Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Ива Дойчинова: Подигравката е нещото, което прави бунта на белите престилки

Във връзка със започващия днес от 12.00 пред Министерството на здравеопазването протест на медицинските сестри и други специалисти по здравни грижи в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР гостува един от организаторите на протеста Мая..

публикувано на 01.03.19 в 10:30
Ива Дойчинова и Калоян Христов

Калоян Христов: Промяната трябва да я направиш, когато я искаш

В студиото на „Нашият ден“ водещата Ива Дойчинова разговаря с Калоян Христов – човекът, намерил смелост да промени коренно живота си, в стремеж да реализира своите мечти. С успешен бизнес в строителството и увлечен от него Калоян се озовал в „работа, среда,..

публикувано на 01.03.19 в 09:30

Здравеопазване без сестри

Ден преди протеста на медицинските сестри в „Нашият ден“, заедно с Петя Недкова, председател на Националния съвет по качество към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, си представяме едно „здравеопазване без сестри“, към каквото сякаш..

публикувано на 28.02.19 в 13:30

Човек в категорията „хилядна от процента“

В Международния ден на редките болести за това какво е да си в категорията „хилядна от процента“ говорим в „Нашият ден“ с председателя на Националния алианс на хората с редки болести Владимир Томов. Повече в звуковия файл.

публикувано на 28.02.19 в 13:10

Какво (всъщност) иска държавата от бизнеса

За взаимоотношенията държава - дребен бизнес говорим в „Нашият ден“ след отлагането на крайния срок за изпълнение на промените в отчитането в търговските обекти. Срещаме слушателите с Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение за малък и..

публикувано на 28.02.19 в 12:35

От група „Аутентик“ с любов

Райна и Живко Василеви са брат и сестра не само в живота, но и на сцената – в споделеното изкуство на рождението на група „Аутентик“ . Като всичко гениално и при тях нещата започват привидно случайно, за да продължат с изпълнения и концерти, достойни за..

публикувано на 27.02.19 в 15:00

Композиторът Митко Щерев в „Нашият ден”

В „Нашият ден” гостува една легенда – композиторът Митко Щерев. Разговаряхме за начините за създаване на отношение и вкус към изкуството в българското училище, както и за един практически урок по влюбване в музиката, който композиторът наскоро изнесе в едно..

публикувано на 27.02.19 в 10:26
Малина Крумова

Каква е новата философия за разписването на отговорностите на ведомствата и институциите, ангажирани с пътната безопасност?

Какви мерки за намаляване на произшествията и травматизма по пътищата ще бъдат предприети от новосъздадената ДА „Безопасност на движението по пътищата“? Как ще стартира тази държавна агенция с властнически функции и каква е новата философия за разписването..

публикувано на 26.02.19 в 13:57
Шведската активистка по въпросите на климата Грета Тунберг (в средата) и френските студенти се събират, за да призоват за спешни мерки за борба с изменението на климата по време на демонстрация в Париж, Франция.

Ако децата ни нямат бъдеще – виновни сме ние

„В продължение на 25 години много хора по време на безброй конференции са говорили за климатичните промени и са молили лидерите на нашите нации да спрат изхвърлянето на вредни емисии в атмосферата. Очевидно това не е помогнало след като количеството на..

публикувано на 26.02.19 в 11:00

Любомир Кючуков: Тереза Мей играе на цайтнот

Оплетената ситуация около Брекзит отново е тема на разговор в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. Гост беше Любомир Кючуков, директор на Институт за икономика и международни отношения. Шансовете за гласуване на споразумение между..

публикувано на 26.02.19 в 10:30