Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая и Станислав Иванови:„Нужни са местни патриоти,които със жар да работят за това , да поставят регионалния туризъм на международната карта“

Това е един от изводите,и част от насоките ,които споделиха в студиото на БНР-Бургас , специалните гости в предаването за туризъм“Виа Понтика“, тази събота – доц.Мая Иванова и проф.Станислав Иванов – преподаватели във „Висше училище по мениджмънт“-гр.Варна, и консултанти в туризма,чрез тяхната консултантска фирма „Зангадор“, но и учени в туризма на световно ниво. Те споделят с вас, много от аспектите по които работят, както в преподавателската си дейност, така и в консултантската, а и най-вече своя богат опит в туризма, защото не са само теоретици, но и минали през много от практиките в туристическата сфера. За това и предаването е насочено към целия регионален, а и национален бранш в туризма, защото много от темите,които коментираме, са част от ежедневните проблеми,пропуски и липси на решения.

Теми, анализи и коментари, които биха били много полезни,както за всички от туристическия бранш, така и, с насоките,които дават - за развитието на регионалния целогодишен туризъм, а от споделения техен опит,може да почерпят и местните власти, за да не се „чудят“ какво да предприемат след като стана ясно, че има вече осезаем ефект от новите дестинации на чартърните полети от и до летище Бургас. За това и ще получите отговор ,или ще ви дадем пример по много от сегашните въпроси и теми на туризма.

На първо място ще ви представим тяхната преподавателска дейност, но и научна работа – популярна не само у нас, но и във световен план, чрез многото техни научни трудове, както и участия на световни семинари и конгреси. От общите насоки в университета до доусъвършенстването през целия живот :


И за тяхната инициатива, чрез курсовете и семинарите,които организират в цялата страна,където е важно да отбележим участието на все повече собственици на хотели посещаващи курсовете и лекциите на Мая и Станислав Иванови, като те подчертаха интереса и желанието им към начините за развитие на техния бранд, и по-доброто управление за хотела. А, от друга страна,като пропуск и като пожелание за местния бранш – да обединят своите знания, усилия и възможности, разговаряйки си професионално по между си , и още:


И към примера на Варна, от който може да черпят както бизнеса, така и местните професионални организации и общините, но както споделиха в разговора – само един хотел, една организация ,или само една община не може да успее да промени общата визия и дейност на целия регион, за това трябва да има комуникация, да се превъзмогнат его, лични интереси, както и да говорят на един и същ език - местния туризъм с държавните ресорни министерства, а за това и там са нужни – професионално подготвени хора, с конкретен опит. И още за предстоящия летен сезон, и как да оползотворим по най-полезен начин създалите се възможности от новите полети до летище Бургас :


Цялото предаване можете да чуете тази събота след 08:00ч. във „Виа Понтика“ на БНР-Бургас. Има още много какво да кажат сем.Иванови,но дано провокираме интереса на местните туристически и общински власти, и ги поканят за споделят още от своите знания и опит, по темите и проблемите на регионалните политики за развитието на туризма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 23-ти август

Започваме с интернет измама, свързана с издаването на карти за градски транспорт на цена от малко под 4 лева. Каква е схемата и какво цели след малко. Грийнпийс има идея за създаването на първия изцяло морски резерват. Той ще се намира край Маслен нос и предвижда ограничения касаещи риболова, но не само. Подробностите са също след малко. Днес е..

публикувано на 23.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 АВГУСТ! В Римската империя “петък” е посветен на богинята Венера - богинята на любовта, красотата и живота. Родена от морската пяна … И днес, с усещане за лято, морски бриз и плажен уикенд – добро утро в петък! Усмихваме последния делник и в сутрешния ефир на  БНР – Бургас, ето и темите ни до 10.00ч...

публикувано на 23.08.24 в 06:59

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 АВГУСТ:

Няма нужда да се борите с този свят. Просто изберете това, което харесвате в него. Добро утро в четвъртък! Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите и гостите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: -   Нов парк ще бъде изграден в Приморско. В понеделник..

публикувано на 22.08.24 в 06:30

Булевард "Демокрация" на 21-ви август

Работници от трети страни наети в Слънчев бряг напускат внезапано. Според хотелиер те ползват страната ни за отправна точка към работа в други европейски страни и се касае за трафик. От полицията обаче отквърлят тази версия. Подробностите са в първия час. Също тогава продължаваме темата за сезона и препоръки какво да се промени за следващия.  Във..

публикувано на 21.08.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 АВГУСТ!

Както знаете, най-лесният начин да сбъднем мечтите си е първо да се събудим... Добро утро в сряда! Прегръщаме делника и всичко, което ни поднася, с усмивката на изпили първото си кафе ранобудници! А в сутрешния ефир на  БНР – Бургас до 10.00ч. предстоят важни и интересни теми: Продължава кризата с безводието в Ямболска област. Десетки села..

обновено на 21.08.24 в 07:04

ТЕМИТЕ В „БУЛЕВАРД ДЕМОКРАЦИЯ“ НА 20 АВГУСТ

Всички политически процеси, на които сме свидетели в момента, се катализират от войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Тезата е на бургаския депутат от „Да, България“ Димитър Найденов. Той ще е наш събеседник в минутите до 16 часа. Една година след протеста на жителите на сунгурларски села заради състоянието на главния път..

обновено на 20.08.24 в 15:11

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 АВГУСТ:

Оцветявайте дните си само с най-нежните тонове: усмивка,щастие,надежда, доброта,любов, така живот ще е по – хубав! Добро утро и щастлив нов вторник! Екипът ни днес – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Ивайло Пеев, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: -   В рубриката ни „Тема на деня“..

публикувано на 20.08.24 в 06:30