Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Марина Георгиева: Изкуството и спортът ме карат да се чувствам стойностен човек

Марина Георгиева е човек с много и красиви лица. Тя е актриса, певица, инструктор по аеробни спортове и не на последно място – кралица на киселото мляко за 2016 година. Тя е избрана да представи България на международно изложение в Китай – с кого се среща..

публикувано на 19.07.17 в 10:40

Борислава Христова: Стремя се да съм по-добра от вчера

Борислава Христова е създател на „Сгъни хартийка“ – малкото ателие за оригами в центъра на София. В началото „Сгъни хартийка“ е обикновена книжарница за канцеларски материали, но едно нетрадиционно решение витрината да бъде украсена с фигури от хартия..

публикувано на 18.07.17 в 11:53

За Паталеница и Шекспир под открито небе

От 18 години в село Паталеница съществува Шекспирова театрална школа „Петровден“. Началото е поставено през 1999 г. от режисьора Христо Церовски, който подбира актьори и започва подготовката на първия спектакъл „Ромео и Жулиета“, а децата от „Петровден“..

публикувано на 17.07.17 в 13:18

За образованието и доверието

Днес излиза третото класиране от кампанията за кандидатстване след седми клас. Много хора с изненада установиха, че са останали незаети места дори в елитни гимназии. С Александър Ангелов, експерт в Центъра за творческо образование, разговаряме дали това..

публикувано на 17.07.17 в 12:39
Царски орел

За орлите и хората

В последните няколко години екоорганизациите у нас настойчиво задават един въпрос – виждали ли сме орли на живо. И не, орлите в зоологическите градини, определено не се броят. Говорим за орли сред природата. У нас има една приказка, че орлите са вечни...

публикувано на 17.07.17 в 11:45
Гери Владева (вляво) и Грациела Ингелска

Гери Владева – самотният пътешественик

Героинята на рубриката „Човекът“ беше една жена-пътешественик, която за разлика от всички нас, предпочита да кръстосва пътищата по света съвсем сама. Гергана Владева или за приятелите си просто Гери е от хората, които живеят за да пътуват, и най-вече да..

публикувано на 17.07.17 в 10:45

Рин Ямамура и изкуството сам да избираш посоката

Рин Ямамура е художник. Но това май не е толкова важно, колкото другото – Рин е от онази рядка порода на хората, които се чувстват добре в кожата си и знаят какво искат да правят. Тя върши всичко със страст – независимо дали пише, рисува, създава кукли или..

публикувано на 14.07.17 в 13:19

Харалан Александров: Лидерите на съвремието заслужават съчувствието ни

Кризата на световния елит и лидерството на бъдещето са част от въпросителните в погледите, насочени към „модните“ подиуми на крупните политически форуми от последните години – включително и срещите на Г-20. Доколко подобен мизансцен може да разкрие..

публикувано на 13.07.17 в 14:05

Димитър Павлов: От първата крачка до прозореца, до европейските и световни спортни титли

Три пъти в седмицата един мъж в костюм със сак в ръка, влиза на стадион „Васил Левски”. Тренировката му продължава час и половина, след това този човек отива на работа, и така по нищо не се различава от всички останали, които спортуват. Димитър Павлов..

публикувано на 13.07.17 в 13:45

„Котките” или за границата между детската литература и книги за възрастни

В тази книга - „Котките: практически наръчник от Стария опосум”, е събрано цяло котешко общество - от Джени Ярка-шарка, която обича да поляга на слънчевите места и има нрав на главатарка, през котешките разбойници Мънгоджери и Ръмпълфъс до бродещия котарак..

публикувано на 11.07.17 в 10:00