Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денонощна полицейска охрана на Паметника на Съветската армия, изградени са и КПП-та

Снимка: БГНЕС

Полицейско присъствие има и в този момент около Паметника на Съветската армия в столицата.

От полицията обясниха пред БНР, че режимът на охрана е денонощен. Има изградени КПП-та в района.

И днес продължава работата по демонтажа на монумента.


Снимка: БГНЕС
По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представителите на "Алтернатива за Германия" са изключени от европейското си семейство

Групата "Идентичност и демокрация" в Европейския парламент изключи представителите на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия".  "Групата "Идентичност и демокрация" не иска повече да бъде свързвана с изявленията и действията, в които е замесен Максимилиан Кра, водач на листата на "Алтернатива за Германия" за европейските избори", се казва..

публикувано на 23.05.24 в 18:51
СУ

Учителят Георги Стоев: Трябва да бъдеш отворен и с нагласа, че имаш много още да учиш

Ключът към това да си успешен учител е да бъдеш отворен и да си с нагласата, че имаш много още какво да учиш, дори до края на професионалния си път.  Това каза пред БНР учителят по математика в пловдивското училище "Любен Каравелов" Георги Стоев, дипломиран архитект. " Много важно е един учител да бъде себе си . Децата чувстват тази откровеност,..

публикувано на 23.05.24 в 18:41

Уволнен е директорът на УМБАЛ "Лозенец" в София

Уволнен е директорът на университетската болница "Лозенец" в София, съобщи Министерството на здравеопазването. Служебният министър Галя Кондева е освободила от поста д-р Христо Стоянов след одит в болницата, който е показал тежки нарушения и че лечебното заведение е във влошено финансово състояние с тенденция на значителен ръст на..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
Фон дер Лайен по време на дебата

Фон дер Лайен се обяви за изграждане на "железен купол" над Европа

Председателката на Европейската комисия и кандидат за втори мандат за поста от ЕНП Урсула фон дер Лайен се обяви за изграждането на "железен купол" над Европа. Това стана по време на дебат с четирима нейни опоненти в Европейския парламент в Брюксел.  "Трябва да подобрим отбранителната ни индустрия и да гарантираме, че фрагментацията ще бъде..

публикувано на 23.05.24 в 17:55
На извънредното заседание на СОС беше изслушан кметът на Столичната община във връзка с новата организация на движението по бул.

Без разбирателство в СОС за новата организация на движението в центъра на София

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев.  Ще бъдат търсени и представители на институциите у нас, за да заработят лифтовете в планината. Кметът на..

публикувано на 23.05.24 в 17:50
Константин Занков

Константин Занков: Липсата на кадри е основното предизвикателство за туризма, но ще се справим

Липсата на кадри е основното предизвикателство за туризма. Това каза пред БНР Константин Занков, маркетинг и бизнес консултант в туризма. "То не е само за България, а за света. След пандемията от Covid-19 е доста трудно да се намират кадри в туризма. Бизнесът ще се адаптира и ще се справим, очаквам повече гъвкавост и..

публикувано на 23.05.24 в 17:49

ООН обсъжда 11 юли да бъде ден за възпоменание на геноцида в Сребреница

Общото събрание на ООН обсъжда днес в Ню Йорк резолюция, съгласно която от идната година 11 юли ще бъде "международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница" през 1995 година. Инициативата е на Германия и на Руанда, чийто проект предвижда още да бъде осъдено отричането на масовото избиване на 8000 босненски мюсюлмани от армията на..

публикувано на 23.05.24 в 17:45