Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Явор Гърдев се прибрал в четири сутринта пеша след абитуриентската си вечер


Един от най-успелите ни режисьори Явор Гърдев сподели пред „Ева в неделя“ съкровени спомени от младежките си години и времето на своя абитуриентски бал. Преди магистратурите си в Софийския университет и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, творецът е завършил класическата гимназия в София.

Определян, като най-новаторският и провокативен творец у нас, само преди дни той представи премиерния си спектакъл "Квартет: Опасни връзки след края на света" по текста на немския драматург Хайнер Мюлер.  Спектакълът-филм" е един от най-амбициозните му проекти до момента. Представлението комбинира живото театрално действие с кинопохватите и технологията за задвижване на 3D анимирани герои motion capture, като заснемането, монтажът и анимацията се случват в реално време.

На тема абитуриентски бал с него разговаря Елена Димитрова.

чуйте звковия файлНовините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 26 ФЕВРУАРИ:

Добро утро в петък! Време за събуждане и прекрасно утро! "Само простите неща не ни разочароват. Когато говорим за щастие, трябва да мислим за тях..." е казал Ерих Мария Ремарк. За това ви предлагаме да помислим за чаша от любимото кафе и предстоящия делник! Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   В навечерието..

публикувано на 26.02.21 в 06:30

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ФЕВРУАРИ!

Какво ще спечели и какво ще загуби Обзор,  извоювайки си правото да е  самостоятелна община? Въпросите и отговорите  преди местния референдум в неделя, поставяме в темата на деня. Според Община Несебър не е възможно досегашното кметство  да се издържа  без  финансовата й подкрепа. Позицията ще чуем след новините в 8 часа. От сдружение „Зелена..

публикувано на 25.02.21 в 06:49

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 24 ФЕВРУАРИ:

Не отлагайте за утре това, на което можете   да се насладите днес. Нищо не се повтаря! ❤️ ☕ Добро утро и прекрасна сряда, започнете я с чаша ароматен чай и любима закуска и в компанията на БНР - Бургас! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -   Защо предложения законопроект  за регулиране дейността на на..

обновено на 24.02.21 в 06:51

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 ФЕВРУАРИ!

Най-важният финансов документ на Община Бургас бюджетът за 2021 година ще бъде гласуван днес на заседание на местния парламент онлайн. Проектът в пандемичната година е под надслов „“Възстановяване с грижа за хората“. От групата на БСП вече обявиха, че няма да го подкрепят, а съветници от Движение България на гражданите се възпротивиха срещу..

публикувано на 23.02.21 в 07:04

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 22 ФЕВРУАРИ:

Добро утро! Хубавото събуждане няма връзка с времето. Сезоните са вътре в нас, в нашето светоусещане, в сърцето ни и носят обещание за нещо добро и красиво. За това не се сърдете на студения зимен понеделник, денят ще е супер, ако го посрещнем с положителни емоции! Ето и темите ни в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: - В рубриката..

публикувано на 22.02.21 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В "ЕВА В НЕДЕЛЯ" ОТ 13 ДО 15 Ч:

Здравейте в неделя следобед! Забравете за проблемите, за прането, чистенето, за бързащото време   и леките неволи в ежедневието. И не забравяйте - не са важни тези, които те нараняват, важни са тези, които те карат да се усмихнеш отново! ❤ Ето и участниците в предаването ни днес: -   Ще ви запозная с една много интересна жена -..

публикувано на 21.02.21 в 12:28

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 19 ФЕВРУАРИ:

Добро утро в любимия ден петък! Най-великата победа е победата над собствените ни негативни мисли, думите са на Сократ и са подходящи за начало на делника. Какво ще кажете за силно кафе, кроасан със шоколад и добро настроение! Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч. - В рубриката ни „Тема на деня“ - преди началото на..

публикувано на 19.02.21 в 06:30