Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Константин Христов, Ива Дойчинова и Цветан Найденов

Което не е направено от природата, не е добро

С тази констатация водещата на „Нашият ден“ Ива Дойчинова започна предаването, посветено на обявения за утре, 11 май, ден за почистване на реките в България. Инициативата е на неправителствени организации, с участието и на отделни граждани. Тя е..

публикувано на 10.05.19 в 11:40
Адела Качаунова, Ива Дойчинова и Петя Шопова

Повече сигурност или повече опасности за саморазправа крият в себе си промените за неизбежната отбрана?

Парламентът единодушно прие на първо четене промени в Наказателния кодекс (НК), които разширяват случаите за освобождаване от наказателна отговорност при неизбежна самоотбрана. Вносителите на законопроекта предлагат да не се считат за превишаване на..

публикувано на 10.05.19 в 11:09

Как ни свързва хлябът

За това как ни свързва хлябът говорим в „Нашият ден“ с организатора на събитието „РАЗНООБРАЗНИ ЗАЕДНО – споделяне на хлябове и истории“ Милена Караканова.

публикувано на 09.05.19 в 10:32

Съсипани животи

За наркотиците, за хората, които не остават безразлични към тях, за съсипани животи и за оцеляване говорим в „Нашият ден“ с Юлия Георгиева от Центъра за хуманни политики.

публикувано на 09.05.19 в 10:29

Детската книга като терапия

Как ще се чувствате, ако внезапно откриете, че имате крила? Това ни пита британският писател и илюстратор Том Пърсивал в своята детска книжка „Напълно нормален“. Защото понякога детските книги не просто ни разказват красиви истории, но имат отговори на..

публикувано на 08.05.19 в 12:57
Николай Костов

Изкуственият интелект и човекът на ХХI век

Николай Костов работи като Solutions Architect в българска компания. Занимава се над 15 години с информационни технологии и води лекции в Софтуерния Университет и на различни конференции. Учил е във ФМИ и сега довършва магистратурата си в НБУ. Няколко..

публикувано на 08.05.19 в 12:20

„Носталгия по български“ на Ивайло Димитров

„С новата изложба на Ивайло Димитров попадаме в един живописен свят, който няма аналог в съвременния ни бездушен, невропатичен, „глобален“ мир, където ние знаем всичко и от нищо не се интересуваме“, казва в ефира на „Нашият ден“ галеристката и изкуствоведка..

публикувано на 08.05.19 в 10:23

Из изоставените места с Радомир Мирчев

Главен герой на „Нашият ден“ е изоставеното място – в разговор с търсача на изоставени места Радомир Мирчев.

публикувано на 07.05.19 в 11:00
Атанас Чобанов

Отново за българската политическа действителност

В „Нашият ден“ говорим с разследващия журналист Атанас Чобанов – за последните разкрития на „Бивол“ и за всичко онова, което те означават за българската политическа действителност.

публикувано на 07.05.19 в 10:54

Яна Алексиева: Родителите трябва да не забравят да се усмихват, да се смеят и да се забавляват заедно със своите деца

Следващата неделя – на 12 май, на голямата поляна в Южния парк ще се проведе единадесетото издание на „Фамилатлон“. Това е безплатен празник за семейството и здравословния начин на живот, организиран за децата и техните семейства от Асоциация „Родители“ и..

публикувано на 04.05.19 в 08:25