Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).
Публикации
Спасимир Пилев, Ива Дойчинова и Жюстин Томс

Световно килийно училище – 18 години от създаването на Уикипедия

На 15 януари 2019 г. се навършват 18 години от основаването на Уикипедия – многоезичната, базирана в интернет свободна енциклопедия. По този повод в студиото на „Нашият ден“ гостуват Жюстин Томс и Спасимир Пилев, редактори в българската версия на..

публикувано на 15.01.19 в 11:34
Коста Филипов, Ива Дойчинова и Димитър Димитров

Как ще гласува британският парламент за Брекзит

"И аз съм против много неща в ЕС, но предпочитам да съм против вътре, отколкото вън" - с тази знаменита фраза на Маргарет Тачър започва разговора за перспективите пред Брекзит. Възможен ли е компромис в ситуацията на невъзможно съгласие? Как сте..

публикувано на 15.01.19 в 09:45

Виктория Троянова: Учим за емоциите, както учим за всичко друго

Виктория Троянова е детски психолог и активно работи с деца и младежи в Центъра за приобщаващо образование. Според нея позитивната самооценка и възпитанието на емоциите в ранна детска възраст могат да гарантират не само успехи в училище, но и..

публикувано на 14.01.19 в 13:44
Ели Цонова

Когато порасна, искам да стана чужденец

Фотографът и автор на книгата „Когато порасна искам да стана чужденец“, Ели Цонова, гостува в „Нашият ден“, за да ни разкаже за диагнозата на едно поколение, очакванията и провалите, мечтите и изборите, които правим в днешно време...

публикувано на 14.01.19 в 13:09

За да сме успешни благодарността трябва да стане наш стил и начин на живот

На Международния ден на думичката „благодаря“ гост в студиото на „Нашият ден“ е позитивният психолог Деница Андонова. С нея коментираме темите: каръци ли са българите, доколко Марко Тотев е българско явление и защо е добре да сме благодарни и оптимисти...

публикувано на 11.01.19 в 12:10
Кольо Карамфилов

Неговото изкуство е крясък в тиха стая

Ретроспективна изложба „Необозримо за Кольо К.“ на починалия през 2014 г. пловдивски художник Кольо Карамфилов бе открита в ГХГ Пловдив в навечерието на превръщането на града в Европейска столица за културата 2019. Събитието е повод за поредния..

публикувано на 11.01.19 в 11:25

Шест хиляди души да определят живота на шест милиарда…?

В студиото на „Нашият ден“ бе подхваната темата за неолиберализма, погледнат от необичайната до скоро критична точка. „Неолиберализмът означава пазарен фундаментализъм, глобален пазар без политически и административни бариери“ поясни д-р Борислав Цеков от..

публикувано на 11.01.19 в 11:25

Прави ли сте в критиките си към институциите

За потенциалните и за това какво не научиха институциите през изминалата година говорим в „Нашият ден“ с Даниел Киряков от Центъра за анализ и кризисни комуникации – за да разберете прави или неправи сте, когато ви се струва, че нещо, което ви засега, не се..

публикувано на 11.01.19 в 11:00

„Сибирски тетрадки“ вдъхват нов живот на Радичковите пътеписи

Изданието „Сибирски тетрадки“ събира в себе си записките на автора Йордан Радичков по време на неговото пътуване аз суровата сибирска земя. Те ни разкриват един противоречив свят, изпълнен с много болка, но и много красота, а поводът за тяхното издаване е..

публикувано на 10.01.19 в 16:50

Утре се открива Фестивал на българската драматургия

От утре – 11 януари, в Нов театър НДК се открива фестивал на българската драматургия, наречен „Януари“ по едноименната пиеса на Йордан Радичков. Фестивалът се организира за трета поредна година и събира на едно място спектакли, създадени по текстове на..

публикувано на 10.01.19 в 14:40