Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Проф. Николай Денков: Целта не е да се намалят средствата във висшите училища, а да се спре приемът на студенти, които след това не могат да намерят реализация

Тази сутрин, специален гост в студиото на „Нашият ден“ беше проф. Николай Денков. Служебният министър на образованието и науката представи приоритетите и коментира проблемите в образователната система в страната. По темата за семестриалните такси във..

публикувано на 13.04.17 в 11:25
Тодор Тодоров (вляво) и Иван Начев

Седмица на скандали, гафове и договорки

За последната седмица бихме могли да кажем всичко, но не и че беше скучна. В началото й служебният министър на здравеопазването беше обвинен в упражняване на натиск срещу негов подчинен. По същото време в Министерство на отбраната продължиха безконечните..

публикувано на 07.04.17 в 15:50
Кристина Ненова в студиото на предаването.

Ден на психолога

Професионалният празник на психолозите в България ни предизвиква към разговор за регулацията на професията и начините, по които тя се практикува в учебните заведения и като подкрепа на работното място. Заедно с удовлетворението от повишения интерес у нас..

публикувано на 04.04.17 в 15:50
Мария Мира Христова и Мария Мартинова (вдясно) в студиото на предаването.

Пианистката Мария Мартинова: Слънчевата светлина заслепява България

Поредната поява пред българска публика на световноизвестната пианистка Мария Мартинова е в рамките на „Пианисимо“ с брилянтно изпипаната музикантски програма „Тоналността устоява“ в контекста на музиката от началото на ХХ век до наши дни. В тандем с..

публикувано на 04.04.17 в 14:45
Константин Павлов-Комитата, Борис Попиванов и Първан Симеонов (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев”.

Нека наддаването започне - сега!

В следизборната седмица всяка от партиите направи своята равносметка за представянето си в неделя. Едни отчетоха успехи, други се представиха под нивото на собствените си очаквания, а трети направо подадоха оставки. Какво обаче следва след показните..

публикувано на 31.03.17 в 15:34

Книга за художника Тома Трифоновски – кой беше творецът и приятелят Томата?

Тома Трифоновски започна като готов, оформен художник у когото декоративната простота и възрожденска чистота беше съчетана с едно модерно разбиране за строежа на формата – това пише за този творец неговият колега проф. Светлин Русев… Художникът..

публикувано на 31.03.17 в 11:10

Книга на сляпо

Отскоро на българския книжен пазар стартира инициативата „Книга на сляпо“. Радослав Цаков е част от млад екип към онлайн книжарница. Радослав ни гостува в рубриката „Третият в студиото“ и ни разкри какво представлява тази „сляпа“ среща с книга и как..

публикувано на 30.03.17 в 13:05

Политологът Любомир Стефанов: Не сме в ситуация за създаване на правителство на всяка цена!

Как гражданите и специалистите интерпретират резултатите от предсрочните парламентарни избори у нас? Какви са очакванията им за конфигурацията на бъдещото управление? И доколко те могат да разчитат на по-дългосрочната му стабилност? – отговори на тези..

публикувано на 29.03.17 в 15:49

Калин Вельов: Животът ни изпитва с търпение

„Не карайте без предпазна каска!“ – така би започнал този разговор сега, но в оригинал стартира другояче. На втория ден след извънредните парламентарни избори през 2017 г. нещо в статуквото си отива завинаги. Причината е дори и в новите лица от..

публикувано на 28.03.17 в 15:10
Любомир Аламанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Следизборно: PR-кампании и психологически профили

PR-експертът Любомир Аламанов и социалният психолог проф. Антоанета Христова се впускат в любопитен анализ на предизборните подходи и стратегии, поведение и същности, в контекста на PR-кампаниите и политическата психология. Към тях се присъединяват и..

публикувано на 28.03.17 в 14:49