Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар пред БНР: Трогнат съм, че съм носител на специалната награда в "Нощ на звездите"

Карлос Насар
Снимка: БГНЕС

На 1 юни фондация "Енчо Керязов" ще връчи годишните си награди. В 13-ата церемония  "Нощ на звездите", посветена на талантливите деца на България в категориите "Изкуство", "Образование" и "Спорт", ще бъдат наградени по трима финалисти.

В категория "Спорт" това са състезателката по брейк Пламена Георгиева,  художествената гимнастичка Елвира Краснобаева и таекуондистката Калина Бояджиева.

Носител на специалната награда "Роден победител" пък ще е един от най-големите таланти в родния спорт, безспорно роден победител – Карлос Насар.

"Много се радвам, че в България има такива добри хора. На някои момчета точно това им липсва - някой да повярва в тях. Само това не им достига, за да продължат напред и да направят голямата крачка вече при мъжете. За мен е голямо удоволствие да присъствам на церемонията „Нощ на звездите“. Удоволствие ще е да видя малките шампиони. Наистина съм трогнат, че ме избраха за носител на специалната награда", това сподели специално за БНР Карлос Насар.

Кръстина Иванова се срещна с талантливия щангист по време на подготовката му на "Спорт палас" край курорта Златни пясъци.

"Да си пример за подражание е голяма отговорност, както мотивираща, така и понякога тежаща. Не ми дава право да сгреша. Когато едно малко дете дойде при мен и ми каже - аз искам да съм като теб, сърце не ми дава да допусна грешка някъде - дали ще е в поведение, дали ще е на подиума и дали ще е на тренировка. Това много допълва шампионския ми имидж. Аз съм шампион и благодарение на тези деца, както и на хората, които ме подкрепят", допълни една от най-големите ни надежди за медал на олимпийските игри в Париж.

"Европейското в София не беше нещо впечатляващо. За мен истинската победа тогава беше наистина, че събрах толкова много публика в залата. Това е доказателството, че спортът сближава и докосва хората".

За очакванията на Игрите в Париж, за конкуренцията, за приятелката му и за мечтата двамата да отидат на най-големия спортен форум можете да чуете в звуковия файл.

БНР е медиен партньор на "Нощ на звездите".
По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ина Ананиева: Не знам дали ще остана треньор на ансамбъла след Игрите в Рио

Ина Ананиева: На Олимпиадата пожелавам късмет на момичетата ни, но той идва при подготвените

Тя е  един от най-успешните треньори в съвременната история на българската художествена гимнастика, извела българския ансамбъл до абсолютна световна титла след 18-годишна пауза, както и до бронзовия медал на олимпиадата в Рио де Жанейро. Знае какво е целият ти свят да рухне - преживяла го е не веднъж, а два пъти. Знае какво е да преминеш през целия път..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Стилияна Николова с четири златни отличия на турнир по художествена гимнастика в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Възпитаничката на Валентина Иванова извоюва титлите на обръч с резултат от 36.350 точки, на топка с 34.800, на бухалки с 34.700 и на..

публикувано на 30.06.24 в 16:58
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

Злато за състезателките ни по естетическа гимнастика на СК в Испания

Националният отбор на България спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания). Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха 57.100 точки от двете изигравания, след..

публикувано на 30.06.24 в 16:16
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в спринтовия старт. Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24
Георги Аспарухов и Никола Котков

Левски отбеляза 53 години от загубата на великите Георги Аспарухов и Никола Котков

Футболният Левски отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която загинаха легендите на клуба Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Българският футбол скърби за двама от най-добрите футболисти в историята. "Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня. Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – пример..

публикувано на 30.06.24 в 11:19
Таня Богомилова

Таня Богомилова - една легенда празнува юбилей

Таня Богомилова – една от най-великите спортистки в българската олимпийска история, навършва днес 60 години. Тя е първата и единствена българка с олимпийско злато в плуването бе определена за "Спортист на годината" в най-успешния сезон за родния спорт. Олимпийска шампионка на 100 м бруст от Сеул 1988, с четвърто и шесто място на същите..

публикувано на 30.06.24 в 09:38