Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Влез в час с радио Бургас

 Най-новият проект на радио Бургас, който ще се реализира по повод петия рожден ден на медията, е „Влез в час“ .Той е насочен изцяло към бургаските ученици и се подкрепя от Регионалното управление на образованието в града. Срещи на петима известни интелектуалци в пет гимназии  ще се проведат в рамките на месец. Той  започва през април, точно  на 23 април -Международния ден на книгата. Тогава  ще прекрачим прага на 5 бургаски училища, обясни авторът  на идеята  Георги Янакиев и водещ на предаването  " Гларуси и шамандури"

"Това са Гимназията за изучаване на чужди езици“Васил Левски“, СУ“Св.Св. Кирил и Методий“,Професионалната търговска гимназия, ПГЕЕ „Константин Фотинов“ и НУМСИ“Проф.Панчо Владигеров“. Срещите с известните бургазлии ще бъдат записани и излъчени в ефир.Идеята е  радиото да бъде медиатор.

Личностите, с които избрахме да срещнем бургаските ученици, са известни със своята изследователска и творческа дейност, станали емблематични имена за града

"Археологът проф. Иван Карайотов, маестро Стефан Диомов, краеведът Георги Райков, художникът Митко Иванов  и Соня Кехлибарева, автор на поредицата Ретро Бургас, хора,които  са участвали в предавания на радиото през петте години .Сега  учениците ще могат не само да ги чуят, но и видят , да разговарят с тях.

 Училищата са подбрани от регионалното управление на образованието, а  целта е те да са различни като насока на обучение.  Включват се  както ученици, които развиват таланта си в музикалното училище ,така и такива, които изучават професии в Гимназията по  електротехника,обясни още Георги Янакиев и уточни

Проектът ще приключи през месец май, но  имаме желанието той да продължи и занапред. Да посетим и други училища и срещнем учениците с известни бургазлии.Срещите ще бъдат излъчвани в предаването " Гларуси и шамандури".

 Очаквайте "Влез в час с радио Бургас" през април, инициативата ще продължи до 23 май.

Чуйте звуковия файл
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силният вятър остави и днес пристанищата в Бургас затворени

Силният вятър остави и днес бургаските пристанища затворени за маневриране, информира Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". От Областно пътно управление съобщиха за БНР Бургас, че в само в района на Малко Търново пътните настилки са мокри, но почистени. Няма снеговалеж и обледени участъци. В момента температурите са от -4 до +1 градус...

публикувано на 07.01.20 в 08:29

Часовете на новите полети за пътниците на фалиралия "Томас Кук" ще се обявяват ден за ден

Пътниците, които бяха задържани с часове на летище Бургас ще бъдат компенсирани от туроператора "Томас Кук", който обяви фалит. Това съобщи Адриана Николова, говорител на летището за БНР Бургас. За двата полета днес е извършена организация и няма да има чакащи, те ще бъдат превозени от "Титан Еъруейс" към летища в Ийст Мидланд и Лондон Гатуик,..

публикувано на 24.09.19 в 11:15

Кръстовден е днес

Въздвижение на Светия кръст Господен или Кръстовден отбелязва православната църква.  По време на богослужението в храма свещеници изнасят кръста  за да се поклонят вярващите, правят се водосвети по домовете, спазва се строг пост „говеее се за кръста“ и не се хапва нищо червено. Според народните вярвания от Кръстовден започва  началото на есенния сезон,..

публикувано на 14.09.19 в 08:27

Мъгла по крайбрежието ограничава видимостта до 50 метра и затвори пристанищата

Всички бургаски пристанища са затворени заради гъстата мъгла, информира Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".  Намалена видимост до 50 метра има по пътя за Поморие,  Бургас и Созопол, съобщи Областно пътно управление. Всички пътища в региона са преобладаващо сухи, няма обледявания, защото температурите са с  положителни стойности...

обновено на 19.02.19 в 09:04

Половин Бургас е без ток заради авария (ОБНОВЕНА)

Бургаският комплекс "Славейков" и части от "Възраждане, "Лазур", "Изгрев", "Братя Миладинови" и "Зорница" са без ток. Причината е възникнала авария в станция на Електроенергийния системен оператор. Стоян Стоянов, ръководител на Мрежови експлоатационен район Бургас към ЕСО обясни, че съоръжението е едно от най-старите в града. "Имаме гръмнала..

обновено на 02.11.18 в 09:37

Изолацията на блок в "Славейков" падна (обновена)

Около 17:00 часа под напора на дъжда в Бургас е паднала част от изолацията на бл.76 в жк."Славейков". Част от изолацията е затиснала паркиран до жилищния блок автомобил, това сподели  в една от групите  на бургаските шофьори в социалните мрежи Слави Славов.  Силният вятър и проливният дъжд събориха две дървета по улица "Индустриална" в кв. "Победа"...

публикувано на 23.07.18 в 17:36

Затварят утре заради ремонт улица в к-с "Славейков"

Във връзка с извършването на ремонтни дейности на асфалтовата настилка на ул. "Лазар Маджаров", в участъка от бул. "Янко Комитов" до кръстовището при бл. 7А и входа на паркинга на Спортен комплекс - Парк "Арена ОЗК", тя ще бъде временно затворена за движение на автомобили. Временната организация на движението ще се въведе от 09:00 ч. до..

публикувано на 13.07.18 в 10:07