Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни волейболисти спечелиха бронза на европейското

Националният отбор на България по волейбол до 20 г.
Снимка: БТА

Националният отбор на България спечели бронзовите медавли на Европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години.

България победи Белгия с 3:1 (25:17, 25:19, 19:25,  25:17) в малкия финал на шампионата, игран в Монтесилвано, Италия.

Това е нов сериозен успех за селекцията, водена от старши треньора Мартин Стоев, след второто място на Световното първенство до 19 години в Иран през 2021-а.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Зверев

Зверев и Медведев продължават напред

Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев продължи защитата на титлата си. Германецът се класира за третия кръг на Игрите в Париж след победа с 6:3, 7:5 над чеха Томаш Махач. Даниил Медведев също продължава напред. Четвъртият поставен в схемата Медведев спечели убедително срещу Себастиан Офнер (Австрия) с 6:2, 6:2 за 68 минути...

публикувано на 31.07.24 в 07:01
Габриела и Стефани Стоеви

Тежък жребии за Габриела и Стефани Стоеви в Париж

Габриела Стоева и Стефани Стоева ще срещнат водачките в световната ранглиста и настоящи световни шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бадминтон в Париж. Това определи тегленият жребий. Сестри Стоеви, които са трикратни европейски шампионки, завършиха на второ място в група "В" с две победи и загуба,..

публикувано на 31.07.24 в 07:00
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Плувецът ни Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри.  Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала.  Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Д жошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време 2:09.89. В..

публикувано на 30.07.24 в 23:23
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Дуа е в групата и най-вероятно ще има минути

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, говори пред медиите преди официалното занимание в Мезокьовешд (Унгария), където утре е реваншът с Динамо Минск в Шампионска лига. Първата среща в Разград бе спечелена от българския състав с 2:0. Мачът е с начален час 21.45 часа, а ако отстранят шампиона на Беларус, разградчани ще се изправят срещу..

публикувано на 30.07.24 в 22:36
Симон Байлс

Симон Байлс изведе САЩ до отборната титла в турнира по спортна гимнастика за жени

Симон Байлс изведе САЩ до олимпийската отборна титла по спортна гимнастика за жени на Игрите в Париж. Американката имаше проблеми с психичното здраве в Токио, но 27-годишната състезателка се завърна в спорта и отново доминира. Байлс спечели пето олимпийско злато в кариерата си. Заедно със съотборничките си Джордан Чайлс, Джейд Кери, Хезли Ривера, и..

публикувано на 30.07.24 в 22:26
Карабах

Карабах чака Лудогорец или Динамо (Минск) в ШЛ

Азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа категоричен успех с 5:0 като домакин на гибралтарския Линкълн Ред Импс след 2:0 в първата среща. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо (Минск), които ще играят утре, сряда, в унгарския град..

публикувано на 30.07.24 в 21:26

Реваншът Будучност - ЦСКА 1948 преместен на друг стадион (обновено)

Реваншът от втория квалификационен кръг на футболния турнир Лигата на конференциите между Будучност и ЦСКА 1948 няма да се играе на стадион "Под Горицом" в Подгорица. За това информира черногорският клуб, който допълни, че състоянието на терена не позволява провеждането на футболна среща там и мачът е преместен на стадион "ДГ Арена" в предградията на..

обновено на 30.07.24 в 18:40