Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

В рубриката „Човекът“: арх. Пламен Мирянов

Представяме Ви един от достойните българи в конкурса на вестник „24 часа“ – 28-годишния арх. Пламен Мирянов, отличен през тази година за приноса му за развитие на обществото. Архитект Пламен Мирянов засне поредица от филми, свързани с красотата и богата..

публикувано на 08.12.17 в 17:10

Българската Коледа

Започна поредното, 15 издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. БНР е участник в кампанията. През изминалите 14 години подпомогнатите от „Българската Коледа“ деца са преодолели критично здравословно състояние. Спасеният детски живот..

публикувано на 08.12.17 в 14:05
Комисар Бойко Рановски

Войната по пътищата като начин на живот

В навечерието на Студентския празник 8 декември и в предпразничния период в края на календарната година и началото на следващата поредните съвети към водачите на МПС, пешеходците и всички заети в трафика, може да се сторят банални за едни, но и фатални за..

публикувано на 08.12.17 в 08:25

Никулденски триптих

Троянският манастир „Успение Богородично“ посреща и изпраща с благословия и беседа за Божията любов, които в дни като Никулден и в навечерието на Рождество Христово придобива особена енергия. Почувствах тази енергия в диалога с Отец Стефан, минути преди..

публикувано на 07.12.17 в 14:55

Александър Въчков: В момента светът ми е комикс

В рубриката ни „Човекът“ днес ви представяме художникът Александър Въчков. Не се подвеждайте от заглавието, защото светът на Александър Въчков е много повече от рисуването на комикси. Той е военен историк и експерт по униформология. Но тази история не..

публикувано на 07.12.17 в 11:35
Сергей Агафонов получава наградата на форума „Диалог на културите“

Сергей Агафонов, главен редактор на списание „Огоньок“: Отношенията ни са изпуснат шанс и за двете страни

Списание „Огоньок“ получи награда на ХІІ Медиен форум „Диалог на културите 2017“ в Санкт Петербург след проведено гласуване сред млади рускоезични журналисти. Наградата получи главният редактор на списанието Сергей Агафонов, който даде специално интервю за..

публикувано на 07.12.17 в 09:25

Теориите за травматизма и отрицанието ни казват защо спорим за идеологии

Каква е ролята на теориите за травматизма и за отрицанието, което поражда нова идеология, в споровете между противоположните групи в българското общество – русофили и русофоби, комунисти и репресирани, социалисти и демократи? Каква е връзката между..

публикувано на 05.12.17 в 13:25

„Александрия. Разкази за книги, хора и градове“ – 14 години по-късно

14 години след появата на „Александрия. Разкази за книги, хора и градове“ и в деня на представянето на продължението на книгата, „Александрия II“, в „Нашият ден“ говорим с автора – преподавателя в Софийския университет Николай Гочев. Колко стари са идеите..

публикувано на 05.12.17 в 12:55

Истории на мигранти от няколко континента

В първия ден на започващия в София и в Харманли Global Migration Film Festival за историите на мигранти от цял свят, показани във филмите на фестивала, разказва Милена Николова от Международната организация по миграция. Повече чуйте в звуковия файл.

публикувано на 05.12.17 в 10:05
Диптихи от фотопроекта на Никола Михов

Фоторепортерът Никола Михов: Професионалният журналист не е роботизираният

Българският фоторепортер Никола Михов получи награда на Международния медиен форум „Диалог на културите“ в Санкт Петербург в края на ноември. Награденият проект Hello and Welcome to Paris („Здравейте и добре дошли в Париж“), е с подвеждащо заглавие, както..

публикувано на 04.12.17 в 11:05