Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул разгроми Манчестър Юн със 7:0 на „Анфийлд“

Ливърпул постигна исторически успех срещу Манчестър Юн
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ливърпул постигна историческа победа над Манчестър Юнайтед с 7:0 на своя „Анфийлд“, в мач от 26-ия кръг на английското футболно първенство.

За мърсисайдци това бе пета среща без поражение в шампионата. Воденият от мениджъра Юрген Клоп тим записа най-резултатния си успех над Манчестър Юнайтед в шампионата и се изкачи на петата позиция във временното класиране с 42 точки от 25 мача.

Тимът на Манчестър Юнайтед изравни най-тежката си загуба в английското първенство и остава трети в подреждането с 49 точки също от 25 изиграни двубоя.

Лидерите във Висшата лига Арсенал и Манчестър Сити имат съответно 63 и 58 точки.

Ливърпул стана и първият отбор, който вкарва над 5 попадения срещу Юнайтед с нидерландеца Ерик тен Хаг начело.

Мохамед Салах, Коди Гакпо и Дарвин Нунес реализираха по два гола преди Роберто Фирмино да отбележи седмото попадение във вратата на гостите от Манчестър.

За първи път от 1908 година насам трима футболисти на Ливърпул вкарват поне по два гола срещу Манчестър Юнайтед.

Салах се превърна във водещият реализатор за Ливърпул в историята на Висшата лига със 129 попадения, изпреварвайки легендата на клуба Роби Фаулър.

Египтянинът е и първият футболист на мърсисайдци, който се  разписва в шест поредни мача срещу Манчестър Юнайтед във всички турнири.

Домакините вкараха само един гол през първото полувреме, но добавиха още шест през вторите 45 минути.

Манчестър Юнайтед бе близо до попадение чрез Бруно Фернандеш в 27-ата минута, когато той с глава прати топката вдясно от вратата на домакините.

В 42-ата попадение на Каземиро за гостите не бе зачетено заради засада, а само минута по-късно, в 43-ата Ливърпул поведе с 1:0 с гол на Коди Гакпо.

Анди Робъртсън подаде към Гакпо, който от близко разстояние прати топката в мрежата на Давид де Хеа.

След почивката мърсисайдци напълно доминираха. Още в 47-ата минута Дарвин Нунес покачи на 2:0, а само три минути по-късно Мохамед Салах намери отлично Коди Гакпо, който направи резултата 3:0 с второто си попадение в двубоя.

Ибрахима Конате пропусна нова възможност за Ливърпул в 58-ата минута, а в 66-ата Салах сам се разписа за 4:0.

Маркъс Рашфорд удари греда за Манчестър Юнайтед в 73-ата минута, което бе и най-доброто положение за гостите през второто полувреме преди напълно да се сринат в срещата.

Дарвин Нунес добави втори гол на сметката си в 75-ата минута, а в 83-ата и Мохамед Салах бе точен за 6:0.

Впечатляващото 7:0 оформи влезлият като резерва бразилец Роберто Фирмино в 88-ата минута на мача след прецизно подаване от Салах.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Златислава Чуканова

Златислава Чуканова на победа от квота за Париж

Златислава Чуканова се доближи на само една стъпка от възможността да спечели квота за Олимпиадата в Париж. В категория до 50 килограма европейската вицешампионка се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация по бокс в Банкок. В здрава битка националката на България надделя над японката Ринка Киношита, която е бронзова..

публикувано на 01.06.24 в 16:55
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите във Виченца

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" във Виченца (Италия) с награден фонд 74 825 евро. Българинът отстъпи пред номер 220 в света Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 4:6, 3:6 за 1:50 час. Андреев направи първи пробив в двубоя за 2:1, но веднага загуби подаването си. При 4:5 Фатич отново..

публикувано на 01.06.24 в 15:53
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи водача в схемата Хумоюн Султанов (Узбекистан) със 7:5, 7:5 за 2:18 часа. Българинът навакса пасив от 0:3 в първия сет, а след 4:5 спечели три..

публикувано на 01.06.24 в 15:50

Петър Белберов отстъпи пред ирландец в Банкок

Петър Белберов приключи участието си на боксовия турнир в Банкок /Тайланд/, на който се раздават олимпийски квоти. На осминафиналите в категория над 92 килограма той отстъпи пред ирландеца Мартин Макдона с 0:5 съдийски гласа.  В късната сесия, при жените в категория 50 килограма, Златислава Чуканова излиза срещу японката Ринка Киношита. За да си..

публикувано на 01.06.24 в 12:41

БФС призова институциите да борят хулиганството

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов излезе с официална позиция, в която осъжда инцидентите в края на мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 снощи на Националния стадион "Васил Левски".  Резултатът на Националния стадион "Васил Левски" беше 2:0 в полза на ЦСКА 1948, а фенове на ЦСКА-София от сектор "Г" навлязоха на пистата, счупиха една от..

публикувано на 01.06.24 в 12:40

ЦСКА София остана без треньор, ръководството обеща "кардинални промени"

Стамен Белчев вече не е треньор на ЦСКА. Наставникът подаде оставка след загубения бараж за Европа с 0:2 от ЦСКА 1948, а след това от клуба потвърдиха за раздялата с Белчев.  От ЦСКА излязоха с изявление, с което заявиха, че в клуба ще има сериозни промени.  "Изпращаме най-срамния сезон. Пропускахме възможности, правихме грешки и не успяхме да..

публикувано на 01.06.24 в 06:47

Българките са последни след нова загуба в Лигата на нациите

Волейболистките от националния отбор на България записаха нова загуба в тазгодишната Лига на нациите за жени. След първата си победа - 3:2 срещу Република Корея, момичетата на селекционера Лоренцо Мичели отстъпиха и паднаха от олимпийските шампионки от САЩ с 0:3 (17:25, 22:25, 22:25) във втория си мач от турнира в Група 4 от втората седмица на Лигата в..

публикувано на 01.06.24 в 05:58