Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 14 ФЕВРУАРИ!

В каква кондиция е лозаро-винарския бранш в региона проверяваме на днешния празник на виното след 8 часа. Наши събеседници ще са Христо Янков,  заместник-директор поморийския винзавод и Николай Янакиев. технолог във винарна.

Половината от бургаските ученици мислят, че СПИН се хваща от целувка или чужда вилица, показва проучване на Регионалната здравна инспекция сред подрастващите. Резултатите представяме след 8.30 заедно с инициативи за превенция на болестта, които ще се състоят днес.

Как се ползва модерната онлайн библиотека на Търговската гимназия и има ли конфликт между книжката и мишката-разговор с директора Павел Чепов и ученици представя гледните точки към темата в минутите за култура и изкуство. Ще ви разкажем и защо предложението за увеличаване на общинската субсидия за филми, снимани в Бургас, предизвика оживени дискусии сред общинските съветници.  





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Булевард Демокрация" на 5 август

Темите в предаването днес: Ще ни излезе ли повече почивката през август, ще се повишат ли цените  и как върви сезонът, разговор на Александра Маркарян с Румен Драганов, Директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма. Как бургаски граждани могат да кандидатстват за безплатен топъл обяд? Говорим с директора на Домашния..

публикувано на 05.08.24 в 14:18

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 5 АВГУСТ!

Дори и посред лято началото на работния понеделник не е най-мечтаното време! Чао чао уикенд емоции. Здравейте, колеги! Да вчешем мислите, да потърсим вежливата усмивка и да намерим по някоя хубава дума в случай, че някой се нуждае от нея. Добро утро на 5 август от сутрешния екип на БНР-Бургас! Ето и част акцентите до 10 часа:..

публикувано на 05.08.24 в 07:17

"Ден до пладне" на 3 август

Хормони, трансспортисти, полови тестове - олимпийските страсти около бившия боксьор, понастоящем боксьорКа алжирката Имане Хелиф не стихват. А кадрите на разплаканата й съперничка от Италия, отказала се след 46 секунди и два размазващи удара още са актуални в международния видеообмен.  „Те са жени по паспорт и за нас това е достатъчно“,..

публикувано на 03.08.24 в 08:16

"Булевард Демокрация" на 2 август:

Ако си мислите, че имате сериозни проблеми, да знаете, че Външно министерство има още по-сериозни. Оказва се, че хигиенистка е провеждала интервюта за българско гражданство в консулството ни в Битоля. Това съобщи  служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Пропуските, които комисията към МВнР е открила, са редица. Установено е,..

публикувано на 02.08.24 в 14:52

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 2 АВГУСТ!

Илинден е по стар стил! Според народното поверие на Илинден не трябва да се работи , защото гръм може да удари човека. Не се ходи на плаж, защото морето взима жертви на този ден. От днес времето се обръща, почват да духат есенните ветрове, излизат вълнения и мъртво течение. Ето и част от темите до 10 часа в ефира: В Камено бе..

публикувано на 02.08.24 в 06:52

Темите в „Булевард „Демокрация“ на 1 август от 15 до 18 часа

Най-ниската минимална работна заплата е в България – 477 евро, а най-високата е в Люксембург – 2570 евро, това сочат данните на Евростат за юли 2024 година. В сравнение с юли миналата година най-ниското възнаграждение у нас бележи ръст от 78 евро. Не че това ни топли, но на втора и трета позиция след България в дъното на класацията по..

публикувано на 01.08.24 в 12:40

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 АВГУСТ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 1 АВГУСТ! Август е! Месецът, който не бива да остане пропилян. Това е времето, в което се сбъдват мечти и се запечатват най-красивите спомени... Добро утро, на първи август в четвъртък! Месецът ни събужда със слънце и обещания, но за да им се порадваме напълно, отваряме очи и освежаваме делника със..

публикувано на 01.08.24 в 07:02