Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата на Главчев и Радев: Няма новини, няма и указ

Димитър Главчев
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Остават предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за рокади в Министерство на външните работи и в това на земеделието, но все още не е известно дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета.

Това стана ясно след срещата на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев на "Дондуков" 2. Срещата бе закрита за медии и продължи 40 минути.

"Не съм предлагал нищо, продължаваме  комуникацията с президента. Диалогът продължава. До моментът, до който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията", съобщи Главчев на излизане от сградата.

"Нямам новина за съобщаване", каза той за смяната на министри. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията", обясни той.

Сутринта, малко преди 9:00 часа, служебният премиер Димитър Главчев пристигна в президентството във връзка с предлаганите от него промени в кабинета.

Преди два дни, в Брюксел, където пристигна за участие в двудневното заседание на Европейския съвет, служебният премиер каза, че очаква президентът Румен Радев да издаде указ за предложените промени в служебното правителство.

Главчев предложи смяната на служебния министър на външните работи Стефан Димитров и на служебния министър на земеделието Кирил Вътев, като местата им съответно да заемат Даниел Митов и Георги Тахов.

По-рано същия ден държавният глава коментира, че иска в петък да чуе реалните мотиви за исканата смяна. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
На заседанието на временната парламентарна комисия за влиянието на Мартин Божанов Нотариуса и Петьо Петров - Еврото в съдебната система -  25 юли 2024 г.

Комисията за влиянието на Нотариуса и Еврото ще изслуша Делян Пеевски, Христо Иванов и Лозан Панов

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се появи на заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява данни за влияние в съдебната система на кръговете около Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Той заяви, че иска  да опровергае - чрез справка, подписана от градския прокурор на София Илияна Кирилова, твърденията за негова..

публикувано на 25.07.24 в 18:15

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян

Пожарът в граничната с Гърция планина Славянка е овладян. На гръцка територия са установени тлеещи огнища, но властите в южната ни съседка уверяват, че ситуацията е под контрол.  Днес в района на пожара беше и вътрешният министър Калин Стоянов, който увери, че се предприемат всички мерки за недопускане на горския пожар към наша територия. Рано..

публикувано на 25.07.24 в 18:10
Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков (в центъра) отговаря на актуални въпроси пред депутатите от ресорната парламентарна комисия - 25 юли 2024 г.

Гвоздейков: Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт

Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт, заяви служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Пред депутатите в ресорната парламентарна комисия той обясни, че полската компания Stadler, която беше избрана за изпълнител на доставката на 35 мотрисни влака, е поискала да прекрати договора. От нейна..

публикувано на 25.07.24 в 17:08

Позиция на МС за смяната на областните управители на Смолян и Кърджали

От Министерския съвет излязоха с позиция за решението, с което вчера бяха освободени областните  управители на Смолян и Кърджали, а на тяхно място бяха отново назначени хората, които само преди месец бяха отстранени от тези постове.  Смениха областните управители на Кърджали и Смолян От Кабинета "Главчев" напомнят, че съгласно Конституцията..

публикувано на 25.07.24 в 16:54

Да се върне 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цените на тока, обсъждат депутатите

Да се възобнови 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цени на електроенергията за небитови потребители над 180 лв. за мегаватчас със задна дата от 1 юли.  Това проекторешение ще бъде обсъдено утре сутринта от депутатите от комисията по енергетика.  При постигнат консенсус, то ще бъде внесено в пленарната зала. Ако решението бъде..

публикувано на 25.07.24 в 16:50

Олимпийските игри: Човешко творение и съвкупност от неговия прогрес

Олимпиадата - събитие с много посоки. Утре предстои официалното ѝ откриване във френската столица Париж.  Симеон Кичуков: Олимпийските игри са шансът на България да се появи на картата БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж Интервю с Елена Шаханова - дългогодишен състезател и треньор по волейбол. Като състезател, тя е носител на..

публикувано на 25.07.24 в 16:48
Комисията по бюджет и финанси заседава в сградата на Народното събрание - 25 юли 2024 г.

Бюджетната комисия одобри 194 млн. лв. за оборудване на 2 кораба от типа лека фрегата за ВМС

С единодушие Бюджетната комисия на НС одобри разход от над 194 милиона лева с ДДС за оборудване на двата многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата за Военноморските сили.  Средствата са разпределени за срок от пет години, като за тази година ще се отпуснат 32 милиона лева. Те са в рамките на разписаните бюджетни разходи..

публикувано на 25.07.24 в 16:45