Хуберт Хуркач

Хуркач се контузи и приключи с Уимбълдън

Номер 7 в световната ранглиста по тенис Хуберт Хуркач (Полша) получи контузия в тайбрека на четвъртия сет срещу французина Артюр Фис и отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания. Хуркач изоставаше с 6:7(2), 4:6, 6:2, 6:6, а при 7:7 точки плонжира за воле на мрежата и спечели разиграването и стигна до сетбол, но при..

публикувано на 04.07.24 в 19:12