Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Къдринка Къдринова

Островът на свободата – 55 години след налагането на американското икономическо ембарго

Днес се навършват 55 години откакто САЩ наложиха икономическо ембарго на Куба и жителите на острова заживяха в условия на т. нар. „блокада“. Ще се промени ли ежедневието им след смяната на властта в Белия дом? Какви са шансовете Доналд Тръмп да не отмени..

публикувано на 07.02.17 в 15:51
Иван Панкев в студиото на

Пътешественикът Иван Панкев: Пътувайте! Липсата на пари и страхът от неизвестното не са извинение!

Познавате ли човек, готов да се впусне в 6-месечна обиколка на Азия, редувайки пешеходните преходи с придвижване на стоп? И бихте ли се  доверили на такъв, биографията на който  включва още 9-месечно скитане из Южна Америка и автомобилна обиколка на..

публикувано на 07.02.17 в 15:24

На по книга, две

Темз Арабаджиева беше специален гост в рубриката „Третият в студиото“ на сутрешния блок „Нашият ден“. Темз е блогър и препоръчва заглавия от книжния свят, които според нея не бива да пропускаме. Младата дама споделя как един експеримент и голямата страст..

публикувано на 06.02.17 в 16:05
Протестният митинг на 4 февруари в Букурещ

Ще доведат ли протестите в Румъния до смяна на правителството

Румънското социалдемократическо правителство на премиера Сорин Гриндяну отмени постановление, което декриминализира някои корупционни деяния. Румънският премиер заяви, че ще отмени постановлението след масови протести в страната. Постановлението щеше да..

публикувано на 06.02.17 в 13:55
Мария Христова и Владислав Карамфилов-Въргала в студиото на

Владислав Карамфилов-Въргала: Всички сме пощальони на Бога

Той влиза и веднага се чува смях. Допреди секунди сериозни и вглъбени в нещо си хора, независимо от възраст, пол, професия, моментно и постоянно състояние на духа, до един извиват лицевите мускули в усмивка и в последващ смях. Това е реакцията при..

публикувано на 02.02.17 в 13:00
Доц. Костадин Грозев

Доц. Костадин Грозев: Тръмп управлява в стила на едно политическо риалити шоу!

Първите десет дни от управлението на новия американски президент вече са в историята. Те със сигурност ще останат и за поколенията като едни от най-драматичните и неспокойни за хората в САЩ. За по-малко от две седмици, Доналд Тръмп успя да издаде указ за..

публикувано на 01.02.17 в 16:35

Любомир Стефанов: Британският парламент ще подкрепи задействането на чл. 50 от Лисабонския договор

Вчера и днес британските депутати разглеждат проектозакона за стартиране на процедурата по напускане на ЕС, внесен от правителството на страната. Как ще гласуват те и ще получи ли кабинетът на Тереза Мей зелена светлина за BREXIT? Потърсихме за коментар..

публикувано на 01.02.17 в 15:50

Бъдещето на БДЖ

Темата в днешното издание на „Нашият ден” беше „Ще има ли протест на служителите на БДЖ и какво е бъдещето на Държавните железници?”. По темата разговаряхме с Петър Бунев, председател на Синдикатите на българските железничари към КНСБ и Симеон Ананиев,..

публикувано на 31.01.17 в 13:35

Графитите като съвременно изкуство

Цветан Бизев и Кристиан Митов представиха в „Нашият ден” своята нестандартна обиколка на Столицата - Sofia Graffiti Tour . Тя разкрива съвременното улично изкуство чрез изображения на графити. За своя проект, момчетата споделят: Най-силната черта на..

публикувано на 31.01.17 в 13:05
Иванка Шалапатова

Ранните инвестиции в децата ще решат проблемите с бедността

Препоръката за инвестиции в децата и най-вече в ранния период от развитието им залегна като нов акцент в пътната карта на Европейския стълб за социалните права след среща на високо равнище преди седмица в Брюксел. Едни от най-интересните предложения в тази..

публикувано на 30.01.17 в 16:40