Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Христо Христов - един от авторите на „История на корупцията в България”.

„История на корупцията в България” в два тома. Засега.

За корупция, злоупотреба с власт и скандали ще говорим в следващите минути. Защото в  края на седмицата ще бъдат представени резултатите от втората част на журналистическото изследването „История на корупцията в България в годините на преход към демокрация..

публикувано на 16.10.17 в 14:00

Българска хранителна банка и храната, която можем да спасим

Данните показват, че близо 670 хил. тона е годната храна, която се изхвърля всяка година в у нас. Става въпрос за наистина годна храна, чийто срок изтича скоро и която производителите биха могли да дарят на нуждаещите се, вместо да унищожат. Доскоро..

публикувано на 16.10.17 в 11:30
Д-р Александър Носиков.

Кардиограма на щастието с кардиолога Александър Носиков

Какъв дух се изисква да поемеш по пътя на кардиологията, да практикуваш успешно години наред във Великобритания, да се завърнеш в родината и да вярваш в мисията си на лечител? Кардиограмата на щастието на младия и утвърден кардиолог д-р Александър Носиков..

публикувано на 14.10.17 в 08:30
Габриела Цонкова

Отвъд очите

Младият автор и художник Габриела Цонкова открива в понеделник първата си голяма изложба „Отвъд очите” в галерия „Натали”. Платната са свързани с човешката душа и философския поглед към нея. В тях могат да бъдат открити както митологични сюжети, така и..

публикувано на 13.10.17 в 12:23
Димо Райков

Писателят Димо Райков за българската орисия да си ничий

Този роман е отговор на ония българи, които наричат сънародниците си емигранти „предатели” и „изменници , казва писателят Димо Райков, който от десетилетия живее и твори в Париж. Завръщанията му в България са чести, а поводът - винаги по един нов роман...

публикувано на 12.10.17 в 11:22

Ненад Живановски за езика на омразата и хейтърите

Тази сутрин ще говорим за медиите, за езика на омразата и за хейтърите. Ще стане дума и за политическия натиск в медиите - нещо, с което отдавна свикнахме и днес дори медийните изследователи го посочват като безспорен факт. Тук-там някой се оказва..

публикувано на 10.10.17 в 15:43

Генерална репетиция за Киномания 2017

„Киномания 2017” традиционно се случва във втората половина на ноември. Вече е ясно, че тази година фестивалът ще се открие на 16 ноември и ще продължи до 30 ноември. Вече знаем, че филмовият фестивал „Киномания 2017” ще бъде открит с дългоочакваният дебют..

публикувано на 10.10.17 в 15:16

Натанаил Стефанов: Твърде много обичам тази страна, а разполагаме с толкова малко време

Натанаил Стефанов е създател на стартъп платформата Impressign, която цели да помага на стартиращи компании в страната да бъдат успешни и да се развиват. Това е една негова мисия, в която съчетава любовта си към България и своята мисия да служи на..

публикувано на 05.10.17 в 12:50

Имат ли хората с увреждания и достъп до обществения диалог?

Хората с увреждания са най-често споменаваната категория от населението на България като приоритетна за бивши и настоящи правителства. Какво се случва в действителност и имат ли достъп до обществени дискусии и част ли са от гражданското общество хората с..

публикувано на 05.10.17 в 11:20

Александър Дюма и философията на удоволствието

Александър Дюма може да е прочут най-вече с историческите си и приключенски романи, но се оказва, че той е бил освен голям бохем и чревоугодник, и отличен кулинар. Доказателство за това е „Големият кулинарен речник“, който той създава, и който е пълен не..

публикувано на 04.10.17 в 11:43