Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Лъчезар Лозанов

Лъчезар Лозанов за пейзажите, които носят смисъл

Лъчезар Лозанов е от онези журналисти, които обичат да задават въпроси. Не обича да оставя нещата наполовина. И много се ядосва на клишетата – в поезията, в журналистиката, в живота. И със сигурност не е от хората, които минават живота си под мотото..

публикувано на 13.04.18 в 11:27

„Градските истории“ на София през погледа на един богослов, фотограф и библиотекар

Около 90 фотоплатна в градинката на „Кристал“ разкриват различни детайли от София още от времето преди да стане столица, та чак до днес… Авторът на фотоизложбата Иван Шишиев вижда София по по-различен начин – за разлика от някои жители на столицата, които..

публикувано на 12.04.18 в 13:08

Просещите деца са инструмент на родителите си

В Международния ден на децата от улицата поглеждаме към българските измерения на бездомните и безнадзорни малолетни граждани – кои са те и защо се оказват с протегната ръка за просия и милостиня. Коментира Таня Колева – управител на Център за работа с..

публикувано на 12.04.18 в 12:01
Доц. Лъчезар Филипов

Доц. д-р Лъчезар Филипов: Космосът се овладява етаж по етаж

През 2018 г. България посреща Деня на космонавтиката и авиацията като асоцииран член на Европейската космическа агенция, но и с неясни перспективи за научното й бъдеще като космическа сила. 30 години след успешното провеждане на научната програма „Шипка“, в..

публикувано на 12.04.18 в 10:55
Виктор Орбан (в средата) празнува заедно с колеги победата на парламентарните избори в Унгария в изборната нощ на 8 април

За Европа след изборите в Унгария

За това какво означава за Европа резултатът от изборите в Унгария говорим в „Нашият ден“ с политолога и член на Атлантическия съвет Христо Анастасов.

публикувано на 10.04.18 в 11:05
Пред НДК се проведе демонстрация „Да спасим нашите морета“ и връчване на петиция по време на Международната среща на министрите на околната среда на Европейския съюз

За бъдещето на североизточното ни море

За бъдещето на крайбрежието на Североизточна България в деня на неформалната среща на екоминистрите от Европейския съюз и преди едно важно обществено обсъждане говорим в „Нашият ден“ с твореца и почитател на незастроените крайбрежия Владимир Руменов, и с..

публикувано на 10.04.18 в 10:35
Дворецът в Балчик

Тайни и загадки: Холограмата на кралица Мария

В седмицата между Цветница и Великден мислите на хората се тълпят пред Олтара на Любовта в търсене на истинските отговори. Мисията на Иисус Христос придобива своя Път към Голгота, който мнозина мъдреци, сред които Ваклуш Толев, отричат да е Голготски, а го..

публикувано на 10.04.18 в 09:10
Любов Кирилова, Валя Данкова и Мария-Мира Христова в студиото на предаването

Академия за щастие – мисия на две българки с дух

Академията за щастие в България е идея и мисия на две българки със солиден опит в маркетинга и продажбите – Валя Данкова и Любов Кирилова. Достигат до реализацията й благодарение на упоритост и желание за нещо повече от ежедневните битовизми, финансови..

публикувано на 06.04.18 в 11:10

LOW COST – спектакъл за туризма и националната ни идентичност

LOW COST e документално-сетивен пърформанс, в който зрителят е и участник в представлението. Младият режисьор Стефан Прохоров и неговият екип обръщат вниманието ни към социалните измерения на туризма в България. Творческите търсения на представлението..

публикувано на 06.04.18 в 11:05
Моята Лиза

Мона Лиза – звездата на... селфитата

Селфи с Мона Лиза – това е хитът на световните туристи, които посещават Лувъра, и попадат в лудостта на привличането на загадъчната усмивка на шедьовъра на Леонардо. И ако преди десетилетия или столетия реакциите са просто съзерцание или нищо, то днес селфи..

публикувано на 05.04.18 в 15:38