Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 9-ти януари

Замръзнало утро наднича през прозорците. Ако не беше толкова студено, щеше да е дори красиво…Сряда 9-ти януари стопляме с няколко ката дрехи, шал, шапка, ръкавици и всичко изплетено от баба, с любов. Макар, че моите са в подкрепа на българската икономика, с една дума купени от МОЛ-а… 

Още безценни съвети, свежо събуждане и динамична музика предлагаме и в сутрешната програма на БНР – Бургас. Акцентите ни до 10.00 ч.

В темата ни днес – Кои ще са участъците за бързата автобусна линия в Бургас? Това е продължение на проекта за интегриран градски транспорт и за част от него вече е обявена обществена поръчка.

Ще ви разкажем за това как един ученик организира дарителска кампания в помощ на деца и младежи с увреждания. Волен Терзиев е доброволец в Дневния център“Чадъра“ в Морската градина.

В минутите за култура - Със серия от инициативи и БНР – Бургас ще отбележи 120 години от рождението на Панчо Владигеров.  Интересни срещи с историци и музиканти очаквайте  в рубриката ни „Музикални картини“, посветена на живота и творчеството на  големия композитор, която ще се излъчва два пъти месечно до средата на март. Съвместно с Националното училище по музикални и сценични изкуства, ви провокираме и да участвате  в конкурс за рисунка, носещ заглавието на клавирния цикъл “ АКВАРЕЛИ  oпус 37 “, на Панчо Владигеров.

Преглед на печата и хорскоп, очаквайте още в срещата ни тази сутрин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард "Демокрация" на 16-ти юли

Политически започваме предаването. Темата е декларацията на ПП-ДБ и искането им за 3 месеца отсрочка, и тогава връчване на мандат, за да се приемат антикорупционни мерки. Според Емил Соколов, който бе и техен кандидат-депутат, предложението изглежда необичайно и избори ще има, но въпроса е кога. Петър Кънев, бургаския депутат от БСП смята, че е нереално..

публикувано на 16.07.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 16 ЮЛИ:

Някои мислят, че трябва да трупат вещи и предмети, но забравят, че целта на живота е да се натрупват емоции, усмивки и щастливи мигове. Добро утро във вторник! Поздрави от екипа ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 часа:..

публикувано на 16.07.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 15 юли

Темите в предаването днес: Ръст на падналите от тротинетки и озовали се в болница, лекари призовават за повече внимание, повече от Петя Янакиева. Вандалски прояви в автобуси на "Бургасбус", какви са възможностите за реакция на служителите на фирмата, репортаж на Калина Енчева. Какви туристи посреща в активния сезон община Царево? Бургас отбеляза..

публикувано на 15.07.24 в 14:20

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 15 ЮЛИ

Добро утро на вълните на БНР-Бургас в понеделник! От днес започват Горещниците. Според народния календар това са най-топлите дни в годината. Прогнозата за времето напълно оправдава това вярване.  Ето и акцентите в ефира до 10 часа: Над 500 са проверките за спазване на данъчното и осигурително законодателство по Южното Черноморие от началото на..

обновено на 15.07.24 в 07:17

Булевард Демокрация на 12-ти юли

Около 300 души са посетили спешния кабинет с оплаквания заради жегите. И днес имаме предупредителен код за опасно високи температури, а с ценни съвети ще чуем д-р Нигохос Топузян.  Жътвата приключи в региона, но производителите са притеснени от ниските изкупни цени. Още за очакванията им ще чуем също в първия час. В минутите след 17 часа един случай,..

публикувано на 12.07.24 в 14:55

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 12 ЮЛИ:

Трябва да имате мечта, заради която сутрин да се будите. Добро утро  в петък! Приятно събуждане се постига с усмивка, добри мисли и положително настроение. Екипът ни днес – звукорежисьор е Алекс Пенев, новините представя Християна Йорданова, водещ е Стефка Бакърджиева.  Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.: -..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 11 юли:

Жега е и в политиката, и навън. Предлагаме Ви приятна информационна прохлада в следобедния ефир на БНР Бургас.  Какво ще чуете при нас: - Какво се случва с ДПС и парламентарната група; -  Как да преодоляваме високите температури в колата и извън дома здравословно; - Защо над полицай, който е упражнил насилие е имало чадър? От ПП-ДБ по казуса..

публикувано на 11.07.24 в 14:57