Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа 6-ти август

Добро утро на 6 август - Преображение Господне! За всички вярващи християни този ден е свързан с промяна и с нова надежда. Според българския народен календар от днес настъпва и трайно преобразяване в природата. Слънцето започва да намалява силата си, денят също намалява, нощите стават по-студени, водите на реките и изворите охладняват.

Но не така го усещаме по морето, където се задава поредният отпускарски летен ден, с ярко слънце и отрупани плажове. И разбира се туристи, които смятат, че барът е до морето и морето е до бара…

За туризма, рибата и фестивалите очаквайте и от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Акцентите ни днес до 10.00:

В темата ни днес – Представяме ви една от новите мерки по Програмата за морско дело и рибарство, от която могат да се възползват от бранша. 

Излязоха номинациите на ГЕРБ за кметската битка в Созопол – кои са кандидатите?

В минутите за култура ви разказваме за второто издание на фестивала «Буургсток», посветено на 50-годишнината на едно от най-легендарните арт - събития на епохата - фестивала Уудсток. Бургаският фест е вдъхновен от епохата на 60-те и 70-те години и ще събере почитателите на рок-музиката и модерната литература.

Преглед на печата и хороскоп очаквайте още в срещата ни тази сутрин.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 29-ти септември

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа: Изгревите са прекрасно нещо! Но най-неприятното е, че винаги са в неудобно време…Добро утро с красотата на новия изгрев, на 29-ти септември! Вторник вече нахлува през прозореца с хладен въздух и дълъг ръкав… Ободряваме го със свежа музика и най-актуалното от деня в сутрешния   ефирна БНР Бургас..

публикувано на 29.09.20 в 06:53

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 ЧАСА С БНР-БУРГАС НА 28 СЕПТЕМВРИ!

На финала на сложния сезон 2020 г. заетите в сектор „туризъм“ набелязаха важните антикризисни мерки за следващата година. В темата на деня след новините в 8 часа наш събеседник ще бъде туроператорът Иван Кирязов. Как започна учебната година в граничната община Болярово проверяваме в рубриката ни за образование след 8.30. Нова библиотека ще..

публикувано на 28.09.20 в 06:57

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 СЕПТЕМВРИ!

Гроздоберът е в пика си! Голяма част от белите сортове за прибрани. Въврви кампанията за червеното грозде. Каква е равносметката на бранша проверяваме в темата на деня. Началото е след новините в 8 часа. Наш събеседник е  Антон Полукчиев, председател на Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“. След 8.30 влизаме в кулоарите на..

публикувано на 25.09.20 в 06:52

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 23 СЕПТЕМВРИ!

В ритъма на делника тази сутрин се движим от регионалното към глобалното.  Средец празнува 60-сет години от обявяването си за град. Разговор с кмета инженер Иван Жабов очаквайте след новините в 8 часа. В рубриката ни „Отговорът на ЕС срещу Covid-19" след 8.30 ще откроим акцентите от първото заседание на Европарламента в речта на председателя..

обновено на 23.09.20 в 06:01

"Булевард Демокрация" на 22 септември

С празничен дух започва следобедния вторник в ефира на БНР Бургас. Един по-различен ден, белязан от датата 22 септември – ден на подвиг и осъществяване на националния идеал. При това извършен със собствени сили.  112 години след манифеста във Велико Търново - Честит Ден на независимостта! Ето какво включихме в нашия ефирен манифест днес: -..

публикувано на 22.09.20 в 15:11

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 22 СЕПТЕМВРИ:

Здравейте в утрото на 22 септември и честит празник! Днес отбелязваме 112 години от обявяването на Независимостта на България. В старата столица Велико Търново, княз Фердинанд и правителството на Александър Малинов се обръщат с Манифест към българския народ и тържествено провъзгласяват съединената на 6 септември 1885 г. България за..

публикувано на 22.09.20 в 07:25

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 20-ТИ СЕПТЕМВРИ

"Красотата ще спаси света." Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл. И ние се радваме на неделния следобед и си пожелаваме най-доброто. Ако имате нужда и от щипката магия - добре дошли във времето за уикенд релакс - „Ева в неделя“. Всичко цветно и любопитно от седмицата събираме тук. Днес от един до три очаквайте:  Ще ни гостува..

публикувано на 20.09.20 в 10:26