Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Едночасово ледено удоволствие на "Тройката"

Ледената пързалка на площад "Тройката" работи от днес. Допускат се групи до 100 души от съображения за безопасност, от 10.00 на всеки два часа - в 12, 14, 16, 18 и последно в 20 часа. Пързалката разполага с 200 чифта кънки различен размер. Карането ще е 60 минути, а в промеждутъците ще се извършва почистване, полиране и допълнително замразяване, тъй като температурата на въздуха е сравнително висока. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силният вятър остави и днес пристанищата в Бургас затворени

Силният вятър остави и днес бургаските пристанища затворени за маневриране, информира Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". От Областно пътно управление съобщиха за БНР Бургас, че в само в района на Малко Търново пътните настилки са мокри, но почистени. Няма снеговалеж и обледени участъци. В момента температурите са от -4 до +1 градус...

публикувано на 07.01.20 в 08:29

Часовете на новите полети за пътниците на фалиралия "Томас Кук" ще се обявяват ден за ден

Пътниците, които бяха задържани с часове на летище Бургас ще бъдат компенсирани от туроператора "Томас Кук", който обяви фалит. Това съобщи Адриана Николова, говорител на летището за БНР Бургас. За двата полета днес е извършена организация и няма да има чакащи, те ще бъдат превозени от "Титан Еъруейс" към летища в Ийст Мидланд и Лондон Гатуик,..

публикувано на 24.09.19 в 11:15

Кръстовден е днес

Въздвижение на Светия кръст Господен или Кръстовден отбелязва православната църква.  По време на богослужението в храма свещеници изнасят кръста  за да се поклонят вярващите, правят се водосвети по домовете, спазва се строг пост „говеее се за кръста“ и не се хапва нищо червено. Според народните вярвания от Кръстовден започва  началото на есенния сезон,..

публикувано на 14.09.19 в 08:27

Мъгла по крайбрежието ограничава видимостта до 50 метра и затвори пристанищата

Всички бургаски пристанища са затворени заради гъстата мъгла, информира Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".  Намалена видимост до 50 метра има по пътя за Поморие,  Бургас и Созопол, съобщи Областно пътно управление. Всички пътища в региона са преобладаващо сухи, няма обледявания, защото температурите са с  положителни стойности...

обновено на 19.02.19 в 09:04

Половин Бургас е без ток заради авария (ОБНОВЕНА)

Бургаският комплекс "Славейков" и части от "Възраждане, "Лазур", "Изгрев", "Братя Миладинови" и "Зорница" са без ток. Причината е възникнала авария в станция на Електроенергийния системен оператор. Стоян Стоянов, ръководител на Мрежови експлоатационен район Бургас към ЕСО обясни, че съоръжението е едно от най-старите в града. "Имаме гръмнала..

обновено на 02.11.18 в 09:37

Изолацията на блок в "Славейков" падна (обновена)

Около 17:00 часа под напора на дъжда в Бургас е паднала част от изолацията на бл.76 в жк."Славейков". Част от изолацията е затиснала паркиран до жилищния блок автомобил, това сподели  в една от групите  на бургаските шофьори в социалните мрежи Слави Славов.  Силният вятър и проливният дъжд събориха две дървета по улица "Индустриална" в кв. "Победа"...

публикувано на 23.07.18 в 17:36

Затварят утре заради ремонт улица в к-с "Славейков"

Във връзка с извършването на ремонтни дейности на асфалтовата настилка на ул. "Лазар Маджаров", в участъка от бул. "Янко Комитов" до кръстовището при бл. 7А и входа на паркинга на Спортен комплекс - Парк "Арена ОЗК", тя ще бъде временно затворена за движение на автомобили. Временната организация на движението ще се въведе от 09:00 ч. до..

публикувано на 13.07.18 в 10:07