Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва записването на приетите на първо класиране в детска градина в София

Снимката е илюстративна
Снимка: Аделина Ангелова

От днес започна записването на деца, приети на първо класиране в ясли и детски градини в София. 

Кандидатствали тази година са около 24 000 деца, от които около 11 200 са приетите, според обявените в петък резултати. Те трябва да бъдат записани до 23 май, когато ще излезе второто класиране.

През юни предстоят още две класирания, след които има т. нар. текущи класирания, за които не трябва да се кандидатства отново, тъй като системата пази заявките, направени вече от родителите, уточняват от БНТ.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трима млади мъже са задържани за отглеждане на канабис в с. Попинци

Криминалисти от РПУ Панагюрище разкриха оранжерия за канабис в село Попинци. Задържани са трима млади мъже. При специализираната акция са претърсени няколко адреса, в един от тях е открита миниоранжерията, която е била оборудваната система за контрол на осветлението, температурата и влажността. Извън това помещение са открити още няколко растения..

публикувано на 23.05.24 в 21:43

Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете

Тонове боклук плуват по река Струма след обилните дъждове от последните дни, сигнализират от Общината в Невестино. От тамошната управа са написали писмо до кмета на Кюстендил инж. Огнян Атанасов да разпореди почистване на коритото на река Банщица, особено при кв. "Изток", откъдето денонощно "тръгват" подвижни сметища към реката.  По социалните..

публикувано на 23.05.24 в 21:38

Над 80 творци и артисти от различни области бяха отличени на церемония в Министерството на културата

Над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата бяха отличени за техния принос в развитието на българската култура и духовност на церемония в Министерството на културата. Сред наградените в навечерието на 24 май са народната певица Валя Балканска, актьорът Рашко Младенов, директорът на Националната библиотека доцент Красимира..

публикувано на 23.05.24 в 21:30
Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на тържественото честване на годишнината на читалище

Йотова: В предизборната кампания не се набляга на идеи, водещ елемент са скандалите

Настоящата предизборна кампания е коренно различна от кампаниите до момента, тъй като не се набляга на идеи, а  водещ елемент са скандалите, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград. Възможно е партиите да имат и своите добри предложения, но в публичния дебат ние не ги чуваме, подчерта вицепрезидентът: "Защото скандалите сложиха..

публикувано на 23.05.24 в 20:16

Задържан е и шефът на управлението, отговарящо за обществените поръчки в руското министерство на отбраната

В Русия е бил задържан Владимир Вартелецки, началник на управлението в министерство на отбраната, което отговаря за изпълнението на обществените поръчки. Това съобщават руските медии, като се позовават на свои източници в правоохранителните органи.  "В момента Вертелецки  е задържан във връзка с дело за получаване на голям подкуп", посочи цитиран..

публикувано на 23.05.24 в 19:58

Фонд "Земеделие" е превел 15 млн. лв. на млади земеделски стопани

Държавният фонд "Земеделие" е превел 15 милиона лева за млади земеделски стопани, които се занимават с това поне от 5 години и не са навършили 40 години 15-те милиона лева за допълнително подпомагане са насочени към 1568 стопани, като размерът на плащането за един, отговарящ на условията за подпомагане хектар, е 244,47 лева. За сравнение - през..

публикувано на 23.05.24 в 19:57

СЕМ: Програмите на БНР "Хоризонт" и "Христо Ботев" спазват условията на лицензиите си

Програмите "Хоризонт" и "Христо Ботев" на БНР спазват стриктно условията на индивидуалните си лицензии. Това показва доклад на Дирекция "Мониторинг и анализи" на Съвета за електронни медии, който бе приет на днешното заседание на електронния регулатор.  СЕМ е направил проверка за спазване на условията в индивидуалната лицензия за доставяне на..

публикувано на 23.05.24 в 19:52