Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ предупредиха служителите си в Израел да ограничат личните пътувания

Тел Авив
Снимка: bg.wikipedia.org

Съединените щати са поискали от служителите си в Израел и членовете на техните семейства да ограничат лични пътувания извън по-големите райони на Тел Авив, Йерусалим и Беер Шева заради заплахите на Иран да отмъсти.

Техеран се закани да отвърне заради въздушния удар на 1 април срещу посолството му в Дамаск.

Ройтерс отбелязва, че Вашингтон има политика да информира свои граждани чрез предупреждения на сайта на посолството, когато актуализира мерките за сигурност за своя персонал в дадена страна.

Президентът Джо Байдън вече предупреди, че Иран заплашва да започне "масирана атака в Израел" и че САЩ остават ангажирани със сигурността на своя съюзник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дейвид Камерън

Дейвид Камерън се опасява от ескалация на насилието в Близкия изток заради Иран

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че е "дълбоко загрижен от потенциално вземане на грешни решения от страна на Иран". Дейвид Камерън обяви, че е "изяснил" на иранския си колега Хосейн Амир-Абдолахян в проведен разговор, че Иран не трябва..

публикувано на 12.04.24 в 03:46
Шефът на ФБР Кристофър Рей

ФБР се опасява от координирана атака в САЩ след терора край Москва

Федералното бюро за разследване се опасява от възможността за организирана атака в САЩ, сходна на тази, при която в концертна зала в Русия бяха убити над 140 души – това планира да каже шефът на бюрото пред конгресмени днес, предаде Ройтерс...

публикувано на 11.04.24 в 13:00

Петролът поскъпва заради опасения за ирански удар по Израел

Петролът отново започна да поскъпва от вчера насам заради подновени опасения за разширяване на конфликта в Близкия изток с оглед на евентуална атака срещу Израел от Иран или свързани с него формирования. Към 12.00 часа българско време фючърсите..

публикувано на 11.04.24 в 12:37

Байдън за заплахата на Иран: Ще направим всичко възможно, за да защитим Израел

Американският президент Джо Байдън потвърди непоколебимата подкрепа на Вашингтон за Израел на фона на заплахите на Иран за отговор на израелския въздушен удар по иранското консулство в Дамаск. "Ще направим всичко възможно, за да защитим..

публикувано на 11.04.24 в 07:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов направи изявление във връзка увеличението на цената на тока - 22 май 2024 г.

Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли

Средно с 2 процента ще поскъпне тока за страната от 1 юли, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора.  Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Иванов уточни,..

публикувано на 22.05.24 в 16:25
200 нови заглавия, академични издания, получи кюстендилската библиотека. В дискусията при представяне на дарението участва  и областният управител инж. Александър Пандурски (вдясно).

Поредно дарение с академични издания получи библиотеката в Кюстендил

Около 200 нови заглавия, академични издания, като стойността на дарението е за над четири хиляди лева, получи Регионалната библиотека "Емануил Попдимитров" в Кюстендил. Това става за тринадесети път в навечерието на празника 24 май.  Срещата и..

публикувано на 22.05.24 в 16:19
Снимката е илюстративна.

Хванаха румънски граждани да продават фалшиви златни пръстени в Монтанско

Хванаха румънски граждани да продават фалшиви златни пръстени. Жители на Монтана и село Владимирово са били измамени Измамените сами подали сигнали. Вчера 25-годишен жител на Монтана информирал полицията в Лом, че на пътя Лом – Монтана, в района на..

публикувано на 22.05.24 в 16:03

Русия предвижда промяна на морските си граници в Балтийско море

Руското министерство на отбраната е предложило преразглеждане на границите на руските териториални води в Балтийско море. Проектът за правителствено постановление предизвика остра критика в държавите с излаз на Балтийско море. Според проекта за..

публикувано на 22.05.24 в 16:00

Трима задържани за наркоразпространение в София

Трима души са арестувани в София при полицейска операция срещу група за наркоразпространение. В столичния квартал "Орландовци" е разкрита оранжерия за наркотици. Вътре са намерени над 2700 растения в различен стадий на растеж. Директорът на..

публикувано на 22.05.24 в 15:52
Демонстрация в подкрепа на палестинския народ, Италия, 13 октомври 2023 г.

"Хамас" и ООП приветстваха готовността на три европейски страни да признаят Палестина

Палестинското ислямистко движение "Хамас" определи готовността за признаването на палестинска държава от три европейски страни като важен етап, а Организацията за освобождение на Палестина (ООП) го нарече "исторически момент". "Смятаме това за важен..

публикувано на 22.05.24 в 15:46

Буферен паркинг за тежкотоварни автомобили е изграден преди ГКПП Дунав мост 2

Буферен паркинг за тежкотоварни автомобили е изграден преди гранично-пропускателния пункт Дунав мост 2, на границата с Румъния при Видин. Той предизвиква недоволство сред някои от шофьорите на ТИР-ве, а други са доволни.  Превозвачи казват, че..

публикувано на 22.05.24 в 15:33