Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
„Създаване на мисълта”, автопортрет.

Габриела Цонкова: От малка искам да летя

Габриела Цонкова е художник от дете. Още от десетата си година тя се интересува от заобикалящите я форми, пространства, материя и как работят човешки същества. Началното училище е завършила в Лицеум Артис, училище по изкуства и чужди езици. Участвала е в..

публикувано на 08.06.17 в 13:00
Корпус Б на новата сграда на УАСГ.

Проф. д-р инж. Иван Марков в „Нашият ден”

Роден е в пазарджишкото село Мало Конаре. Завършва математическа гимназия със златен медал, а след това и ВИАС. Работи много, но за него не може да се каже, че е работохолик. Обича да е сред природата и приятелите, но повече обича да е със семейството..

публикувано на 08.06.17 в 09:30

Никола Петров - Българинът

За вълнуващата съдба и социалната ангажираност на един български спортист говорим в „Нашият ден” с Ваня Иванова, режисьор на документалния филм „Никола Петров - Българинът”. Документалният филм „Никола Петров - Българинът” разказва за живота на всесветския..

публикувано на 06.06.17 в 10:05

(Не)възможната енергийна свобода

Енергетиката на България между мегапроектите, увеличаващите се цени, новите екологични изисквания за въглищните централи, новите посредници на пазара на квоти за вредни емисии, забележителните разходи на проектните компании, прехода към чиста енергия и..

публикувано на 06.06.17 в 09:45

Христо Ботев като политически деец

С професор д-р Пламен Митев, историк и изследовател на българското възраждане, отбелязахме в студиото на „Нашият ден“, Деня на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимост на България. Родното място с възрожденския дух, семейството от най-висшия..

публикувано на 02.06.17 в 14:57

В Братислава отбелязват 2-ри юни с тържествена церемония

Още от ранната утрин и този 2-ри юни започва с вълнение и очакване в българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава. Ученици и учители се подготвят за традиционната церемония пред паметника на загиналите българи за свободата на Словакия, който е..

публикувано на 02.06.17 в 14:10
Виктория Георгиева, Елена Пъневска и Георги Александров в студиото на

За книжарниците и библиотеките - пристрастно

„(Не)забравените“ и „Между книгите и хората“ са две книги, изцяло създадени от студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Изданията са резултат от новата дисциплина „Учебно издателство – майсторски клас“, а..

публикувано на 01.06.17 в 13:50
Вотиви

За вотивите и силата на пожеланията

Думата „вотиви“ има латински произход и означава буквално – оброк. Вотивите са малки оброчни фигурки, които в миналото са били слагани върху иконите с надеждата, че така може да бъде измолено изцеление или покровителство от Бога и от светците. Някои..

публикувано на 01.06.17 в 13:35

Училище на бъдещето

(Не)преодолими ли са дефицитите на българското образование, кой и как би могъл да създаде друга посока на развитието му и (не)възможна ли е радикална промяна на системата – за това говорим със създателя на платформата daskal.eu Калоян Кирилов и с Михаил..

публикувано на 30.05.17 в 10:20
Ивайло Христов

Ивайло Христов и формулата на успеха

За първи път в новата си история Народният театър „Иван Вазов“ отваря голямата сцена за абсолвенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Всички места в театралната зала са заети дни преди началото на „Януари“ от Йордан Радичков. Късметлиите са випускниците от класа..

публикувано на 29.05.17 в 15:11