Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Руслан Зарев, Мария Мира Христова и Константин Занков (отляво надясно)

Летен туристически сезон в аванс

Летният сезон в аванс коментира в студиото на „Нашият ден“ туристическият експерт Константин Занков, който дава и полезни съвети за онлайн резервациите, самолетните комбинирани пътувания, застраховките по време на път. Констатацията за спад в туристическите..

публикувано на 10.06.19 в 16:15
Мария Мира Христова и Димо Райков в студиото на „Нашят ден“

Писателят Димо Райков и неговата „Анхедония“

Писателят Димо Райков преди години се установява в Париж, но връзката му с България с всеки изминал ден живот извън границите ѝ укрепва и става все по-въздействаща. „Анхедония“ е диагнозата, която писателят поставя с последния си роман, превръщайки животът..

публикувано на 10.06.19 в 16:07
Ива Дойчинова и Блажка Димитрова (вдясно)

Блажка Димитрова и тихата революция на добротата

Историята, която споделя Блажка Димитрова, гостенката на рубриката „Главен герой“, е пример за това колко много може да постигне един-единствен човек, стига да е зареден с доброта, упоритост и желание да направи света малко по-добър. Историята започва..

публикувано на 07.06.19 в 11:30
Максим Минчев

6-ти световен конгрес на информационните агенции

От 13 до 15 юни в София ще се проведе 6-тият световен конгрес на информационните агенции. Повече за неговата подготовка и цели научихме от Максим Минчев, ген. директор на БТА, който гостува в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. „Това..

публикувано на 07.06.19 в 11:00
Сцена от спектакъла „Чайка“ на Нина Николич, Македонски народен театър – Скопие

Как се променя разбирането ни за съвременен театър

Фестивалът „Световен театър в София“ беше открит преди дни със спектакъла „Макбет“ на Театро Сардиния – Италия и под режисурата на Алесандро Серра. Но сега Деница Езекиева ще ни разходи из програмата на 13-ото издание на този фестивал, който често успява да..

публикувано на 06.06.19 в 13:10

Кундалини йога

Кундалини йога е древна система, която помага да се възстанови хармонията в организма и да се задейства скритият ни психически и физически потенциал. Целта на практиките е да активизират изначалната ни енергия, символично изобразявана като змия от огън,..

публикувано на 06.06.19 в 12:48
Кирил Калев

Поглед от бъдещето към бизнеса

Поглед от бъдещето към съвременния бизнес ви предлагаме в „Нашият ден“ в един разговор за технологии, лидерство, идеи. За девета поредна година през миналата седмица конференцията за дигитални технологии и иновации DigitalK обедини вдъхновяващите..

публикувано на 06.06.19 в 10:45

„По-сурово“ с Нинко Кирилов

Писателят Нинко Кирилов е в студиото на „Нашият ден – в едно „По-сурово“ поетично присъствие. А как звучи първата му (след „Двойници и животни“, „Човек сред хората“ и „Три пиеси“) книга с поезия – „По-сурово“, ще разберете от звуковия файл.  

публикувано на 06.06.19 в 10:15
Доц. д-р Васил Загоров

За четенето и мисленето

В търсене на изход от патовата ситуация на шахматната дъска между т.нар. дигитално и аналогово поколение и анализите на учените, които се осмеляват да излязат от клишето и да оповестят някои неудобни истини, в „Нашият ден“ се насочваме към анализ на..

публикувано на 05.06.19 в 15:20
Адвокат Стефан Ангелов

Програма за достъп до информация – мисията възможна

Състоянието на достъпа до информация в България през 2018 г. е отразено в деветнадесетия доклад на Програма за достъп до информация и предлага любопитни анализи, пресечки и препоръки. В ефира на „Нашият ден“ анализира, информира и дава отговор на..

публикувано на 05.06.19 в 15:08