Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екипът на София" представи нов модел за управление на столицата

Екипът на София
Снимка: Личен архив

Нов модел за управление на столицата представиха на среща със симпатизанти и политически лица от организация "Екипът на София". Моделът се базира на прозрачен и структуриран процес в създаването на коалиция, в която гражданите и експертите, данните и диалогът имат ключова роля.

Екипът на София

"Екипът София" вярва, че само чрез информиран диалог могат да достигнат до най-разумните приоритети, план и екип за управление на София: 

"Работейки заедно, отворено и прозрачно, можем да подтикнем повече хора да гласуват и да се ангажират с бъдещето на София“. 

Репортаж на Евелина Стоянова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Румен Спецов защити служителя на НАП, участвал в инцидента с Димитър Стоянов

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов обяви, че служителят на агенцията, участвал в инцидента с журналиста Димитър Стоянов, е “станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана на улицата от страна на Стоянов”.  Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи Това става ясно от съобщение от..

публикувано на 24.04.24 в 16:13

Старт на кампанията за евровота в Кипър

В Кипър днес официално стартира предизборната кампания за Европейския парламент, като бяха внесени листите с кандидатите за депутати в него. За първи път в политическата история на страната три партии на кипърските гърци включват в бюлетината си кипърски турци. 63-ма са претендентите за 6-те места на членове на Европейския парламент,..

публикувано на 24.04.24 в 16:11
Людмила Петкова

Промяна в наредбата за отпускане и изплащане на обезщетения за безработица обсъди НСТС

При подаване на заявление за изплащане на неполучено обезщетение за безработица от наследници на починал вече няма да се представя удостоверение за наследници. То ще се набавя по служебен път от Националния осигурителен институт. Това предвижда промяна в наредбата за отпускане и изплащане на обезщетенията за безработица, която беше обсъдена..

публикувано на 24.04.24 в 16:09

Случай на коклюш е регистриран в ямболското село Бояджик

Случай на коклюш е регистриран в ямболското село Бояджик. Диагнозата е поставена на дете на 3 години и половина, което е лекувано в Университетската болница в Стара Загора. Това е първият случай на заболяването за областта, уточняват от Здравната инспекция в Ямбол. Детето е прието в болницата преди седмица с пневмония и симптоми за коклюш и..

публикувано на 24.04.24 в 16:01

До края на 2026-а ще отпускат държавна помощ за акциза върху газьола в селското стопанство

До 31 декември 2026 г. се удължава срокът за прилагане на Схемата за държавна помощ  за отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство. Това решиха депутатите, приемайки окончателно промените в Закона за подпомагане на земеделските производители. Техен вносител е председателят на Комисията по..

публикувано на 24.04.24 в 15:48

Справките за ТЕЛК за желаещите да гласуват в мобилна секция - по електронен път

Справките за ТЕЛК на желаещите да гласуват в мобилна секция ще се правят по електронен път. От Министерството на електронното управление припомнят, че това е възможно след сливане на система за контрол на медицинската експертиза със Системата за обмен на справочна информация.  От Министерството приканват Сдружението на общините да подаде заявление, за да..

публикувано на 24.04.24 в 15:47

Безплатна винетка за хората с увреждания с електромобили

Хората с увреждания ще могат да получават безплатна винетка при ползване и на електрически автомобили с мощност на мотора до 160 конски сили. Това решиха депутатите, приемайки на две четения промени в Закона за пътищата, предложени от "Възраждане".  Досега от възможността за освобождаване от винетна такса се възползваха притежателите на леки автомобили..

публикувано на 24.04.24 в 15:44