Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Фотографът Ивайло Петров или защо в плажния бар има пишеща машина

В момента, в който сутринта излязох от входа, буквално на 20 метра от мен катастрофира кола, на празна улица. Казах си ОК. Обещаващо в кавички начало, но какво да направя. Качвам се в моята кола, давам газ и тръгвам към снимането … Усмивката на фотографа..

публикувано на 03.11.17 в 12:15

В България днес няма терен за истинска журналистика

В Международния ден на борба срещу безнаказаността на престъпления срещу журналисти, обявен от ООН през 2013 г., заедно с журналиста Руслан Йорданов правим моментна снимка на българската журналистика и изолираме щамовете на родни вируси, унищожаващи..

публикувано на 02.11.17 в 14:10

Историкът Николай Генчев – като един съвременен будител

И като отзвук от отминалия Ден на българските будители си спомняме за един наш съвременник – историка проф. д-р Николай Генчев. Той пръв анализира преди повече от 20 години какво е това „постоталитаризъм“ и посочи, че именно хората на духа и хуманитарните..

публикувано на 02.11.17 в 11:35

Мариан Желев – за писането и планината

Мога да представя Мариан Желев по много начини. Мога да кажа, че е писател, а също и че е планинар, че е човек, който ходи по пещери или че се занимава с гмуркане. Мога да кажа, че е роден в Добрич, живее във Варна и обича Тюленово. Или пък да пробвам да го..

публикувано на 02.11.17 в 10:05

В дълбините на живота на учения

Преди протеста на хората на науката в Деня на народните будители в „Нашият ден“ говорим с Борис Грозданов от Института за изследване на обществата и знанието на Българската академия на науките и с Венелин Кожухаров от Физическия факултет на Софийския..

публикувано на 31.10.17 в 09:45

Новият бюджет през погледа на работещия

След синдикалния протест и в дните на обсъждането на бюджета за следващата година с икономиста от Индъстри Уоч Георги Стоев обсъждаме кои от исканията на работещите се оказаха реалистични и как изглежда вероятният бюджет за следващата година от гледната..

публикувано на 31.10.17 в 09:30

Арх. Любо Георгиев и как се променят градовете

Минути след 8 ще говорим за това как трябва да изглежда съвременния град. И веднага ще дам пример с датския архитект Ян Геел, който казва, че когато строим къщите си и оформяме градските пространства, трябва да се учим от котките. Така, както котките..

публикувано на 30.10.17 в 11:52

Калин Даскалов: Стремя се книгите ми да носят духа на това, в което вярвам

Калин Даскалов съчетава в себе си модерния човек на технологиите и средновековния занаятчия, който се посвещава в изработката на книги. Нарича себе си „Стопан” и никога не е бил нечий чирак, тъй като не открива майстор, който да го обучи. Затова сам..

публикувано на 27.10.17 в 11:55

Българската община Правец и сръбската Сурдулица с общ туристически продукт

Туризмът в трансграничния регион на България и Сърбия ще получи ново развитие чрез създаването на туристически атракции и експонирането на представителни културно-исторически обекти на територията на сръбската община Сурдулица и българската Правец...

публикувано на 26.10.17 в 11:35

Йордан Радичков – авторът на историите за врабчета, опити за летене и за приземяване

На 24 октомври – денят на 88-ата годишнина от рождението на писателя Йордан Радичков, предаването „Нашият ден” припомни на слушателите за автора на „Ние врабчетата”, „Мюре”, „Опит за летене”, „Суматоха” и още ред други популярни книги и пиеси. Роден е в с...

публикувано на 24.10.17 в 12:53