Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец вкара 4 на Балкани и продължава напред

Бърнард Текпетей вкара първите два гола за победата
Снимка: БТА

Лудогорец се класира за втория кръг на квалификациите в Шампионската лига, след като победи категорично косовския Балкани с 4:0 в Разград. Преди седмица в Прищина "орлите" записаха изненадваща загуба с 0:2. 

Футболистите на старши треньора Ивайло Петев, които през уикенда стартираха и сезона в елитното ни футболно първенство със загуба от новака Крумовград, подходиха към днешния мач със съвсем различно отношние и това се видя още от началните минути.12-кратните шампиони успяха да открият резултата още в четвъртата минута, когато точен бе Бърнард Текпетей. Аслак Фон Витри центрира от десния фланг към Матиас Тисера, но бранител на Балкани отклони топката с глава. Тя обаче попадна на главата на Текпетей и той от границата на вратарското поле бе точен за 1:0.

Десет минути по-късно домакините имаха отлична възможност да удвоят. Тисера се измъкна зад защитниците на Балкани и остана очи в очи с Енеа Количи, но вратарят на косоварите спаси с крак сигурен втори гол. Отново Количи трябваше да се намесва решително в 35-ата минута, когато Клод Гонсалвеш пробва късмета си с далечен удар.

Натискът на Лудогорец продължи и в добавеното време на първата част Текпетей вкара за 2:0. Ганаецът се оказа на правилното място в наказателното поле и с мощен удар реализира втория си гол в срещата.След почивката ситуацията на терена не се промени и играта продължи да бъде на една вратара. Доминик Янков бе много близо до трети гол в 47-мата минута, но бранител на гостите изби точно пред голлинията.Минута по-късно обаче отбраната на Балкани допусна груба непредизвикана грешка, която позволи на Матиас Тисера да открадне топката и с удар от близка дистанция да вкара за 3:0.

Точка на спора сложи бразилецът Кайо Видал, който реализира четвърти гол в 78-мата минута. Видал бе останал непокрит при една контраатака, в която "орлите" имаха числено предимство и безпроблемно преодоля Количи за четвърти път. До края на мача играта се успокои, което помогна на Балкани да достигне до първото си чисто голово положение. Това стана в четвъртата минута на продължението, когато обаче Лоренц Траши стреля покрай гредата на Серджо Падт от десетина метра.

Във втория кръг на квалификациите в Шампионската лига Лудогорец ще срещне словенския Олимпия Любляна. По-рано днес Олимпия спечели с 2:1 като гост на латвийския Валмиера и отстрани противника си с общ резултат 4:2. За Балкани пък предстои участие във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите - третия по сила международен клубен футболен турнир в Европа.

Лудогорец - Балкани 4:0

1:0 Бърнард Текпетей 4

2:0 Бърнард Текпетей 45+1

3:0 Матиас Тисера 49

4:0 Кайо Видал 78

Лудогорец (4-2-3-1): Серджо Падт - Аслак Фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо, Марсел Хайстер - Якоб Пьотровски (83-Иван Йорданов), Клод Гонсалвеш - Кирил Десподов (76-Оливие Вердон), Доминик Янков (70-Педро Нареси), Бърнард Текпетей (70-Кайо Видал) - Матиас Тисера (76-Спас Делев)
старши треньор: Ивайло Петев

Балкани (4-3-3): Енеа Количи - Арменд Тачи (55-Алмир Криезиу), Байрам Яшаница, Лумбард Делова, Лоренц Траши - Едвин Куч (75-Албин Бериша), Линдон Емерлаху, Чендрим Зюба (75-Арбер Потоку) - Меритон Кореница, Албион Рахмани (88-Йоан-Марк Оливие), Назми Грипши (75-Блеарт Толай)


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски вкара 6 гола на Локомотив (Сф)

Левски стартира ударно с шест гола срещу Локомотив (Сф)

Отборът на Левски записа мечтан старт в първенството, като се наложи като гост над Локомотив (София) с 5:1. Отборът на Станислав Генчев показа и характер, като направи пълен обрат, след като позволи да изостане в резултата. Почти всички попадения паднаха преди почивката, като Анте Аралица изведе Локомотив напред, Алекс Колев изравни, Алдаир изведе..

публикувано на 20.07.24 в 23:28
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов победи Лутън в контрола

Отборът на Гьозтепе, който е воден от българския треньор Станимир Стоилов, победи с 3:2 Лутън Таун в контролна среща, играна в Словения.  Новакът в елита на Турция поведе с два гола до първия половин час на срещата. Кубилай Канатзискуш и Ромуло Кардосо се разписаха в рамките на само 180 секунди, между 25-ата и 28-агта минута. Ялчън Каян..

публикувано на 20.07.24 в 22:27
Пирин, Дунав и Несебър започнаха с победи във Втора лига

Пирин, Дунав и Несебър започнаха с победи във Втора лига

Отборът на Пирин (Благоевград) се наложи при гостуването си на Спортист в Своге с 1:0 с ранен гол на нападателя Валентин Йосков. Дунав (Русе) започна ударно сезона с категоричен успех над Спартак в Плевен, като "драконите" вкараха всичките си пет попадение през първото полувреме. Несебър се наложи над втория тим на ЦСКА 1948 с..

публикувано на 20.07.24 в 22:24
Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 Арда (Кърджали)

Локомотив (Пловдив) повали Арда в мач с два червени картона

Отборът на Локомотив (Пловдив) започна с победа новия сезон във футболната Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над Арда (Кърджали) като домакин. Единственото попадение в срещата бе дело на Ефе Али в 41-ата минута.  В четвъртата минута от добавеното време на първата част гол на Тонислав Йорданов от състава на..

публикувано на 20.07.24 в 21:25
Димо Андреев е втори в хвърлянето на чук

Трети медал за България на европейското по лека атлетика

Димо Андреев осигури трето отличие за България на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в Банска Бистрица (Словакия). Българинът достигна до втората позиция в хвърлянето на чук със 72,49 метра. Възпитаникът на треньора Андриан Андреев постигна резултата при петия си опит. Европейски шампион в дисциплината..

публикувано на 20.07.24 в 20:51
Тадей Погачар

Тадей Погачар е още по-близо до трета титла в Тур дьо Франс

Тадей Погачар спечели 20-ия етап от колоездачната обиколка на Франция. Двукратният шампион измина планинското трасе от 132.8 километра между Ница и Кол дьо ла Кюлол за 4:04:22 часа.   25-годишния Погачар от отбора на Обединените арабски емирства регистрира 82-рата си победа в кариерата и пета от началото на състезанието. Словенецът е съвсем..

публикувано на 20.07.24 в 19:54
Дария Павлюк ще се бори за медал на 500 м едноместно кану

Още два финала за български лодки на световното по кану каяк

Мартин Нанчев и Дария Павлюк осигуриха още два финала за български лодки на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда на Гребния канал в Пловдив. Мартин Нанчев ще се бори за разпределението на медалите на 500 метра едноместно кану при юношите. Той финишира на второ място в полуфиналната си..

публикувано на 20.07.24 в 19:49