Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Мария Христова, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Защо проектът на БАН за социално равенство между половете в училище беше спрян

Възможно ли е проектът на БАН, който изследва социалното равенството между половете в училищната среда, да бъде спрян заради термин а „джендър“? Какво представлява проектът в действителност и каква би била реалната полза от него? Мнението на един от..

публикувано на 09.08.18 в 11:15
Ива Дойчинова и Кремена Димитрова в студиото на

За удоволствието, страстта и любовта в новата книга на Исабел Алиенде

„Удоволствието, любовта, страстта, са основните движещи сили в творчеството на Исабел Алиенде. Улавя се много силен автобиографичен елемент в книгата „Отвъд зимата“, последната творба на авторката. И то не само в главната героиня, но и в темата за съдбата..

публикувано на 08.08.18 в 13:19
Ива Дойчинова и Михаил Стефанов в студиото на

Михаил Стефанов - говорещият с тийнейджърите

„Младите хора днес имат няколко прости за разбиране и сложни за решаване проблеми. Първият от тях е самотата, в която тънат. Тази самота се задълбочава от всякакви фактори във възрастта, в която са тотално неразбрани от родители, учители и т.н. Новите..

публикувано на 08.08.18 в 12:45
Аушвиц - главен вход

Българската следа в концлагера „Аушвиц“

Жужана Сергенкова е на 94 години. Родена е в Унгария. Тя е оцеляло дете от лагера "Аушвиц". В края на 40-те години на ХХ век, когато Жужана е на 14 години, тя и семейството ѝ са депортирани в лагера. След края на Втората световна война Жужана и майка ѝ..

публикувано на 07.08.18 в 13:25

Красимира Стоянова: Имаме всички възможности да правим добро

„Аз в света много по-лесно тръгнах, отколкото тук. Там независимо дали си симпатичен, дали си завършил Музикалната академия, няма по-важно нещо от моженето. Единственият критерий е, че вършиш нещата си добре и си на едно много високо ниво. У нас има..

публикувано на 06.08.18 в 16:00
Василена Василева, Свилен Панков, Борислав Вълов, Веселин Димитров и Ива Дойчинова в студиото на

25 причини да избереш България

Кампанията "25 причини да избереш България" събра в студиото на "Нашият ден" двама от спечелилите конкурса студенти, представител на организаторите и една от фирмите, предлагащи стаж. Отличените студенти получават 6000 лв. годишна стипендия, стаж във водеща..

обновено на 06.08.18 в 15:56
Мария Габриел

Българският еврокомисар Мария Габриел пред „Нашият ден“

Гост в ефира на „Нашият ден“ днес беше комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел. С нея разговаряхме за това как цифровите умения да бъдат приближени до българския ученик и българското училище, за Европейската коалиция..

публикувано на 03.08.18 в 16:59
Нина Цанева и Н. Пр. Никол Вирш в студиото на

Нейно превъзходителство Никол Вирш, временно управляваща посолството на Швейцария в София – гост в „Нашият ден“

В деня на Националният празник на Швейцария – 1 август – в студиото на „Нашият ден“ гостува Нейно Превъзходителство Никол Вирш, временно управляваща посолството на Конфедерация Швейцария в София. Разговаряме за емоциите и спомените на Н. Пр. Никол Вирш,..

обновено на 03.08.18 в 14:19
Ирена Ненчева в студиото на

Ирена Ненчева за стремежа да живееш в дом сред природата, за споделената икономика и споделените съдби

Ирена Ненчева, основател на проекта „Имот под наем без наем“, е поредният герой в рубриката ни „Човекът“. Тя успява да срещне собственици на пустеещи къщи в селата, за които няма кой да се грижи, с хората, които искат да имат дом сред природата, но нямат..

публикувано на 02.08.18 в 15:50

Пътят към храма – накъде ни водят поклонническите маршрути

От Рилската обител до Ел Камино – какво кара все повече хора да поемат по пътя към вярата и към себе си? Повод за разговор е Деветият поклоннически поход "Рилският чудотворец". В предаването с водещ Александър Райчев гостуват доц. д-р Павел Павлов от..

публикувано на 02.08.18 в 13:14