Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Говорителят на Кремъл: Таван за цените на руския петрол ще дестабилизира световния пазар

Но няма да повлияе на операцията в Украйна, отбеляза Дмитрий Песков

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въвеждането на таван на цените на руския петрол ще дестабилизира световния пазар, но няма да повлияе на хода на специалната военна операция в Украйна. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той увери, че Русия подготвя ответни мерки на западните ограничения върху цената на петрола и добави: "Няма да признаваме никакви тавани. Тези мерки еднозначно ще повлияят на стабилността на световния енергиен пазар, като го дестабилизират напълно".

Според Песков руската икономика разполага с всички необходими ресурси, за да гарантира продължаването на така наречената специална военна операция в Украйна.

По-рано вицепремиерът Александър Новак заяви, че Русия няма да приеме тавана на цените, дори да се наложи да намали добива на петрол.

Той уточни, че подобни ограничения са намеса в пазарните инструменти и затова сътрудничеството ще продължи само с онези клиенти, които са готови да работят при пазарни условия. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Душана Здравкова: Нови избори, но с нов поглед на партиите към хората

Нови избори, но с нов поглед на партиите към хората .  Това очакване изказа пред БНР Д ушана Здравкова, съдия и бивш евродепутат от ГЕРБ, и добави, че трябва да има промяна в партийния модел изцяло . " Да видя предложение за правителство, което е "още от същото", за мен беше огромно разочарование . Това не е правителството, което съм очаквала...

публикувано на 03.07.24 в 18:18
Орхан Исмаилов

Орхан Исмаилов: Пеевски ще бъде запомнен, че е проклятието на ДПС

В тази криза Пеевски трябва да се освободи и аз съм готов да му помогна, заяви Орхан Исмаилов, бивш зам.-министър на отбраната и председател на партията "Свобода и достойнство", в интервю пред БНР. В предаването "12+4" бившият зам.-министър на отбраната коментира буреносните процеси в ДПС и 14-те, които гласуваха потив кабинет на ГЕРБ-СДС...

публикувано на 03.07.24 в 18:05
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Пеевски приключи! Доган не може така да предаде ключовете за ДПС

Смятам, че Делян Пеевски приключи . Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", част от "Левицата", и коментира: "Това, което направи Пеевски, е нещо много голямо. Ахмед Доган не може точно така да предаде ключовете за партията ". Пеевски призна за препоръка от Доган, но "хората искат правителство" Пеевски: Видяхме, че..

публикувано на 03.07.24 в 17:33
 Президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган (вляво) и на Русия Владимир Путин

Президентите на Русия и Турция разговаряха в рамките на форума в Астана

Президентите на Русия и Турция разговаряха в рамките на 24-тата среща на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, която се провежда в Казахстан. Владимир Путин е приел поканата на Реджеп Ердоган да посети Турция. Турция е готова да положи основите на споразумение за прекратяване на огъня между Русия и Украйна. Това е заявил..

публикувано на 03.07.24 в 17:21
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Борисов се изнерви, защото не му се получи 70 - 80 депутата

Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен . Радев е в сравнително удобна позиция и сега нещо може да стане, ако има време. Ситуацията в страната е такава, че му се дава възможност за равна отдалеченост от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това коментира Първан Симеонов, доктор по политология и политически..

публикувано на 03.07.24 в 17:14

Техническа повреда е причината за отмяната на полета на "Райънеър" от София за Мадрид

Снощният полет от София за Мадрид на "Райънеър" е бил отменен заради техническа повреда. Това обясниха за "Хоризонт" от "Суиспорт" - наземния оператор на летище София, който работи с авиокомпанията.  Оттам допълват още, че пътниците са били официално информирани и са им били раздадени ваучери за храна и вода.  По последна информация полетът за Мадрид е..

публикувано на 03.07.24 в 17:00
Асен Василев

Асен Василев има силни съмнения за третия мандат

Според съпредседателя на ПП ДБ Асен Василев Борисов не е подходил сериозно към опита за съставяне на правителство и го определи като отбиване на номера: "Това, което се видя, че след като не си си написал домашното, няма как да очакваш позитивен резултат. Знаете, че за да бъде съставено правителство в такава сложна обстановка, е необходимо да има..

публикувано на 03.07.24 в 16:56