Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха протестните първомайски митинги на транспорта в Гърция

Снимката е илюстративна
Снимка: Архив

Със стачка и демонстрации отбелязват в Гърция международния ден на труда. Няма затруднение за пристигащите туристи по празниците.

Протестни първомайски митинги заливат цялата страна. С червени знамена и плакати "силата е в нас" активисти и депутати от комунистическата партия са начело на демонстрациите. Хиляди гърци се включиха в първомайските протести с искане за защита правата на работещите.

Стачка напълно блокира транспорта в страната. Фериботи и кораби остават на котва до края на протеста. Железничарите провеждат демонстрации на гарите, влаковете също не се движат. Градският транспорт превозва само демонстрантите.

В протестите се включиха ръководителите на синдикатите и депутатите от опозицията.

Стачката не затруднява туристите. Магазините и заведенията са отворени. Работят и бензиностанциите.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Голяма част от София остава без топла вода за няколко дни

Големи райони в София остават без топла вода за три дни. Причината – авария на колектор на основни съоръжения в ТЕЦ "София", съобщиха от "Топлофикация – София". Без топлоподаване ще бъдат сградите в карето бул. "История Славянобългарска", надлез "Надежда", бул. "Княгиня Мария-Луиза" - "Гарови жилища", бул. "Княгиня Мария-Луиза", ул. "Веслец",..

публикувано на 22.05.24 в 12:16
Пропалестинска демонстрация в Барселона, 20 януари 2024 г.

Норвегия, Испания и Ирландия ще признаят държавата Палестина

Норвегия, Испания и Ирландия обявиха, че ще признаят държавата Палестина на 28 май. В отговор израелското външно министерство заяви, че е наредило незабавно отзоваване на своите посланиците в Норвегия и Ирландия. По-рано в интервю за Си Ен Ен израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел не възнамерява да строи селища за еврейски заселници..

публикувано на 22.05.24 в 12:14

Пламен Тотев получава "Ловешки меч" на церемония тази вечер

В навечерието на 24 май на церемония довечера ще бъде връчена годишната награда в областта на културата "Ловешки меч". Тя се присъжда за стойностни постижения в областта на културата. Целта е да се стимулират изявите на творците и дейците в сферата на изкуството и културата в община Ловеч, да се отдаде заслуженото внимание, обществена гласност и..

публикувано на 22.05.24 в 12:13

Симулация на Дунав: Сблъсък на два кораба и нефтен разлив

Симулация на сблъсък на два кораба и реакция при нефтен разлив по река Дунав се проведе тази сутрин в акваторията на Русе. Това е част от съвместното учение на институциите за аварийни действия "Дунав 2024".  Според сценария - на речен километър 496 по Дунав се сблъскват при разминаване единичен моторен кораб и моторен кораб, тласкащ..

публикувано на 22.05.24 в 11:44

Доц. Атанас Банчев: Нивото на спазване на стандартите при преливане на кръв е много високо

Заключителния т  доклад от проведено обществено разследване на скандала със заразена кръв в Обединеното кралство направи шокиращи разкрития за прикриване на истината на най-високо равнище , освен печалната статистика за най-малко 3 000 жертви в резултат на заразявания при кръвопреливане. Разследването на случая с хиляди заразени с ХИВ и..

публикувано на 22.05.24 в 11:35
Мамографското изследване е един от методите за профилактика и диагностика на рак на гърдата

Д-р Гергана Георгиева: Да се говори повече за рака на гърдата!

Профилактиката е изключително важна, тъй като ракът на гърдата обхваща все повече по-млади жени. Това каза д-р Гергана Георгиева, специалист по образна диагностика и мамолог в "ACI BADEM Сити клиник" – Младост. Специалистът препоръча след 25-годишна възраст веднъж годишно да се прави ехография, а след 40-годишна възраст да се провеждат и..

публикувано на 22.05.24 в 11:25

Гръцки медии коментират Вертикалния газов коридор

Гръцките медии днес съобщават за реализиране от България на проект за трансфер на газ от Гърция през нашата страна за Евросъюза и Украйна. България започва строежа на вертикален газов коридор в посока от юг на север за Европейския съюз и Украйна, посочват медии в южната ни съседка. Специализираното издание "Светът на енергетиката" подчертава,..

публикувано на 22.05.24 в 11:21