БНР и с видеопремиера по повод 80 години Радиотеатър

СнимкаС пиесата „Кредитът“ от Жорди Галсеран екип „Драматургични форми“ на БНР стартира поредица от събития, които през цялата 2019 г. ще отбелязват 80-годишнината от създаването на Радиотеатъра.

Премиерата на спектакъла, реализиран със съдействието на Институт Сервантес – София, ще е на 13 декември във Второ студио на БНР от 16.00 ч.

За първи път общественото радио ще представи на публиката аудио- и видеопродукция на представлението, заснета от оператори на интернет платформата за музика, изкуство и култура „Бинар“.

Веселин Ранков и Ованес Торосян претворяват майсторски съвременния испански текст, наситен с неочаквани обрати в сюжета.

„Направихме документален запис на спектакъла – аудио и видео. Чрез силната драматургия и безспорния професионализъм на актьорите доказахме, че има смисъл“, казва режисьорът на представлението Петър Бакалов.

Още от категорията

Оркестърът за народна музика на БНР с нов мащабен проект "Тайните на българските инструменти"

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя в навечерието на Рождество Христово новия си проект  Тайните на българските инструменти  на 13 декември от 19:30 часа в Първо студио на Българското национално радио. В първото издание  Изкуството на кавала  майсторството си на сцената ще докажат няколко поколения знаменити..

публикувано на 11.12.18 в 10:35
Камерен ансамбъл „Силуети“ - Калина Митева (цигулка), Габриела Калоянова (виолончело), Лилия Жекова (пиано) и Кристиян Калоянов (кларинет)

Музиката на камерен ансамбъл "Силуети" от Първо студио на БНР ще звучи в 13 държави по света

Коледният концерт на камерен ансамбъл „Силуети“ в Първо студио на БНР ще е част от празничната програма на Еврорадио, която ще се излъчи на 16 декември 2018 г., неделя, от 18 радиостанции в 13 държави за слушателите в Европа, Австралия и Северна Америка. Всяка година БНР става част от музикалния празник на няколко континента с концерт на български..

публикувано на 07.12.18 в 11:21

Елеонора Тахова от Радио Благоевград получи наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“ 2018 в категория „Радио“

Журналистът от Радио Благоевград Елеонора Тахова получи приза „Валя Крушкина – журналистика за хората“ за 2018-а година в раздел „Радио“. Церемонията по връчването на Седмите медийни награди се проведе в Литературен клуб „Перото“ в столицата. Елеонора Тахова победи с радиопредаването си „Социалното предприемачество – втори шанс за..

публикувано на 05.12.18 в 11:20
Марк Кадин

Симфоничният оркестър на БНР с празничен концерт с руски валсове

Симфоничният оркестър на Българското национално радио влиза в празничния сезон с концерт с любими руски валсове на 7 декември от 19:30 часа в зала „България“. Под диригентството на Марк Кадин ще прозвучат най-красивите валсове от руско и съветско време – някои от тях неизвестни, а други много популярни, но всичките завладяващи и запомнящи се...

публикувано на 04.12.18 в 12:55
Бойчо Кулински

Съобщение на БНР

Поклонението пред тленните останки на нашия колега Бойчо Кулински ще се състои в понеделник, 3 декември, в ритуалната залата на Централните софийски гробища от 12.30 часа.

обновено на 30.11.18 в 14:57

Бъдете с новите предавания на Радио Пловдив "Вход свободен" и „Носталгия"

Нова програмна линия стартира Радио Пловдив в обедния пояс  от началото на декември. От понеделник, 3-ти декември , в ефир ще е новото лайфстайл  предаване „Вход свободен“ . То ще се излъчва всеки делничен ден от 12.00 и до 14.00 часа. От 14 до 15 часа продължаваме с музикалните предавания „МP3 формат“ , „Hot On The Top“ и..

публикувано на 30.11.18 в 12:02

45 италиански художници с изложба за 45-ата годишнина на Радио Благоевград

45 италиански художници представят в Арт салона на Радио Благоевград свои произведения. Изложбата е в навечерието на кулминацията на празника по случай 45-ата годишнина на Радио Благоевград. 45 разнородни и интересни съвременни автори  от цяла Италия представят живопис, графика, фотография и скулптура, а публиката на Благоевград получава прекрасен..

публикувано на 29.11.18 в 15:39