Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След израелските удари: Иран спря полетите над няколко града

Снимка: Pixabay

Иран спря полетите над няколко града, включително централния град Исфахан. Държавната иранска телевизия предаде, че противовъздушната отбрана е унищожила три дрона в небето над града. По-рано беше съобщено, че близо до летището там се чуват експлозии.

Три експлозии са били чути близо до военна база в северозападната част на града. По-рано иранската информационна агенция Фарс съобщи, че системите за противовъздушна отбрана в Исфахан са били активирани срещу "обект, за който се подозира, че е дрон". Ядрените обекти в провинция Исфахан остават невредими, съобщи държавната телевизия.

По-рано американската телевизия  Ей Би Си предаде, че израелски ракети късно снощи са ударили обект в Иран. Няколко полета над иранското въздушно пространство бяха отклонени. До 7:00 часа по Гринуич са отменени полетите на международното летище в столицата Техеран.

Вчера Иран каза пред Съвета за сигурност на ООН, че Израел "трябва да бъде принуден да спре по-нататъшен военен авантюризъм срещу ирански интереси", а генералният секретар на ООН предупреди, че Близкият изток е в "момент на максимална опасност". Израел по-рано обяви, че ще отговори на иранската атака с ракети и дронове, извършена на 13 април.


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преасфалтирането след катастрофата край Аксаково ще попречи да бъде проучен спирачният път

Преасфалтирането на участъка от пътя на мястото на катастрофата с кола на НСО край Аксаково ще попречи да бъде проучен спирачният път при инцидента. Това съобщи Ивайло Желязков - експерт в Европейския център за транспортни политики: "Кръпките са изобщо от Аксаковска панорама до Детелината на летището, има няколко кръпки. Имало наряди, сега е моментът,..

публикувано на 22.05.24 в 13:59

Отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие

Днес отбелязваме Международния ден на биологичното разнообразие . Целият жив свят на планетата е взаимосвързан, но за съжаление често забравяме за това. Когато говорим за биоразнообразие, трябва да имаме една по-цялостна представа за това какво точно обхваща. Петър Ванев от Фондация "Биоразнообразие" определя биологичното разнообразие като..

публикувано на 22.05.24 в 13:48

73,5 години е средната продължителност на живота в България

Средната продължителност на живота в България за периода 2021-а - 2023-а година е 73,5 години, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Спрямо предходния двугодишен период тя се е увеличила с година и половина. Различната смъртност при мъжете и жените, както и сред населението в градовете и селата, определя и различната..

публикувано на 22.05.24 в 13:46

Кът за деца откри Областната дирекция на полицията в Кюстендил

Детски кът при звеното за административно обслужване обособи Областната дирекция на полицята в Кюстендил. Целта е да се създадат условия и комфорт за най-малките посетители на дирекцията докато родителите им чакат за получаване на административна услуга.  Детският кът е в приемното помещение. Докато родителите и децата изчакват да бъдат..

публикувано на 22.05.24 в 13:43
Община Плевен

Община Плевен очаква от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане 1.5 млн. лв.

Община Плевен очаква от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет 1 милион и 500 хил. лв. Средствата са за възстановяване на 10 разрушени улици след падналия пороен дъжд с градушка на 8 май. Със собствени сили и с помощта на доброволци вече са отстранени щетите, нанесени на сградата на Общинския..

публикувано на 22.05.24 в 13:20

Росица Маринова: Нужен е план за насърчаване на колективното трудово договаряне

" Следва да се изготви план за действие за насърчаване на колективното договаряне с ясен график, конкретни мерки, да бъде публично достояние и да се преразглежда и актуализира редовно". Това коментира пред БНР Росица Маринова - председател на Федерация "Лека промишленост" към КТ "Подкрепа". Тя насочи вниманието към разпоредбите за..

публикувано на 22.05.24 в 13:18

Шофьор загина при катастрофа, пътят Симеоновград – Харманли е затворен

Шофьор е загинал след катастрофа на пътя между Симеоновград и Харманли. Инцидентът е станал тази сутрин. Мъжът е управлявал лек автомобил и на прав участък е излязъл от пътя и е самокатастрофирал. Причината за катастрофата се изясняват. Пътят е временно затворен. Движението се осъществява по обходен маршрут по автомагистрала "Марица".

публикувано на 22.05.24 в 12:58