Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята Киърън доведе до хаос и щети във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големи наводнения, материални щети, хиляди домакинства без електричество, стотици затворени училища и голямо нарушение на транстпорта – това са резултатите от преминаването на бурята Киърън през Обединеното кралство. 

Южна Англия и Нормандските острови в Ламанша са най-сериозно засегнати. 

Въпреки че се смята, че най-лошото е отминало, в цяла Англия все още има 80 предупреждения за наводнения. За щастие досега в Обединеното кралство няма смъртни случаи въпреки проливните дъждове и ветрове със сила от 160 км/ч. Много домове обаче бяха повредени, а сгради останаха без покриви. Жители на остров Джърси бяха евакуирани, трима са в болница с наранявания. 

Летището на острова и днес ще остане затворено. В части на град Саутхемтън бе нарушено водоснабдяването. Прогнозата за днешния ден е малко по-оптимистична, но силни ветрове ще продължат да брулят Шотландия и някои части на Северна Англия. По тези места се очакват и проливни дъждове. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Yети от буря във Вернигероде, Германия, 2 ноември 2023 г.

Най-малко шест жертви e взела бурята Киърън, която връхлетя Западна Европа

Най-малко шест жертви е взела бурята Киърън, която връхлетя части на Западна Европа с рекордна скорост на вятъра - повече от 200 км в час. Стихията е достигнала южната част на Нидерландия. Там е загинал един човек - ударен от паднало дърво. По същия..

публикувано на 02.11.23 в 19:36
Бурята Киърън

Расте броят на жертвите на бурята Киърън в Западна Европа

Още жертви на бурята Киърън, която връхлетя някои части на Западна Европа с рекордни ветрове от 200 км в час.  Стихията е достигнала южната част на Нидерландия. Там е загинал един човек, който е бил убит от паднало върху него дърво. Същата причина..

публикувано на 02.11.23 в 16:57
Мъж почиства магазина си в Северна Ирландия преди бурята.

Бурята Киърън връхлетя Британските острови

Бурята Киърън връхлетя Британските острови с ветрове от 160 километра в час. Метеоролозите издадоха предупреждения за опасност за живота на много места. Югозападна Англия в момента поема основния удар на бурята. 7 000 души останаха без..

публикувано на 02.11.23 в 11:28
Последствия от бурят Киърън в Западна Франция.

Бурята Киърън взе жертва във Франция, отменен е полет Париж - София

Бурята Киърън връхлетя през нощта бреговете на Франция. Има една жертва и четирима ранени, над 1000 души са евакуирани от домовете си. Червеният код заради бурята вече е отменен, но положението остава критично в 23 департамента в Северна..

публикувано на 02.11.23 в 10:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Споразумение за правителство на националното помирение подписаха в Пекин 14 палестински фракции

В китайската столица Пекин 14 палестински фракции подписаха споразумение за формиране на "временно правителство на националното помирение" след войната в Ивицата Газа.  В Декларацията от Пекин се казва, че правителството на националното обединение ще..

публикувано на 23.07.24 в 19:03
Николай Денков отговаря на журналистически въпроси - 23 юли 2024 г.

Денков отрече да е предлагал Ненчев за посланик на страната ни в Украйна

Бившият министър-председател Николай Денков отрече да е предлагал бившия министър на отбраната Николай Ненчев за посланик на страната ни в Украйна. Президентът Румен Радев заяви по-рано в своя позиция оп казуса "Ненчев", че по време на правителството..

публикувано на 23.07.24 в 19:01
Божидар Божанов

Божанов: Условия за съставяне на редовно правителство в рамките на 50-ото НС няма

Условия за съставяне на редовно правителство в рамките на 50-ия парламент няма, смята зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Божидар Божанов. Според него разговорите за третия мандат имат смисъл само, ако послужат за основа за формиране..

публикувано на 23.07.24 в 18:39
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис с държавния глава Джо Байдън

Камала Харис напът да спечели с лекота номинацията за президентските избори

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис си е осигурила подкрепата на достатъчно делегати, за да спечели номинацията на Демократическата партия за предстоящите президентски избори.  До понеделник вечерта тя успя да си осигури подкрепата на много повече..

публикувано на 23.07.24 в 18:25
Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл.

Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка

Директорът на американската служба по сигурността Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка десет дни след покушението срещу кандидата на Републиканската партия и бивш президент на САЩ Доналд Тръмп. Чийтъл бе подложена на остри критики заради..

публикувано на 23.07.24 в 18:19

Дъжд угаси пожарите в Северна Гърция

Дъжд загаси пожарите в Северна Гърция. Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна Туристите да не влизат в морето до преминаване на бурите, съветват властите в южната ни съседка.  Гърция: Пореден ден..

публикувано на 23.07.24 в 18:17

Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна

Овладян е пожарът в Северна Гърция, близо до границата с България, който заплашваше да премине на наша територия. В района е завалял дъжд, който е помогнал на пожарникарите в южната ни съседка да се справят със стихията. Има риск..

публикувано на 23.07.24 в 17:38