Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 22 ЯНУАРИ!

Вреди за четвърт милион лева са нанесени на държавния бюджет при санирането на един блок в Бургас. Констатациите са на държавната финансова инспекция, а случаят е препратен до спецпрокуратурата, която трябва да каже дали заместник - кмет на града е извършил престъпление. Казусът е на фокус в темата на деня след 8 часа.

Карнобатската болница има спешна нужда от нов рентген без който здравното заведение не може да сключи  договор с НЗОК. За патовата ситуация ще говорим с директора д-р Николай Колибаров след 8.30

Нов проект превръща Етнографския музей в Бургас в място за творчество. Какво се предвижда след ремонта ще разберем в часа за култура и изкуство след 9. Представяме и изложба на портретна, пейзажна и стрийт фотография в галерия „Георги Баев“.

Слънце и по-високи температури ни усмихват в сряда. Вятърът на промяната идва от югозапад. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. На старта на утрото към прогнозата за времето добавяме хороскоп, актуална пътна информация и най-интересното от днешните вестници.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ОТВОРИ ОЧИ С БНР-БУРГАС ОТ 7 ДО 10 НА 18 ФЕВРУАРИ!

Който търкал, търкал! Талоните на Националната лотария ще отидат в историята в петък. Търговците на лотарийни билети обаче поискаха отговор от държавата какво да правят с непродадените билети за хиляди левове. Казусът поставяме в темата на деня-началото е след 8 часа с недоволството на търговци от Сливен и  Ямбол. В рубриката „ЕВРАНЕТ“..

публикувано на 18.02.20 в 07:07

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 17 - ти февруари

Нали знаете, защо хората не обичат понеделниците, защото цяла седмица планират как на този ден ще започнат нов живот, но през уикенда започва да им се струва, че и на стария му няма нищо... Е, утрото на понеделник е! Старата песен започваме на нов глас, но дано ви се получи успещно началото на новата седмица! А докато все още утрото носи..

публикувано на 17.02.20 в 06:56

ОЧАКВАЙТЕ В ЕВА В НЕДЕЛЯ НА 16 ФЕВРУАРИ:

Силвия Кацарова е специалната ни Ева днес. Град дамата на българската поп музика обикаля страната с музикалния спектакъл „Мой сън…“, който представя автобиографичната й книга. Какво откровено сподели певицата за тежките и светлите моменти по пътя си-чуйте след 13 часа. Защо не престава да търси пътеводната светлина на фаровете ще разберем..

публикувано на 16.02.20 в 12:35

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 14 ФЕВРУАРИ!

В каква кондиция е лозаро-винарския бранш в региона проверяваме на днешния празник на виното след 8 часа. Наши събеседници ще са Христо Янков,  заместник-директор поморийския винзавод и Николай Янакиев. технолог във винарна. Половината от бургаските ученици мислят, че СПИН се хваща от целувка или чужда вилица, показва проучване на Регионалната..

публикувано на 13.02.20 в 17:54

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 13 - ти февруари

Четвъртък идва с пролетни температури - „казаха го по радиото“! Е, добро утро на 13-ти февруари, световният ден на радиото - медията, с най-високо доверие, защото от как съществува, се знае, че щом е казано по радиото, значи е истина! За свежо и приятно начало, ето какво предлагаме в сутрешния ефир на БНР - Бургас.   Акцентите до 10.00..

публикувано на 13.02.20 в 06:56

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 12 ФЕВРУАРИ!

При сложна финансова ситуация община Созопол гласува бюджета си за тази година. За какво ще има пари в морската община и какво се очаква от заседанието-следим в темата на деня. Началото е след новините в 8 часа. Над 40 от най-масовите медикаменти без рецепти вдигнаха цените си. Каква е причината в коментара на Любима Бургазлиева, председател на..

публикувано на 11.02.20 в 19:02

ОТВОРИ ОЧИ С БНР БУРГАС от 7 до 10 часа на 11 - ти февруари

Как в американските филми, сутрин хората имат време да си вземат душ, да закусят, да четат вестник и да си обсъдят проблемите, а у нас обикновено ставаме, измиваме очите, обличаме се и вече сме закъснели… Е, колкото и да бързате във вторник сутрин, не забравяйте да си вземете и доброто настроение на излизане от вкъщи. А мразовитото утро..

публикувано на 11.02.20 в 06:55