Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Безплатни прегледи за глаукома организира най-новата очна клиника в Бургас

Безплатни прегледи за глаукома организира най-новата очна клиника в Бургас.Те ще се проведат от 11 до 15 септември. 4 млн. души по света са загубили зрението си заради това необратимо заболяване и превенцията е най-добрата защита срещу него. То засяга както възрастни ,така и по -млади хора с фамилна обремененост, каза д-р Красимира Балева. Предлагаме скрининг и най-добрата апаратура,увери  тя.

„Ние искаме да предложим на пациентите да проверят до колко това заболяване е възможно да ги засегне. Хлаукомата засяга около2% от населението и около 50%остава недиагностицирано И късно да се диагностицира ние не можем да спасим окото. Искаме да направим скрининг на пациентите по отношение на тяхното очно налягане тъй като то е един от водещите увреждащи механизми при глаукомата“, каза д-р Красимира Балева.

Желаещите да се възползват от безплатните прегледи трябва да се запишат предварително на телефон 056/ 711 112, всеки делничен ден във времето от 10:00 до 17:00 ч.

Още за изследванията и глаукомата, чуйте в интервюто на Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силният вятър остави и днес пристанищата в Бургас затворени

Силният вятър остави и днес бургаските пристанища затворени за маневриране, информира Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". От Областно пътно управление съобщиха за БНР Бургас, че в само в района на Малко Търново пътните настилки са мокри, но почистени. Няма снеговалеж и обледени участъци. В момента температурите са от -4 до +1 градус...

публикувано на 07.01.20 в 08:29

Часовете на новите полети за пътниците на фалиралия "Томас Кук" ще се обявяват ден за ден

Пътниците, които бяха задържани с часове на летище Бургас ще бъдат компенсирани от туроператора "Томас Кук", който обяви фалит. Това съобщи Адриана Николова, говорител на летището за БНР Бургас. За двата полета днес е извършена организация и няма да има чакащи, те ще бъдат превозени от "Титан Еъруейс" към летища в Ийст Мидланд и Лондон Гатуик,..

публикувано на 24.09.19 в 11:15

Кръстовден е днес

Въздвижение на Светия кръст Господен или Кръстовден отбелязва православната църква.  По време на богослужението в храма свещеници изнасят кръста  за да се поклонят вярващите, правят се водосвети по домовете, спазва се строг пост „говеее се за кръста“ и не се хапва нищо червено. Според народните вярвания от Кръстовден започва  началото на есенния сезон,..

публикувано на 14.09.19 в 08:27

Мъгла по крайбрежието ограничава видимостта до 50 метра и затвори пристанищата

Всички бургаски пристанища са затворени заради гъстата мъгла, информира Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".  Намалена видимост до 50 метра има по пътя за Поморие,  Бургас и Созопол, съобщи Областно пътно управление. Всички пътища в региона са преобладаващо сухи, няма обледявания, защото температурите са с  положителни стойности...

обновено на 19.02.19 в 09:04

Половин Бургас е без ток заради авария (ОБНОВЕНА)

Бургаският комплекс "Славейков" и части от "Възраждане, "Лазур", "Изгрев", "Братя Миладинови" и "Зорница" са без ток. Причината е възникнала авария в станция на Електроенергийния системен оператор. Стоян Стоянов, ръководител на Мрежови експлоатационен район Бургас към ЕСО обясни, че съоръжението е едно от най-старите в града. "Имаме гръмнала..

обновено на 02.11.18 в 09:37

Изолацията на блок в "Славейков" падна (обновена)

Около 17:00 часа под напора на дъжда в Бургас е паднала част от изолацията на бл.76 в жк."Славейков". Част от изолацията е затиснала паркиран до жилищния блок автомобил, това сподели  в една от групите  на бургаските шофьори в социалните мрежи Слави Славов.  Силният вятър и проливният дъжд събориха две дървета по улица "Индустриална" в кв. "Победа"...

публикувано на 23.07.18 в 17:36

Затварят утре заради ремонт улица в к-с "Славейков"

Във връзка с извършването на ремонтни дейности на асфалтовата настилка на ул. "Лазар Маджаров", в участъка от бул. "Янко Комитов" до кръстовището при бл. 7А и входа на паркинга на Спортен комплекс - Парк "Арена ОЗК", тя ще бъде временно затворена за движение на автомобили. Временната организация на движението ще се въведе от 09:00 ч. до..

публикувано на 13.07.18 в 10:07