Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 26-ти ноември

По мое мнение понеделниците напоследък идват твърде често и внезапно… Всъщност, знаете ли защо хората не обичат понеделниците? Защото цяла седмица те планират как на този ден ще започнат нов живот, но през уикенда започва да им се струва, че на стария му няма нищо...

Събуждаме нашия понеделник 26-ти ноември с усмивка и без предубеждения от ефира на БНР Бургас. Добро утро и успешна нова седмица! Ето какво ви предлагаме във времето до 10:

В темата днес - Бургас сe включва в надпреварата за Годишните награди на Министерството на туризма с пет забележителни обекта. С три номинации е и община Приморско. Кои са те и как можете да дадете своя вот за тях?

Музей на образованието създадоха в средно училище „Христо Ботев“ в Айтос. Той може да бъде разгледан от всеки е се намира в сградата на училищната библиотека. Как се е родила идеята и какви са експонатите?

В минутите за култура - ще ви срещнем с основателя на танцова школа "Еstrella", които  ще отбележат своя 10-годишен юбилей със зрелищен шоу-спектакъл  в залата на Държавна опера-Бургас. В  "Това е нашият живот" специален гост ще бъде любимият на тийнейджърите изпълнител - Криско. Над 100 деца на танцовата школа ще излязат на сцената, за да представят едно динамично шоу със звук, светлина и сценични ефекти.

Какъв ще бъде тазгодишният Никулден за бургазлии. Празничната програма обещава артистизъм музика и романтика – какво предстои?

Преглед на печата, разходка през годините на този ден и хороскоп, в срещата ни тази сутрин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА 14 АВГУСТ!

В разгара на лятото, когато хиляди наши и чужди туристи са на Черноморието какво е качеството на морската вода на юг проверяваме заедно с д-р Марияна Кофинова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция след новините в 8 часа. В рубриката „Говорим за здраве“ днес ни гостува ендокринологът д-р Надя Делииванова. Темата е как да се..

обновено на 14.08.24 в 07:14

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 13 АВГУСТ!

БНР-Бургас получи отличие от Националните награди „ПроКултура", които се връчват за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. Церемонията се състоя в експозиционния център „Флора“ в морския град. Събитието е под патронажа на Министерството на културата. Наградата на БНР-Бургас е за проекта „Приказни истории“, който..

публикувано на 13.08.24 в 07:16

Булевард Демокрация на 12-ти август

Карлос Насар се прибра у нас със златен медал от олимпиадата, а съотборника му Божидар Андреев със сребро. Именно с този спорт започва днешното ни предаване. Председателят на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев разказва за трудностите и надеждите за след 4 години. Във втория час коментираме идеята за създаване на гаранционен фонд в..

публикувано на 12.08.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 АВГУСТ:

Животът е твърде кратък, за да го пропиляваме в лошо настроение и постоянни планове, които изобщо никога не се сбъдват. Затова в понеделник живейте за мига! Добро утро от екипа ни – звукорежисьор е Ваня Желева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа: - През тази седмица..

публикувано на 12.08.24 в 06:30

ОЧАКВАЙТЕ В „ЕВА В НЕДЕЛЯ“ ОТ 13 ДО 15 Ч:

Измервайте щастието си с това, което имате, а не с това, което ви липсва.Щастлива неделя от екипа ни днес – звукорежисьор е  Алекс Пенев, водещ е Стефка Бакърджиева. Каним ви на релакс и сладки приказки в следващите два часа в ефира на БНР – Бургас.  Ето темите и гостите в предаването ни днес: -   Ще ви срещна с Йордан Караджов от група..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

"Ден до пладне" на 10 август

Темите в предаването, с които обобщаваме седмицата: Режим на водата е въведен в четири айтоски села. Това са  Карагеоргиево, Тополица, Раклиново и Зетьово. Населените места се захранват от местни водоизточници, които обаче пресъхват. Как се справя най-голямото населено място -Карагеоргиево? Петя Михова разговаря кмета Метин Латифов. От..

публикувано на 10.08.24 в 08:55

"Булевард Демокрация" на 9 август

Темите в предаването днес: Как се почиства Бургас в разгара на сезона, един въпрос, който постави наш слушател преди дни. Днес ще чуем отговора на Общината в лицето на Павлин Михов, директор на дирекция ''Околна среда'', с него разговаря Християна Йорданова. Промени в разписанието на автобусите за Лозово и Долно Езерово заради ремонт на бул. "Одрин" в..

публикувано на 09.08.24 в 14:03