Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

За книгите и способността им да отключват енергията

Яна Букова е поет, писател и преводач. От онзи тип хора, които твърдо следват вкуса си и не правят компромиси. Преводач на Катул, Пиндар и Сафо, автор на романа „Пътуване по посока на сянката”, тя е един от най-добрите съвременни поети, от години живее в..

публикувано на 15.06.17 в 12:45

Катя Георгиева: Много е важно в живота да докосваме хората с любов

Знаете, винаги ме интересува когато се запозная с някого как той се усеща, как би искал да бъде представен, как той сам себе си вижда и чувства. Затова историята на Катя започва именно с въпроса как да я представя? И продължава без отговор до края ѝ, защото..

публикувано на 15.06.17 в 10:35

Националната младежка среща 2017 ще бъде на тема „Младежки пространства”

Осмото поред издание на т.нар. Национален дебат във Варна е организирано от Младежкото сдружение за мир и развитие на Балканите (МСМРБ), община Варна, в партньорство с Националния младежки форум и Сдружение „Варна - Европейска младежка столица” (Varna..

публикувано на 14.06.17 в 09:30

Доц. д-р Георги Николов: Разказите на майка ми и старите книги ме запалиха по историята

Човекът е, който твори историята. Някои остават в нея, други не. Трети я изследват и като добри изследователи остават в личната история на хората, на които са предали наученото и откритото. Заместник-деканът на Историческия факултет на СУ „Св. Климент..

публикувано на 13.06.17 в 15:30

За другите „други”

За културните малцинства, които се нуждаят от собствен прайд в България - за интелектуалците, осмивани от практичните нискообразовани, за алтернативните младежи, подигравани от увлечените по попфолка, за другите „други” в обществото ни, които не подлежат..

публикувано на 13.06.17 в 09:30

„Да се влюбиш в пеперуда” с Параскева Джукелова

Да, пеперудите са свободни Ние не сме И слава Богу! С цитат от Уолт Уитман започва разговорът с Параскева Джукелова и продължава в търсенето на измеренията за полета на пеперудата, свободата и раните от любов, скрити в драматургичния текст на Ленард..

публикувано на 12.06.17 в 12:15

Проф. Диана Гергова: Случайностите са неслучайни

Тя е сред най-известните български археолози-траколози. Името й е познато в Полша, САЩ, Япония и къде ли още не. Където и по света да се каже Сборяново или Свещари, всички добавят проф. Диана Гергова. Освен с високия си професионализъм, тя е известна и с..

публикувано на 09.06.17 в 16:30

Мисия „БГ училище” в чужбина

Българското училище като храм на духа, просветата и културата изживява своя възход, но... зад граница. По различен начин в различните общности се търси пътя към обучението по български език и литература и на стотици хиляди км от България и повечето от..

публикувано на 08.06.17 в 14:30
„Създаване на мисълта”, автопортрет.

Габриела Цонкова: От малка искам да летя

Габриела Цонкова е художник от дете. Още от десетата си година тя се интересува от заобикалящите я форми, пространства, материя и как работят човешки същества. Началното училище е завършила в Лицеум Артис, училище по изкуства и чужди езици. Участвала е в..

публикувано на 08.06.17 в 13:00
Корпус Б на новата сграда на УАСГ.

Проф. д-р инж. Иван Марков в „Нашият ден”

Роден е в пазарджишкото село Мало Конаре. Завършва математическа гимназия със златен медал, а след това и ВИАС. Работи много, но за него не може да се каже, че е работохолик. Обича да е сред природата и приятелите, но повече обича да е със семейството..

публикувано на 08.06.17 в 09:30