Гоце Делчев - борба с боровата процесионка

  Пръскане срещу борова процесионка се извърши днес на територията на общините Гоце Делчев и Сатовча. Борбата срещу иглолистния вредител е традиционна и се извършва всяка есен от служители на Държавното горско стопанство. Над 2000 дка иглолистни..

публикувано на 23.09.10 в 11:32

Перник - отложено бе делото срещу Росен Ефремов

  Спукана язва отложи поредното заседание по делото срещу пернишкия наркодилър Росен Ефремов. Росен Ефремов е обвинен в ръководене на организирана престъпна група, разпространявала наркотици в по-голямата част от областния град. Адвокатът на подсъдимия..

публикувано на 23.09.10 в 11:28

В Банско бе представена Стратегия за развитие на туризма

  Представители на хотелиерския бранш от Банско, Агенцията за икономическо развитие и община Банско представиха днес маркетингова стратегия за развитие на региона като европейски център за зимен туризъм, разработена по проект “Банско – Закопане – обмен на..

публикувано на 23.09.10 в 09:55

Перник - строител наби ученик в двора на 12-то училище

  Строител наби четвъртокласник в двора на 12-то училище в Перник. Инцидентът станал на 21 септември в голямото междучасие. 11- годишният Цветелин едва изчакал да бие звънецът и въпреки забраната на класната си ръководителка, отишъл при работниците, които..

публикувано на 23.09.10 в 09:48

В Благоевград разискваха проблемите с бедността

  Кръгла маса по проблемите с бедността и социалното изключване на местно ниво бе организирана днес в Благоевград. Експертите от Министерството на труда и социалната политика се срещнаха с представители на институциите от Благоевград и областта. Целта на..

публикувано на 23.09.10 в 09:45

В Кюстендил започва детският фестивал "Златни ябълки"

  Днес от 18 часа в голямата зала на кюстендилския театър официално ще бъде открит Седмият международен детски фестивал "Златни ябълки". Близо 50 деца от различни градове на страната ще участват в конкурсната програма в две възрастови групи – от 8..

публикувано на 23.09.10 в 09:16

Кюстендил - дарение

  Общинската структура на Жени-ГЕРБ Кюстендил направи поредното си дарение в Дома за медико-социални грижи в "Хисърлъка". Дарението е от памперси първо качество и е жест към малките възпитаници на дома. "Независимо от трудните времена, в..

публикувано на 23.09.10 в 09:11

Благоевградската общественост отбеляза Деня на независимостта на България

  Благоевградската о бщественост отбеляза 102-ата годишнина от обявяването на независимостта на България. Церемонията на площад „Г.Измирлиев“ започна с кратко слово за събитието от 22 септември 1908 година във Велико Търново. След това венци и цветя на..

публикувано на 22.09.10 в 07:26

Започва ремонт на читалищата в Брезник и село Ноевци

  Читалищата в Брезник и село Ноевци ще бъдат ремонтирани по програмата за развитие на селските райони, съобщиха от общината. Ще бъдат подменени покривите и дограмите, ще им бъде направен и цялостен вътрешен ремонт. Фасадите ще станат по-атрактивни, като за..

публикувано на 22.09.10 в 06:37

Благоевград - ин витро - отпускане на средства

  Председателят на комисията за финансиране на ин витро процедури със средства от бюджета на община Благоевград д-р Владимир Пандев внесе в Общински съвет предложение за отпускане от фонда “Ин витро” на първите 18 хиляди лв. на 4 семейства нуждаещи се от..

публикувано на 21.09.10 в 12:02