Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Това, че Гешев ще се сбие с тези, които го назначиха, е добре за гражданите

Николай Хаджигенов: След скъсаната оставка от Гешев е очевидно, че няма да има правителство

Иван Гешев няма никакво бъдеще, смята адвокатът от "Ние идваме"

Снимка: БГНЕС

"Иван Гешев няма никакво бъдеще. Времето на Никола Филчев мина доста отдавна и това той го разбира. Отиването посланик не е никакъв вариант".

Коментара направи пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от "Ние идваме" и подчерта:

"Това, че сега Гешев ще се сбие с тези, които го назначиха, за нас, гражданите, е добре".

Според Хаджигенов от "битката на политическата олигархия, назначила си Гешев като куче пазач, няма да излезе печеливш и ще нанесе щети и на двете страни".

"Заявката на Мария Габриел за освобождаване на Гешев е опитът на Бойко Борисов да оцелее правно, защото той политически няма бъдеще. Появиха се едни хора, които го върнаха на бял кон в парламента, и той почувства възможността да оцелее с опитите за правителство. След скъсаното листче (оставката - б.р.) на Гешев очевидно правителство няма да има и с първия, и с втория мандат. Защото правителство без подкрепа на ГЕРБ, не е правителство. Правителство на малцинството е глупав виц, което не трябва да се случва. Така че отиваме на нови избори", смята Николай Хаджигенов.

По думите му, ако се направи нещо различно, ще има различни резултати.

Интервюто на Снежана Иванова с Николай Хаджигенов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Причините за катастрофата с колата на НСО край Аксаково са липсата на видимост и висока скорост

Автомобилната катастрофа на 16 май, когато кола на НСО причини смъртен случай край Аксаково, се дължи на липсата на видимост и на висока скорост. Това са изводите на експертите от Европейския център за транспортни политики. Докладът им след огледа на мястото на инцидента е публикуван на сайта на центъра . Катастрофата стана на пътя Варна -..

публикувано на 07.06.24 в 17:43

Избухна голям пожар на гръцкия остров Хиос

Голям пожар избухна на остров Хиос. Властите предупреждават жители и туристи да се евакуират. Поради много високите температури и силен вятър е много трудно да се овладее огъня, съобщиха пожарникарите. Горят горски масиви, които обаче са близо до няколко села и хотели на острова. Властите предупреждават всички, които се намират в близост до..

публикувано на 07.06.24 в 17:29

1500 лева глоба за мъж, нападнал шофьор на линейка в Дупница

1500 лева глоба постанови състав на Районния съд в Дупница за мъж, нападнал шофьор на линейка във филиала на Спешна помощ в Дупница.  Присъдата е окончателна - съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата.  Случаят е от 7 декември миналата година.  Обвиняемият И. М. е на 37 г., по хулигански подбуди, ударил в лицето..

публикувано на 07.06.24 в 17:29

Германският канцлер обяви обрат в политиката на експулсиране на извършили нарушения чужденци

Германският канцлер Олаф Шолц обяви обрат в политиката на експулсиране на чужденци, извършили нарушения, като вече няма да се изключва връщане в страни като Афганистан или Сирия. Шолц иска Германия отново да разреши депортирането на тежки престъпници в Афганистан и Сирия. "Тежките престъпници и терористичните заплахи нямат място тук",..

публикувано на 07.06.24 в 17:23

Нарушаване на правилата за безопасност е водещата версия за влаковия инцидент в Плевен

Водещата версия за настъпилия тежък инцидент в Плевенско, при който бързият влак от Варна за Мездра прегази служител и рани друг, е нарушаване правилата за безопасност. Това каза окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов:  "Ремонтната дейност е била планова. Чисто технически е трябвало да бъде извършена в хладна част от денонощието,..

публикувано на 07.06.24 в 17:13
Научен форум, лицензиран от Европейското дружество по медицинска онкология

В България има апаратура за диагностика и лечение на рак на гърдата над средното ниво за ЕС

В България има апаратура за диагностика и лечение на рак на гърдата над средното за Европейския съюз ниво. В същото време ранната диагностика изостава поради липсата на национален скрининг, лечението се затруднява заради недоверие в медицината и българските лекари. Тенденцията очерта доц. Желязко Арабаджиев, медицински онколог и..

публикувано на 07.06.24 в 17:01

НСИ: Растеж на БВП в началото на 2024 г. с 0,4% на тримесечна и с 1,8% на годишна база

Българската икономика нараства през първото тримесечие на 2024 г. с 0,4% спрямо последните три месеца на предходната година, когато се разшири с 0,5 на сто, показва предварителната неревизирана оценка на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо първото тримесечие на 2023 г. БВП се повишава през периода януари - март 2024 г. с 1,8%,..

публикувано на 07.06.24 в 16:33