Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев: Няма да ни е лесно срещу Балкани

Ивайло Петев
Снимка: Sporten Centar

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев обяви, че очаква труден мач срещу Балкани, на пресконференцията преди гостуването на косовския тим в първия мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол.

„Надявам се, че нашето състояние е по-добро от миналия сезон. Подготовката мина по план, така че се надявам утре да изиграем добър мач и да спечелим.

Косоварският футбол бележи голям възход. Както националният отбор, така и клубните отбори - Балкани в случая.

Подхождаме с голямо уважение към нашия противник утре.

Неслучайно миналата година беше класирането за Лигата на конференциите и спечелването на 4 точки. Без двама играчи, отборът е същият", заяви Петев.

"Ние сме наясно, че утре няма да ни е лесно. Както във всеки един отбор, имаме нашите силни страни и трябва да продължим напред.

Ще възползваме всички шансове, които имаме. За нас е важно ние как ще изглеждаме на терена. Нашите цели винаги са едни и същи.

Ние се стараем да изглеждаме добре, естествено да спечелим каквото има.

Теренът го видях сега за пръв път. По една или друга причина не е в най-доброто състояние.

Все пак това са два мача и нашата цел е да сме победители. От това, че Балкани няма да се защитава, печели футболът.

Аз не веднъж съм казал, че имаме достатъчно играчи. Липсата на едни е шанс за други.

Има хора, които трябва да оправдаят доверието и шанса, който ще получат“, завърши Ивайло Петев.

Двубоят между Балкани и Лудогорец е утре на  стадион „Фадел Вокри“ в Прищина и започва от 21:45 часа.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Антон Ризов е 14-и на 50 м пушка на Световната купа в Баку

Антон Ризов се класира на 14-то място в дисциплината на 50 метра пушка от три положения  на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан.  Ризов завърши с 585 точки в квалификациите.  Утре българската група се прибира от Азербайджан, като подготовката на националите продължава за предстоящото в края на месеца Европейско..

публикувано на 11.05.24 в 13:58
Ангел Кодинов

Българи останаха последни на 500 метра двойка кану в Сегед

Ангел Кодинов и Преслав Георгиев останаха на последното 7-о място във финал „В“ в дисциплината 500 метра двойка кану на Световната купа по кану-каяк за мъже и жени в Сегед (Унгария). Младият български екипаж даде време от 2:02.04 минути и изостана на 21.68 секунди от Олег Тарновски и Михай Чихаяя (Молдова), които бяха най-бързи в тази серия...

публикувано на 11.05.24 в 13:56
Пьотр Нестеров

Нестеров е финалист на турнира в Румъния

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за финала на  сингъл на турнира по тенис на клей в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 7 Нестеров надделя над италианеца Карло Алберто Каниато с 6:4, 6:3 за 85 минути. Българинът поведе с 4:1 по пътя си към успеха в първия сет, а във..

публикувано на 11.05.24 в 13:50
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев спечели полуфиналите в първия кръг от СШ по хард ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на 5-та позиция в пролога по време на първия старт за сезона в световния шампионат по хард ендуро “Valleys Hard Enduro”  в Уелс.  Световният ни шампион за младежи до 19 години по супер ендуро беше най-бърз в полуфиналните серии, но във финала не стартира по най-добрия начин.  Надпреварата днес продължава с..

публикувано на 11.05.24 в 11:52

Мача за титлата между Лудогорец ЦСКА - София пряко по "Хоризонт"

Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в двубой от 32-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Мачът от първата шестица на родния елит започва в 19:30 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт". Срещата е изключително важна за домакините от Разград, които излизат за минимум точка, за да си осигурят спечелването..

публикувано на 11.05.24 в 08:30

Ксения Момчилова е на полуфинал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова се класира за полуфиналите в дисциплината скорост на световната купа по гимнастически паркур в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров намери място сред най-добрите десет с шесто време.  Българката, която миналата година стигна до първия за България медал (сребърен) в историята на този спорт изостана на 6.19 секунди..

публикувано на 11.05.24 в 08:26
Крумовград - Локомотив Пловдив  4:1

Крумовград с убедителен успех срещу Локомотив Пловдив

Отборът на Крумовград постигна убедителна победа с 4:1 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в мач от 32-рия кръг, първа шестица в Първа футболна лига. Срещата се изигра на Спортен комплекс "Никола Щерев-Старика" в пловдивския квартал Коматево. Футболистите на Станислав Генчев превъзхождаха съперника си през цялата среща.  Головете отбелязаха Алекс Колев..

публикувано на 10.05.24 в 21:25